Britanya Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) personeliyle yapılan bir araştırma, kadın cerrahların meslektaşları tarafından cinsel saldırıya uğradığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, çoğunlukla kadın stajyerler kıdemli erkek cerrahlar tarafından tacize uğradı. Araştırmanın bulgularına göre kadınların %63'ü meslektaşlarının cinsel tacizine uğradı, %30'u cinsel saldırıya uğradı ve %11'i kariyer fırsatlarıyla ilgili olarak kendilerine yönelik zorla fiziksel temas kurulduğunu belirtti.
12 Eylül 2023

Ünlü Hollywood aktörü Kevin Spacey, 2017'den beri karşı karşıya olduğu cinsel saldırı suçlamalarından beraat etti. Suçlamalar, ilk olarak meslektaşı Anthony Rapp'in Spacey tarafından taciz edildiğini öne sürmesiyle başlamıştı. Suçlamaların ardından Spacey'nin kariyeri büyük bir darbe aldı ve birçok projeden çıkarıldı. Ancak 2022'de New York'ta Rapp'in açtığı cinsel saldırı davasından zaferle ayrıldı ve 2023'te Britanya'da açılan cinsel saldırı davasında da beraat etti. Bu durum sosyal medyada büyük tepki çekti.
28 Temmuz 2023

ABD'li aktör Kevin Spacey, Londra'da görülen cinsel saldırı davasında tüm suçlamalardan beraat etti. 2001 ve 2013 yılları arasında dört erkekle ilgili dokuz cinsel saldırı suçlaması bulunan Spacey, suçlamaları reddetmiş ve davayı 'hükümsüz' olarak nitelendirmişti. Kararın açıklanmasının ardından Spacey ağladı ve hukuk ekibine sarılarak mahkemeye teşekkür etti. Spacey, cinsel saldırı, rıza olmadan cinsel ilişkiye girmeye neden olmak ve bir kişiyi cinsel birleşmeye zorlama suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.
26 Temmuz 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde 22 yaşındaki bir kadın çalışanı maket bıçağı ile tehdit ederek cinsel saldırıda bulunan 29 yaşındaki O.A., 13 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Mersin 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık, 'cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından suçlu bulundu. Sanığın cezası, maket bıçağının 'silah' olarak değerlendirilmesiyle artırıldı. Ancak sanık, mahkeme kararına rağmen tutuksuz yargılandığı için ve 'mevcut halinin devamına' karar verildiği için cezaevine girmeyecek.
13 Temmuz 2023

1970'lerin popüler glam rock yıldızı Gary Glitter, 1999 yılında çocuk pornosu indirmekten mahkum edildikten sonra kariyeri çöküşe geçmişti. 2015 yılında üç kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunmaktan 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Glitter, cezasının yarısını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı. Glitter, suçlamaları reddetmiş ve üç hafta süren duruşmanın ardından suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılmıştı.
3 Şubat 2023
İşaretlediklerim