Gezi davası hükümlülerinden Tayfun Kahraman, cezaevinden hastaneye götürülürken kelepçeli halde saatlerce bekletildiğini ve kelepçelerin bileğini sıktığını belirtti. Kahraman, bu kötü muamelenin sadece kendisine değil, tüm mahkumlara yapıldığını ve bu durumun normalleştiğini ifade etti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kahraman'ı ziyaret ederek yaşadıklarını kamuoyuyla paylaştı. Kahraman, kötü muamelenin son bulması için hukuki mücadele verdiğini vurguladı.
1 Eylül 2024

Tayfun Kahraman, 2005 yılında MS (multiple skleroz) teşhisi konulmuş ve o zamandan beri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyor. Cezaevinde 27 aydır üç ayda bir hastaneye sevk edilerek kontrol altında tutuluyor. Ancak, doktor raporlarına rağmen düzenli egzersiz yapma imkanı sağlanmıyor. Kahraman ve ailesi, bu durumu fazla duyurmadan mücadele etmeye çalışıyor.
8 Temmuz 2024

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı'nın hastaneye götürülürken yaşadığı kötü muamele nedeniyle artık hastaneye gitmeme kararı aldığını belirtti. Keskin, Yapıcı'nın kelepçelenirken kollarında morluklar oluştuğunu ve her hastane ziyaretinde işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca, ağır hasta tutuklu Fatma Tokmak'ın sağlık durumunun kritikleştiğini ve Adli Tıp Kurumu'nun 'Cezaevinde kalabilir' raporuna rağmen İnsan Hakları Vakfı'nın aksi yönde raporu olduğunu ve Tokmak'ın kötü muamele gördüğünü aktardı.
12 Haziran 2023
İşaretlediklerim