Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'daki AKP İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yumuşama adı altında kırmızı çizgilerden taviz verilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, 2024 yerel seçim sonuçlarına ilişkin milletin değişim ve yenilenme taleplerinin farkında olduklarını ve bu mesajların gereğini yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdüğünü ve enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşüş trendine gireceğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretine karşılık olarak Kurban Bayramı'ndan önce iadeiziyarette bulunacağını da açıkladı.
1 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

Sinpaş, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Kızılbük koyunda otel inşaatına devam edince belediye ekipleri alana baskın düzenledi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, şirket yetkililerine inşaatı durdurmaları gerektiğini belirtti. Çevre aktivistleri, Sinpaş'ın yasağa rağmen inşaat faaliyetlerini sürdürdüğünü tespit etti ve belediyeye ihbarda bulundu. Belediye başkanı ve zabıta ekipleri, inşaat alanını dolaşarak işçilerin alanı terk etmesini sağladı.
30 Mayıs 2024

Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ve yönetimini eleştirdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda, parti içindeki bazı kişilerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğünü ifade ettiğini aktarıyor. Koru, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının CHP'nin yeni yönetimini zayıflatabileceğini ve partide yeni bir doğum sancısına yol açabileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Muharrem İnce'nin yaşadığı gibi bir ayrılık sürecine girebileceğini ima ediyor.
30 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'yi 9 Haziran'dan sonra ziyaret edeceğini belirtti. Bu ziyaretin amacı ve içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi. Erdoğan'ın bu ziyareti, siyasi arenada dikkatle takip edilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
29 Mayıs 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

Hayko Bağdat, Abdulkadir Selvi'nin son dönemdeki yazılarını ve çıkışlarını değerlendiriyor. Selvi, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını ve hukuk reformlarını savunurken, Cumhur İttifakı'nı eleştiriyor ve AKP'ye yeni bir ortak arayışında. Selvi'nin CHP'ye yönelik beklentileri ve MHP'den gelen tepkiler de yazıda ele alınıyor. Bağdat, Selvi'nin CHP'yi Kürt meselesinde rejimin politikalarına ortak etmeye çalıştığını iddia ediyor.
29 Mayıs 2024

Arif Kızılyalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü 'emekli yılı' ilan etmesine rağmen, Türkiye'deki emeklilerin büyük bir kısmının zor şartlar altında yaşadığını belirtiyor. 15 milyon emeklinin 3.6 milyonunun maaşı 10 bin TL'nin altında ve sadece yüzde 15.8'i geçinebiliyor. CHP'nin Ankara'daki mitinginde konuşan bir emekli, yaşadığı zorlukları dile getirerek hükümetin politikalarını eleştirdi. Hükümetin emeklilere sunduğu indirimler ise yetersiz ve trajikomik olarak nitelendiriliyor.
29 Mayıs 2024

Murat Sabuncu, mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, yargıdan ekonomiye kadar birçok alanda tek bir kişinin kararlarına bağlı olduğunu ve bu sistemin normalleşme sürecini engellediğini tartışıyor. Sabuncu, gerçek anlamda bir normalleşmenin, kuvvetler ayrılığının yeniden inşa edilmesiyle mümkün olabileceğini savunuyor. Ayrıca, mevcut sistemin değişmemesi yönünde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tavrını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni sistemden memnuniyetini ele alıyor. Sabuncu, CHP'nin parlamenter sistemin geri gelmesi için daha somut adımlar atması gerektiğini belirtiyor.
29 Mayıs 2024

Mesleki eğitim veren kurumlarda artan çocuk işçi cinayetlerinin araştırılması için CHP tarafından verilen grup önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul milletvekili Suat Özçağdaş, son bir yılda 336 çocuğun kaza geçirdiğini ve dokuz çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. Özçağdaş, ölen çocukların isimlerini tek tek sayarak, bu ölümlerin araştırılması gerektiğini vurguladı. Ancak önerge, muhalefet partilerinin desteğine rağmen kabul edilmedi.
28 Mayıs 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve eski HDP Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Türkiye ve dünya siyasetini konuştuklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın dışarıda olması durumunda sivil siyasetin daha rahat ilerleyeceğini ve terör olaylarının biteceğini ifade etti.
28 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin sahipsiz sokak hayvanlarını uyutmayı içeren düzenlemesine karşı çıktı. Özel, bu yöntemin maliyetinin yüksek olduğunu ve kısırlaştırma gibi alternatiflerin daha uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, bu düzenlemenin vicdansızlık olduğunu vurguladı ve sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı olduklarını ifade etti. Hükümetin bu düzenleme için muhalefetin desteğini aradığı bildirildi.
28 Mayıs 2024

