Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yaşanan temizlik sorunlarını çözmek amacıyla pazartesi gününden itibaren 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı. Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte bazı okullarda temizlik sorunları ortaya çıkmış ve velilerin temizlik yaptığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Geçen yıl temizlik görevlilerine verilen asgari ücretin bu yıl düşmesi ve çalışma saatlerinin azalması nedeniyle yeterli personel bulunamamıştı. Tekin, bu sorunu çözmek için tam zamanlı personel alımı yapılacağını belirtti.
21 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, asılsız iddialar sonrası Türkiye'den muazzam bir para çıkışı olduğunu belirtti. Özellikle off-shore kaynaklı bu çıkışın, dışarıdaki yatırımcıların tedirginliği nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. Şimşek, bu tür iddiaların ve belirsizliklerin ülkeye maliyetinin yüksek olduğunu vurguladı. Ayrıca, istifa iddialarına da değinerek, Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine bu görevi üstlendiğini ve başka bir siyasi gündemi olmadığını söyledi.
17 Eylül 2024

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren ve bu nedenle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun tahliyesi sonrası ceza yaptırımı alabileceğini belirtti. Kayserilioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Zengin, Kayserilioğlu'nun ifadelerinin nezaketsiz ve yakışıksız olduğunu vurguladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayserilioğlu'nu desteklemesini de eleştirdi.
1 Eylül 2024

Doğan Holding ve Alman Burda grubu ortaklığında 1988’de kurulan Doğan Burda Dergi Grubu, 10 milyon dolara Rie-Pie yatırım fon grubuna satıldı. Bu satışla birlikte Aydın Doğan ve Doğan Holding, medya sektöründen tamamen çekilmiş oldu. Satış, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi ve Doğan Burda Dergi Grubu'nun 58 dergisi bulunuyordu. Satış işleminin tamamlanması için Rekabet Kurumu'na bildirim yapılması gibi kapanış koşullarının yerine getirilmesi bekleniyor.
8 Temmuz 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Temmuz ayında asgari ücret artışı yapılmayacağını belirtti. Dağ, Covid-19 sonrası süreçte asgari ücretin yılda iki kez gözden geçirildiğini ancak bu yıl Temmuz ayında böyle bir sürecin olmayacağını söyledi. Ayrıca, vergi reformuna ihtiyaç olduğunu ve doğrudan vergilerin artırılıp dolaylı vergilerin azaltılması gerektiğini vurguladı.
25 Haziran 2024

Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü'nün 2024 Dijital Haber Raporu'na göre, Türkiye'de televizyon ve gazeteler arasında en güvenilir haber kaynağı yüzde 60 oranıyla Now TV (eski Fox) oldu. Araştırmada, halkın diğer haber kaynaklarına olan güven ve güvensizlik oranları da açıklandı. Örneğin, CNN Türk'e güven yüzde 50, güvensizlik yüzde 29 olarak belirlenirken, Cumhuriyet'e güven yüzde 54, güvensizlik yüzde 25 olarak kaydedildi. Araştırma, Türkiye'deki medya güvenilirliği hakkında önemli veriler sunuyor.
17 Haziran 2024

Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktı ve ABD tarafından Avusturya'dan alındı. Korkmaz, CNN Türk ekranlarından iyi olduğunu belirtti. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunan Korkmaz, şirketlerini yönetenlerin mallarını yağmaladığını iddia etti. Polis, bu ihbarı tutanağa dönüştürdü ancak Korkmaz'ın gerçekten zor durumda olup olmadığı veya yeni bir oyun kurup kurmadığı belirsizliğini koruyor.
17 Haziran 2024

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor ve bu yaz sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, bu yazın çok sıcak geçeceğini ve meteorolojik afetlerin yaşanacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da 41.3 derece ile son 85 yılın rekoru kırılmıştı, bu yıl ise sıcaklıkların 42-43 dereceye ulaşması bekleniyor. Küresel ısınmanın etkisiyle ani meteorolojik değişimlerin normal hale geldiği vurgulanıyor.
9 Haziran 2024

Faruk Bildirici, Sezgin Baran Korkmaz'ın CNN Türk canlı yayınına katılmasını eleştirdi. Bildirici, Korkmaz'ın kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılandığını ve bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, CNN Türk'ün daha önce benzer durumlarda yayını kestiğini, ancak Korkmaz'a mikrofon uzatıldığını vurguladı. Bildirici, bu yayının Korkmaz'ın kendini aklamasına ve mesaj vermesine zemin hazırladığını ifade etti.
27 Mayıs 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa oyunları için Roma'ya uçak kaldırıp gazetecileri götürdüğü için eleştirildi. Eleştiriler, kamu bankası kredileriyle desteklenen gazete ve TV yöneticilerinden de geldi. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, medyanın kamu kaynaklarıyla nasıl desteklendiğini ve israfın boyutlarını sorguladı. Özellikle Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı krediler ve medya gruplarının satışı üzerinden kamu kaynaklarının kullanımı tartışıldı.
24 Mayıs 2024

