Covid-19 döneminin sembol ismi Dr. Anthony Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Altı gün hastanede yatan Fauci, şu anda evinde ve iyileşme sürecinde. Batı Nil virüsü, sivrisinekler yoluyla bulaşan ve özellikle yaşlı ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler için riskli olan bir hastalıktır. ABD'de geçen yıl 182 kişi bu virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.
24 Ağustos 2024

İsveç, Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası acil durum ilan ettiği M çiçeği hastalığının Afrika dışında ilk kez görüldüğünü doğruladı. İsveç Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, ülkede vahim bir tür M çiçeği vakasına rastlandığını açıkladı. Enfekte kişinin Afrika'da büyük bir M çiçeği salgınının görüldüğü bölgede bulunduğu belirtildi. Türkiye'de de 2022'den beri 12 kişiye M çiçeği enfeksiyonu tanısı konulduğu bildirildi.
15 Ağustos 2024

Son araştırmalar, 2050 yılına kadar dünya çapında yaşam beklentisinin erkeklerde 4,9 yıl, kadınlarda ise 4,2 yıl artacağını öngörüyor. Bu artış, bulaşıcı hastalıklar, yenidoğan ve sindirim hastalıkları, kardiyovasküler rahatsızlıklar ve COVID-19 gibi salgınların etkisini azaltan halk sağlığı girişimlerine bağlanıyor. Araştırmacılar, daha az gelişmiş ülkelerdeki insanların yaşam beklentisinin gelişmiş ülkelere yaklaşacağını belirtiyor. Ancak, insanların daha uzun yaşamasıyla sağlıksız geçirecekleri yılların da artması bekleniyor.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim