Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle geçici olarak durdurulan Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arabalı vapur seferleri yeniden başladı. Sabah saatlerinde etkisini artıran sis, denizdeki görüş mesafesinin düşmesine neden olmuştu. GESTAŞ AŞ, sisin etkisini kısmen yitirmesinin ardından seferlerin belirli saatlerde yeniden başladığını duyurdu. Çift yönlü olarak durdurulan transit gemi geçişlerinin de sisin etkisini yitirmesinin ardından normale dönmesi bekleniyor.
22 Ocak 2025

Çanakkale Boğazı, yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi trafiğine kapatıldı. Sabah saatlerinde etkisini artıran sis, denizde görüş mesafesinin düşmesine yol açtı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemi kaptanlarına telsiz anonsuyla boğazın kapatıldığını bildirdi. Sisin etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği ifade edildi.
22 Ocak 2025

Marmara ve Ege Denizi'nde müsilaj sorunu yeniden ortaya çıktı ve hızla yayıldı. Prof. Dr. Mustafa Sarı, deniz kirliliği ve iklim değişikliği gibi faktörlerin müsilaj oluşumunu tetiklediğini belirterek, acil çözüm önerileri sundu. Marmara Denizi'nin kirlilik yükünün azaltılması gerektiğini vurgulayan Sarı, sanayi atıklarının denetimi ve atık arıtma tesislerinin etkin çalışması gibi önlemler önerdi. Ayrıca, müsilajdan etkilenen sektörler için sigorta sistemlerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
2 Ocak 2025

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 20 yılda Türk boğazlarından 1,9 milyon gemi geçtiğini ve bu gemilerle 959 milyon ton yük taşındığını belirtti. Bakan, boğazlardaki yoğun gemi trafiğinin getirdiği risklere karşı alınan önlemleri ve yapılan yatırımları anlattı. Ayrıca, İstanbul Boğazı'nda makine arızası yaşayan bir tankerin kurtarılma operasyonunu örnek göstererek, denizlerdeki güvenliği artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
31 Aralık 2024

Bahama Adaları bayraklı Castorone gemisi, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğalgaz için boru döşeme çalışmaları kapsamında İstanbul Boğazı'ndan geçti. Bu geçiş sırasında boğaz trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Geminin geçişine beş kılavuz kaptan, dört römorkör, sekiz hızlı tahlisiye botu ve Nene Hatun acil müdahale gemisi eşlik etti. Castorone, Karadeniz'deki doğalgazın 2’nci faz çalışmaları için hem karaya hem de yüzer gemi platformuna boru döşeyecek.
27 Aralık 2024

Bahama Adaları bayraklı Castorone adlı derin denizde boru indirme gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e doğru yol aldı. Gemi, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğalgazın ikinci faz çalışmaları kapsamında boru döşeme işlemleri gerçekleştirecek. Geçiş sırasında Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak durduruldu ve gemiye beş römorkör eşlik etti.
26 Aralık 2024
İşaretlediklerim