İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'ya yapacağı ziyaret sırasında, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. İmamoğlu ayrıca Gemlik Belediyesi Tarım Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirecek ve CHP'li Nilüfer ve Mudanya belediyelerini ziyaret edecek. Sinan Ateş cinayeti, muhalefet tarafından gündemde tutulurken, AKP ve MHP tarafından sessizlik sürdürülüyor.
26 Ocak 2023

Çin'in batısında bulunan Siçuan eyaletinin Ganzı Tibet Özerk İli'ne bağlı Luding ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem sonucunda henüz can kaybı veya maddi hasar rapor edilmedi ancak bölgeye yaklaşık 100 kurtarma görevlisi gönderildi. Ayrıca, bölgedeki kara yollarında toprak kaymaları meydana geldiği belirtildi. Eylül 2022'de aynı bölgede yaşanan ve 90'dan fazla kişinin ölümüne yol açan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bu depremin bir artçı sarsıntı olabileceği düşünülüyor.
26 Ocak 2023

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin ağustos ayında Güney Afrika'da düzenlenecek zirvesinde ortak para birimi konusunun tartışılacağını açıkladı. Lavrov, bu konuda BRICS içinde ve Latin Amerika ile Karayip ülkeleri arasında kendi para birimlerini yaratma ihtiyacıyla ilgili girişimlerin olduğunu belirtti. Ayrıca, BRICS ülkeleri ile Rusya ve Çin arasındaki ticarette doların payının azaldığı ve Brezilya ile Arjantin arasında yeni bir ortak para birimi oluşturulması konusunun istişare edildiği bilgisi verildi.
25 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanırken, bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de bulunuyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yüksel'in özel kalem müdürü olduğu iddialarını yalanladı ve Yüksel'in hiçbir zaman kendileri için çalışmadığını belirtti.
25 Ocak 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, sanık polis Hüseyin Engin'e verilen yedi ay 15 günlük hapis cezasına Korkmaz'ın ailesi itiraz etti. Aile, Yargıtay'a başvurarak sanığın 'eziyet' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Daha önceki yargılamalarda diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmiş, iki polis beraat etmişti.
25 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

Hong Kong bandıralı 6 bin 551 tonluk 'Jintan' isimli kargo gemisi, Japonya'nın Nagazaki eyaleti açıklarında battı. Gemi, Danjo Adaları'nın 110 kilometre batısında suya gömüldü ve 22 mürettebatından 4'ü kurtarıldı. Mürettebatın 14'ü Çin, 8'i Myanmar vatandaşı. Japonya Sahil Güvenliği, kayıp mürettebatın kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.
25 Ocak 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının gönderilmesine onay verdi. ABD de Ukrayna'ya Abrams tankları gönderme kararı aldı. Bu kararlar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Batı'nın askeri desteğinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Almanya'nın envanterinde bulunan Leopard 2 A6 tipi tanklardan en az bir bölük, ABD'den ise bir tabur Abrams tankı sağlanacak.
25 Ocak 2023

Sakarya'da, kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. AKP ve MHP'nin sessiz kaldığı olayla ilgili muhalefetin gündemde tuttuğu belirtiliyor. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan olayın daha fazla dillendirilmesini istedi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çeşitli iddialar ve gelişmeler haberlerde yer almaktadır.
21 Ocak 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın MHP ve AK Parti hakkındaki eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille cevap verdi. Yalçın, Arınç'ı cumhur ittifakını sabote etmekle suçlayarak, onun FETÖ ile işbirliği yaptığını ve MHP'ye karşı kin beslediğini iddia etti. Ayrıca, Arınç'ın politik sahnede milli görünüp gayrimilli unsurlara hizmet verdiğini ve cumhur ittifakına zarar verdiğini belirtti. Bülent Arınç ise daha önce yaptığı açıklamalarda MHP'yi ve siyasi ilişkileri eleştirmiş ve Sinan Ateş cinayeti hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bunları paylaşmak istemediğini ifade etmişti.
20 Ocak 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

İYİ Parti tarafından Uygur Türklerinin sorunlarının araştırılması için meclise sunulan önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, daha önce de benzer önergelerin reddedildiğini belirtti ve iktidarın Uygurların yaşadığı zulme sessiz kaldığını ifade etti. HDP ve CHP de önergeye destek vererek iktidarın sessizliğini eleştirdi.
19 Ocak 2023

Filipinler'de soğan fiyatları son bir ayda et ve tavuk fiyatlarını geçerek yüksek bir seviyeye ulaştı. Ocak ayında, Çin'den kaçak yollarla getirilen 310 bin dolar değerinde soğan ele geçirildi. Sosyal medyada hükümetin politikaları eleştirilirken, ekonomistler fiyat artışının doğal afetler ve ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu belirtiyor. Hükümet, fiyatları düşürmek için ithalatı artırdı ancak bazı uzmanlar bu önlemin daha önceden alınması gerektiğini savunuyor.
19 Ocak 2023

ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluğu ele geçirmesiyle birlikte, kritik komitelere aşırı sağcı milletvekillerinin atanması ülkede tartışma konusu oldu. Marjorie Taylor-Greene, Lauren Boebert ve Paul Gosar gibi isimlerin Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'ne atanması, Biden yönetimine yönelik baskının artacağının sinyalini verdi. Cumhuriyetçiler, Biden ailesinin ticari faaliyetlerini de dahil olmak üzere bir dizi konuyu soruşturmayı planlıyor. Öte yandan, özgeçmişinde yalanlar söylediği ortaya çıkan George Santos'un da iki komiteye atandığı belirtildi.
19 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

HDP, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde cinayetin tüm yönleriyle araştırılması için TBMM'ye önerge sundu. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, cinayetin devletin karanlık odakları tarafından işlendiğini ve talimat verenlerin hala yargılanmadığını belirtti. AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla önerge reddedildi.
18 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

JP Morgan Chase'in stratejisti Marko Kolanovic, hisse senetleri rallisine rağmen piyasalarda aşağı yönlü risklerin bulunduğunu belirtti. Resesyon endişeleri ve merkez bankalarının aşırı sıkılaştırma politikalarını gerekçe göstererek hisse senetlerinde ağırlığın azaltılmasını önerdi. Avro bölgesi hisse senetleri için 'ağırlık azalt', gelişen piyasalar ve Çin hisse senetleri için ise 'ağırlık artır' tavsiyesinde bulundu. Kolanovic, enflasyonda ılımlılaşma ve yumuşak iniş senaryolarının piyasalar tarafından fiyatlandırıldığını düşünüyor.
18 Ocak 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

ABD'nin Indiana eyaletinde 50 yaşındaki Billie Davis isimli bir kadın, otobüste 18 yaşındaki bir Çinli üniversite öğrencisini kafasından defalarca bıçakladı. Öğrencinin sağlık durumu belirsizken, saldırganın yakalanmasına tanık olan bir yolcu yardımcı oldu. Indiana Üniversitesi'ndeki Asya Kültür Merkezi saldırıyı kınarken, Vali John Hamilton Asyalı Amerikalılar topluluğuna desteklerini ifade etti. ABD'de Asyalılara karşı nefret suçlarının arttığı ve bu suçların önlenmesi için 'Covid-19 Nefret Suçları Yasası'nın çıkarıldığı belirtildi.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim