Rize Belediyesi, su faturalarında Burger King reklamı yayınladığı için eleştirildi. Burger King, İsrail'e destek verdiği iddiasıyla boykot edilen bir marka olarak biliniyor. Tepkiler üzerine, belediye reklam anlaşmasını sonlandırdı ve su faturalarında kendi ürettiği ürünlerin reklamını yapmaya başladı. Ayrıca, Burger King şubesinin açılışına katılan AKP'li belediye başkanları ve yöneticiler disipline sevk edildi.
14 Ekim 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Rize'de boykot edilen Burger King şubesinin açılışına katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticilerinin disipline sevk edildiğini açıkladı. Bu karar, İsrail'e destek verdiği iddiasıyla boykot edilen Burger King'in açılışına katılım nedeniyle alındı. İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, açılışa katılmasının nedenini kişisel bir davet olarak açıklarken, açılış sırasında bir öğretim görevlisinin protesto ettiği ve saldırıya uğradığı belirtildi.
13 Ekim 2024

Fransa Ulusal Meclisi seçimlerinin ikinci turunda solcu Yeni Halk Cephesi (FP) 182 sandalye kazanarak birinci sıraya yerleşti. Aşırı sağcı Le Pen’in Ulusal Birlik Partisi ise üçüncü sıraya geriledi. Seçimlerin ilk turunda aşırı sağın yüksek oy alması endişe yaratmış ve çeşitli partilerden adaylar aşırı sağa karşı ittifak kurmuştu. Hiçbir parti mecliste çoğunluğu sağlayacak sandalye sayısına ulaşamadı.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim