Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yeniden bir araya geldi. Görüşme sonrası Ayşe Ateş, Özel'in duruşma günü yanlarında olacağını ve cinayetin tüm yönleriyle aydınlanması için destek vereceğini belirtti. Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'e teşekkür ederek, insanlığını kaybetmeyenlere selam gönderdi.
25 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin asgari ücrete ve emeklilere zam talebini, enflasyonu düşürme hedefi nedeniyle reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Şimşek ile yaptığı görüşmede bu talepleri dile getirdi ancak Şimşek, ekonomik programdan ödün veremeyeceklerini belirtti. Görüşmede ayrıca yeni vergi paketi ve vergi cennetleri konuları da ele alındı.
24 Haziran 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmede dört ana başlıkta taleplerini ilettiklerini belirtti. Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılması, tarımın ulusal güvenlik meselesi olarak ele alınması, vergi adaletinin sağlanması ve TÜİK verilerinin şeffaf bir şekilde paylaşılması talepler arasında yer aldı. Ancak Karatepe, dört saatlik görüşmenin sonunda hükümetin anlayışında bir değişim iradesi görmediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024

Adalar'da 'azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin hizmete alınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı görüşme öncesinde konuşmayacağını belirtti. Adalılar, Akpolat'ın daha önce 'azmanbüsler' konusunda verdiği sözleri tutmadığını iddia ediyor. Bu durum, yerel yönetim ve İBB arasındaki yetki ve inisiyatif tartışmalarını da gündeme getiriyor.
24 Haziran 2024

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanan CHP, Areda Survey'in mayıs ayı anketine göre yüzde 34 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor. AK Parti ise yüzde 32 ile ikinci sırada bulunuyor. DEM Parti yüzde 9, MHP yüzde 7.5, İYİ Parti yüzde 4.9 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 4.8 oy oranına sahip. Parti sadakati en yüksek olan parti yüzde 97.1 ile DEM Parti olurken, İYİ Parti seçmeninin yüzde 64'ünü kaybetmiş durumda.
24 Haziran 2024

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır'a yapılan silahlı saldırı sonrası, eski MHP'li belediye başkanı Memduh Uzunoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu tutuklandı. Bahadır'ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırının arka planında yerel seçimlerdeki rekabetin etkili olduğu belirtiliyor. CHP, 31 Mart'taki yerel seçimde MHP'nin elindeki Pınarbaşı Belediyesi'ni kazanmış, MHP'nin itirazı üzerine seçim 2 Haziran'da yenilenmiş ve CHP yeniden kazanmıştı.
22 Haziran 2024
İşaretlediklerim