Demirören Holding, Ziraat Bankası'ndan aldığı ve altı yıldır ödemediği kredilerin bu yılki taksitlerini karşılamak amacıyla bazı binaları devretti. Demirören, Doğan Holding'den satın aldığı medya kuruluşları için aldığı 895 milyon dolarlık krediyi altı yıldır ödemiyordu. Bu yıl ödemesi gereken 70 milyon dolarlık taksitler için yayın grubuna ait gayrimenkulleri Ziraat Bankası'na devretti. Bu kapsamda Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık bünyesindeki bazı gayrimenkuller 1 milyar 287 milyon 922 bin TL karşılığında bankaya satıldı.
23 Mayıs 2024

Fatih Çekirge, Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerde plajlara çöken mafyanın yeniden hazırlık içinde olduğunu belirtiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda, denize 50 metre uygulaması doğrultusunda kaçak plajların üzerine gideceklerini söyledi. Çekirge, plajlardaki astronomik fiyatlar, vale kavgaları ve silahlı çatışmalar gibi sorunlara dikkat çekiyor ve bu plajların ihale süreçlerinin şeffaflığı konusunda sorular soruyor.
19 Mayıs 2024

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda, pandemi döneminde artan stokçuluk ve karaborsacılık faaliyetlerine karşı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun getirildiğini ve bu kapsamdaki cezaların artırılacağını belirtti. Bakan Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların alt sınırının 80 bin liraya, üst sınırının ise 800 bin liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini, stokçulukla mücadelede ise cezaların alt sınırının 800 bin lira, üst sınırının 11 milyon lira olmasını önerdiklerini açıkladı. Bu tekliflerin parlamentoya sunulduğunu ve caydırıcı olması hedeflendiğini ifade etti.
17 Nisan 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan yeni evler hakkında depremzedelerin olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti. Özhaseki, depremzedelerin 'Evimizin yıkıldığı iyi oldu, bize villa verdiniz' şeklinde teşekkür ettiklerini söyledi. Ayrıca, yeni yapılan köy evlerinin çelikten yapıldığını ve 9 şiddetindeki depremlere bile dayanıklı olduğunu belirtti. Ancak, bu ifadelerin bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandığı belirtiliyor.
7 Şubat 2024

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, medya sektöründe kadın gazetecilerin yönetici pozisyonlarda yeterince temsil edilmediğine dikkat çekti. Araştırma, yazılı basın, televizyon ve internet medyasında kadın gazetecilerin genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü gibi üst düzey pozisyonlarda az sayıda olduğunu ortaya koydu. Haber ajansları ve internet sitelerinde durumun biraz daha iyi olduğu belirtilirken, özellikle bazı gazete ve televizyonlarda kadın gazetecilerin üst düzey pozisyonlarda hiç bulunmadığı vurgulandı.
10 Ocak 2024

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, CNN Türk'e verdiği röportajda, kadın cinayetleri suçlularına verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının caydırıcı olmadığını belirterek idam cezasının geri getirilmesini savundu. İstanbul Sözleşmesi ile kadın cinayetleri arasında bir bağlantı olmadığını ifade eden Şahin, bazı suçlar için idam cezasının uygulanması gerektiğini ve bu cezanın caydırıcı olacağını düşündüğünü açıkladı.
4 Ocak 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin Süper Kupa finali ile ilgili yazdığı yazıya ve yaptığı yorumlara karşılık hukuki adım attığını duyurdu. Selvi, yazısında ve CNN Türk'teki yorumlarında Fenerbahçe ve Başkanı Ali Koç'u Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa finali ve Atatürkçülük hassasiyetleri konusunda eleştirmişti. Kulüp, Selvi'nin iddialarını yalanlayarak, gerçek dışı bilgiler içerdiğini ve gazetecilik etiğinden uzak olduğunu belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin siyasetle ilgisi olmadığını ve 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün barış çağrısı dışında bir anlam taşımadığını vurguladı.
4 Ocak 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 12 rezerv alanı belirlendiğini açıkladı. Bu alanlar, orman vasfını yitirmiş araziler ve kullanılmayan kamu arazileri olarak tanımlanıyor. Bakan Özhaseki, beklenen Marmara depremi öncesinde İstanbul'da riskli olarak belirlenen 600 bin konutun acilen yıkılması gerektiğini ve 'Yarısı Bizden Kampanyası' ile 1,5 milyon destek paketi açıkladıklarını belirtti. Kampanya kapsamında 350 bin 400 konutun dönüşeceği ve İstanbul'a özel bir kentsel dönüşüm birimi kurulduğu ifade edildi.
29 Aralık 2023

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda İstanbul'da olası bir depremin her an gerçekleşebileceğini ve özellikle Avrupa yakasının Asya yakasına göre daha riskli olduğunu belirtti. Amerikalı bir araştırmacının verilerine dayanarak, Marmara'da 7'den büyük bir depremin olma olasılığının yüzde 47 olduğunu ifade etti. Zeytinburnu, Haliç ve Silivri gibi Avrupa yakasındaki kıyı kesimlerinin ciddi şekilde etkileneceğini söyledi. Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece yapı stoğunu güçlendirmeye odaklandığını ve bir kentin depreme karşı bütüncül olarak dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
11 Aralık 2023
İşaretlediklerim