Eski Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi, görevi kötüye kullanma suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İlgezdi, başkanlık döneminde ruhsata aykırı inşa edilen altı yapıya yıkım kararını uygulamamakla suçlanıyor. İddianamede, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapora göre, Ataşehir'de İmar Kanunu'na aykırı projeler bulunduğu ve bu projelerle ilgili yıkım kararlarının belediye görevlileri tarafından yerine getirilmediği belirtiliyor. İlgezdi ve sekiz belediye görevlisi, altışar aydan ikişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
28 Mayıs 2024

Rusya ve Ukrayna'dan Tekirdağ Limanı'na getirilen GDO'lu mısırların, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında 'GDO'suz' olarak gösterilerek iç piyasaya sokulduğu ortaya çıktı. CHP Milletvekili İlhami Aygün'ün açıklamalarıyla gündeme gelen olayda, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Mısırların beş ayrı firma tarafından ithal edildiği belirtilirken, firmaların adları açıklanmadı. Bu olay, ithalatçı firmalar ile bazı bürokratların iş birliği yaptığını gösteriyor.
28 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

İhsan Çaralan, son dönemde gerçekleşen işçi eylemlerinin, emekçilerin taleplerini açıkça ifade edip birleştiğinde alanlara çıkmaktan çekinmediğini gösterdiğini belirtti. Erdoğan-Şimşek programı kapsamında asgari ücretliye ara zam yapılmayacağı, emeklilere düşük zam yapılacağı ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılacağı gibi uygulamaların işçi sınıfını zor durumda bırakacağını vurguladı. CHP'nin emek mücadelesine yakın durmasının önemli olduğunu ancak partinin emekçilerin sendikalarının yerine geçerek hareket etmesinin mücadeleyi zorlaştırabileceğini ifade etti. Çaralan, emekçilerin talepleri etrafında birleşerek kemer sıkma politikalarına karşı ortak mücadele etmesinin önemine dikkat çekti.
28 Mayıs 2024

AKP, sokak hayvanlarını 'uyutmayı' da içeren bir düzenleme üzerinde çalışırken, yoğun eleştiriler üzerine muhalefetle ortak çözüm arayışına girdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, itlaf ve uyutma konularında anlaşmalarının mümkün olmadığını belirtti. AKP, bu hafta muhalefetin taleplerini dinleyerek, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin görüşlerini alacak. Teklifin Meclis kapanmadan yasalaşması planlanıyor ve sokak köpeklerinin daha sağlıklı ortamlarda yaşatılması, sahiplendirme teşvikleri ve barınakların modernizasyonu gibi maddeler içeriyor.
26 Mayıs 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Anadolu Meydanı'nda 'Büyük Emekli Mitingi' düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu ve emeklilerin alım gücünün düştüğünü vurguladı. Mitingde çeşitli emekli sendikalarının başkanları da konuşma yaptı ve emekliler, 'Emeklilikte güvence, gelirde adalet' gibi pankartlar taşıdı. Miting nedeniyle Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatıldı.
26 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin sokak hayvanları sorununa dikkat çekerek, hükümetin sokak hayvanlarını 'uyutma' planına karşı olduğunu belirtti. Özel, bu sorunun sınıfsal bir boyut kazandığını ve çözümün 'uyutma' olmadığını vurguladı. AKP'nin bu düzenlemeyi Meclis'e getirmeye hazırlandığını ve muhalefetin desteğini almak istediğini ifade etti. Özel, partiler arasında insancıl bir çözüm için uzlaşma çağrısında bulundu.
24 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi, Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerine yönelik 'ÇED Olumlu' raporuna karşı yapılan bireysel başvuruda 'hak ihlali' kararı verdi ve yeniden yargılanmanın yolunu açtı. Kararda, madencilik faaliyetlerinin bölgenin doğal yapısı, suları ve ekosistem bütünlüğünü olumsuz etkilediği belirtildi. Yeşil Artvin Derneği, bu kararın kamu idaresinin madencilik faaliyetini durdurması için yeterli olduğunu ifade etti. Daha önce Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 'ÇED Olumlu' raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden verilmişti.
24 Mayıs 2024
İşaretlediklerim