Yapay zekâ modelleri, köpeklerin havlamalarına dayanarak cinsiyet, duygu ve cins belirleme konusunda ilerleme kaydediyor. Wav2Vec2 gibi modeller, insan konuşması kullanılarak eğitildiğinde daha başarılı sonuçlar veriyor. Çalışmada 74 köpeğin havlamaları kullanılarak modellerin doğruluğu test edildi ve insan konuşmasıyla eğitilen modelin daha başarılı olduğu görüldü. Bu çalışmalar, köpeklerin gizli dilini çözme yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
8 Haziran 2024

Meksika'nın Chihuahua bölgesinde, kadına şiddeti özendiren ve kadın düşmanlığı içeren şarkılar yasaklandı. Yasağı ihlal edenler 1 milyon 900 bin liraya kadar para cezası ödeyecek. Bu para cezası, belediyenin kadınlar için başlattığı programlara ve sığınma evlerine bağışlanacak. Yasak, belediye tarafından düzenlenip denetlenen etkinlikler için geçerli olacak.
1 Ağustos 2023

Portekiz'de yaşayan 30 yaşındaki 'Bobi' isimli köpek, Guinness Dünya Rekorları tarafından 'dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı köpeği' olarak ilan edildi. Saf Rafeiro do Alentejo ırkından olan Bobi, daha önce bu unvanı taşıyan 23 yaşındaki Chihuahua cinsi Spike'ı geride bıraktı. Bobi, Portekiz'in güneyindeki Conqueiros köyünde Costa ailesiyle birlikte yaşamaktadır ve 1 Şubat itibarıyla 30 yıl ve 266 gün yaşamıştır.
3 Şubat 2023
İşaretlediklerim