Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 16 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 450 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
16 Temmuz 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 13 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 447 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
13 Temmuz 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 12 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 446 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
12 Temmuz 2024

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi'ne tel örgüden giren beş kişi, adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u ateşli silahla bacağından yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olayın 5 Temmuz'da gerçekleştiğini ve yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Musa Orhan ve ona yardım eden dört kişi tutuklandı.
10 Temmuz 2024

Çiğdem Toker, Akkuyu Nükleer Santrali'nde iki yöneticinin yolsuzluk suçlamasıyla yargılanmasına rağmen, Hürriyet gazetesinin bu konuyu ele almadan projeyi öven bir röportaj yayımlamasını eleştiriyor. Toker, projenin Türkiye için büyük önem taşıdığını ve bu tür yolsuzluk iddialarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, bağımsız medyada eleştirel haberler çıktığında, iktidara yakın medyanın projeyi öven haberler yayımladığını belirtiyor.
10 Temmuz 2024

Türkiye'nin en büyük baronlar davasında, İstanbul Çağlayan’daki 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Hollandalı baron ve bağlantılı çete üyelerinin tahliyesine karar verdi. Sanıklara sadece yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Tahliye edilen sanıklar arasında Kırmızı Bülten ile aranan isimler de bulunuyor. Sanık avukatları, kara para davasında öncül suçun tespit edilemediğini savunurken, iddianamede çok sayıda delil yer alıyor.
10 Temmuz 2024

Osman Kavala, 9 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 443 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
9 Temmuz 2024

Tayfun Kahraman, 2005 yılında MS (multiple skleroz) teşhisi konulmuş ve o zamandan beri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyor. Cezaevinde 27 aydır üç ayda bir hastaneye sevk edilerek kontrol altında tutuluyor. Ancak, doktor raporlarına rağmen düzenli egzersiz yapma imkanı sağlanmıyor. Kahraman ve ailesi, bu durumu fazla duyurmadan mücadele etmeye çalışıyor.
8 Temmuz 2024

Osman Kavala, 7 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 441 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
7 Temmuz 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 3 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 437 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
3 Temmuz 2024

Sinan Ateş Davası, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Cezaevi'nin duruşma salonunda görülmeye başlanıyor. Davada 22 sanık yargılanıyor ve iddianame Sinan Ateş suikastini konu alıyor. İsmail Saymaz, Ateş suikastinin 2016'da MHP'deki yol ayrılığından sonra başlayan saldırıların son halkası olduğunu belirtiyor. Saymaz, bu saldırılar ve failler arasındaki bağa odaklanılmadığını ve suç örgütünün karartıldığını vurguluyor.
1 Temmuz 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 30 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 434 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
30 Haziran 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 27 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 431 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
27 Haziran 2024

İsrail ordusu, hapishanelerdeki doluluk nedeniyle Batı Şeria'da 20 Filistinli aktivisti gözaltına almaktan vazgeçti. İsrail devlet televizyonu KAN, cezaevi ve gözaltı merkezlerindeki doluluk nedeniyle daha fazla gözaltı operasyonunun iptal edilebileceğini bildirdi. İsrail Cezaevi İdaresi, Filistinli tutuklular için 14 bin 500 kişilik kapasite bulunduğunu ancak bu sayının 21 bini aştığını açıkladı. Filistin Esirler Cemiyeti'ne göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 9 bin 345 Filistinli gözaltına alındı.
23 Haziran 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 23 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 427 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında hükümeti ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
23 Haziran 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 15 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 419 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
15 Haziran 2024

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 'FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan yargılandığı davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmesi istendi. Savcı, Samast ve diğer sanıklar hakkında zaman aşımı nedeniyle davanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme heyeti, cezalandırılması talep edilen sanıklar ve avukatlarına savunma yapmak üzere süre verdi ve duruşmayı 16 Ekim'e erteledi.
12 Haziran 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, 28 Şubat davasında hüküm giyen askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine tepki gösterdi. Bahçeli, özellikle Çetin Doğan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamaları eleştirerek, cezaevi müdürü olsaydı Doğan'ı geri içeri alacağını söyledi. Bahçeli, Erdoğan'ın af kararının insani bir yaklaşım olduğunu ve istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2024

28 Şubat davasında hüküm giyen komutanlar Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla affedilerek Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Af kararı, 'sürekli hastalık ve kocama hali' gerekçesiyle alındı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Aynı davada hüküm giyen Çetin Doğan da sabah saatlerinde tahliye edilmişti.
17 Mayıs 2024

Kobani davasında tahliye edilen Gültan Kışanak, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, tahliyeden ziyade barış ve özgürlüğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Kışanak, arkadaşlarının özgürlüğüne kavuşamamasından dolayı buruk olduklarını ifade etti ve Türkiye'deki sorunların özgürlük temelinde çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hukukun, adaletin ve barışın olmadığı bir yerde özgürlüğün tam anlamıyla yaşanamayacağını söyledi.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim