Türkiye’de 108 milyon kişinin kişisel verilerinin çalındığı iddiasıyla ilgili olarak Google’a gönderilen yazı ortaya çıktı. Çalınan verilerin Google Drive’da beş farklı dosya halinde yayınlandığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Google’dan dosyaların kaldırılmasını talep etti. Resmi kurumlar ise verilerin çalınmadığını iddia etti.
17 Eylül 2024

İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), 'EngelliWeb 2023 Türkiye’de Adaletsizliğin Sembolü: Sulh Ceza Hakimlikleri & İnternet Sansürleri' raporunu yayınladı. Raporda, 2023 yılı sonu itibarıyla 953 bin 415 web sitesinin erişime engellendiği belirtildi. Sulh ceza hakimliklerinin internet sansürlerindeki rolü ve adaletsizliğin sembolü haline gelen yapısal sorunlar vurgulandı. Ayrıca, 2014-2023 döneminde 582 farklı sulh ceza hakimliği tarafından verilen 7 bin 663 kararla 43 bin 769 haberin erişime engellendiği ve 38 bin 145 haberin kaldırıldığı tespit edildi.
13 Eylül 2024

Türkiye'de 108 milyon kişinin kişisel verilerinin çalındığı iddiası yalanlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Google'dan yardım istediği iddiaları da asılsız bulundu. Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu iddiaların doğru olmadığını belirtti. Ankara başsavcılığı, bazı vatandaşların şifrelerinin çalınmasıyla ilgili hukuki işlemler başlattı.
12 Eylül 2024

Türkiye'de 108 milyon kişinin kimlik numarası, ev adresi ve cep telefonu numarası gibi kişisel verileri çalındı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu verilerin beş farklı Google Drive dosyasında toplandığını tespit etti ve Google’dan bu dosyaların kaldırılması için yardım istedi. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Google’a dosyaların acil olarak kaldırılması ve sorumlu kişilerin kullanıcı hesap kimlikleri, IP adresleri ve port numaralarının paylaşılması için iki ayrı yazı gönderdi.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim