Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında KPSS ve mülakat notlarının yüzde 50-50 dikkate alınacağını açıkladı. Tekin, bu konuda eleştirilere yanıt vererek, yeni bir mülakat yapısı getireceklerini ve bu konuda hazırladıkları kılavuzu atama takvimi belli olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mülakatların kaldırılacağını ve atamaların sadece KPSS puanına göre yapılacağını ifade etmişlerdi.
16 Eylül 2023

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin hayatına odaklanan 'Zübeyde, Analar ve Oğullar' filmi, 20 Ekim 2023'te vizyona girecek. Film, Türkiye ile birlikte Avrupa, ABD, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinde gösterime sunulacak. Filmin yönetmenliğini Cenk Yaz yaparken, senaryosunu İlber Tekinsoy yazdı. Filmin başrollerinde Aslıhan Güner ve Alican Yücesoy yer alıyor.
29 Ağustos 2023

Brezilyalı bilgisayar korsanı Walter Delgatti Netto, eski Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun 2022'deki başkanlık seçimlerinin manipüle edilmesi konusunda kendisiyle görüştüğünü iddia etti. Delgatti, Bolsonaro'nun kendisine oylama makinelerini hacklemesi teklifinde bulunduğunu ve seçimlere müdahalesinin, aleyhine herhangi bir yasal sonuç doğurması durumunda kendisini affedeceği konusunda teminat aldığını öne sürdü. Ancak Delgatti, Brezilya seçim sistemi için kullanılan mevcut kaynak kodunun fiziki olarak 'internet erişimi olmayan bir kasada' tutulduğunu ve koda erişemeyeceğini belirttiği için planın ilerlemediğini söyledi.
18 Ağustos 2023

ABD'nin Hawaii eyaletinde devam eden orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 89'a ulaştı. Bu, ülkede son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangını olarak kaydedildi. Hawaii Valisi Josh Green, 2 bin 200 civarında yapının yok olduğunu ve hasarların miktarının 6 milyar doları bulduğunu belirtti. ABD Başkanı Joe Biden, Maui Adası'nı 'felaket bölgesi' ilan etmişti.
13 Ağustos 2023

ABD'de en az iki kişi, eski başkan Donald Trump aleyhindeki dördüncü iddianamenin sunulması ihtimaliyle ilgili olarak Georgia eyaletinde mahkemede tanıklık etmeye çağrıldı. Bu durum, Trump'ın 2020 seçim sonuçlarına müdahale etme iddiasıyla ilgili iddianamenin yakında sunulacağı beklentilerini artırdı. Trump, Georgia'da seçimlerde hile yapıldığını ve seçim sonuçlarının kendi lehine tescil edilmesi gerektiğini iddia etmişti.
13 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına' şeklinde bir çağrıda bulundu. Bu çağrı, Bahçeli'nin CNN Türk programına gönderdiği mesajda yer aldı ve MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bahçeli'nin bu çağrısı, daha önce MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti'ye geçen isimlere yönelikti.
11 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden, The Weather Channel'a verdiği röportajda iklim kriziyle ilgili 'pratikte' ulusal acil durum ilan ettiğini söyledi. Biden, Paris İklim Anlaşması'na yeniden katılmalarını ve iklim kriziyle mücadelede attıkları adımları örnek verdi. Ancak Biden, iklim kriziyle mücadelede federal düzeyde kapsamlı adımlar atılmasını, yeni yetkilerin önünün açılmasını ve temiz enerji kaynakları için ek fonlar ayrılmasını gerektirecek ulusal acil durum ilanında henüz bulunmadı. Çevreciler, Biden'ın 'pratikte değil, gerçekte' ulusal acil durum ilan etmeye çağırdı.
10 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından önerilen %51,52'lik toplu ulaşım ve taksi tarife zammı ve %75'lik taksi indi-bindi ücret zammı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler tarafından beğenilmemiş ve toplantı terk edilmişti. İlk başta zam oranlarını uygulamayacaklarını ve kontak kapatmak zorunda kalacaklarını belirten Aksu, daha sonra bu kararından vazgeçtiğini ve UKOME'nin belirlediği oranları uygulayacaklarını açıkladı.
9 Ağustos 2023

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'deki yüksek sıcaklıkların pazartesiden itibaren düşmeye başlayacağını belirtti. Şen, salı günü İstanbul'da önemli bir sıcaklık düşüşü beklediğini ve çarşamba günü yağmur olacağını söyledi. Türkiye'de birçok kentte sıcaklık, normallerin üstünde 40 dereceyi aşmış durumda.
6 Ağustos 2023

ABD'li pop şarkıcısı Taylor Swift, Eras turunun ABD ayağı kapsamında görev alan kamyon şoförlerine ve diğer tur ekibi üyelerine 100 bin dolarlık ikramiye verdi. Colorado merkezli kamyon şirketi Shomotion’un CEO’su Michael Scherkenbach, bu jestin nakliye personelini şaşırttığını belirtti. İkramiyenin bu büyüklükte olmasını beklemediklerini ifade eden Scherkenbach, tur için yaklaşık 50 kamyon sürücüsünün görev aldığını söyledi.
4 Ağustos 2023

ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi (NSIDC), Antarktika'daki deniz buzlarında bu yıl erimenin son 45 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi. Her yıl kıtanın yaz aylarının yaşandığı şubat ayı sonuna doğru Antarktika deniz buzunun en düşük seviyesine geldiği kış aylarında eski durumuna döndüğü ancak bu yıl buzun beklenen seviyelere ulaşmadığı kaydedildi. Bilim insanları, iklim krizi nedeniyle Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzunun sabit biçimde azaldığını ancak Antarktika’dakinin, son dönemde rekor yüksek seviyelerden rekor düşük seviyelere iniş ve çıkışlar kaydettiğini, 2016’dan itibaren de giderek küçülme eğilimine girdiğini vurguluyor.
31 Temmuz 2023

Dünya'ya ait ses ve görüntülerden oluşan 'Voyager Altın Kayıtları'nın bir kopyası, açık artırmaya çıkarılıyor. Bu kayıtlar, 1977'de NASA tarafından Voyager 1 ve 2 uzay araçlarıyla uzaya gönderilen ilk yıldızlar arası mesajları içeriyor. Kayıtların bir kopyası, astronom Carl Sagan ve eşi Ann Druyan tarafından kaydedilmiş ve New York'ta açık artırmaya çıkarılmıştır. Kayıtların 400 bin ila 600 bin dolara alıcı bulması bekleniyor.
27 Temmuz 2023

Türkiye'nin birçok kentinde sıcaklık 40 dereceyi aşmış durumda ve daha sıcak günlerin geleceği uyarısı yapılıyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü Türkiye'nin en sıcak gününün yaşanacağını ve sıcaklıkların 40 dereceyi geçebileceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul'da bugün sağanak yağış beklendiğini ifade etti. Şen, aşırı sıcaklıkların iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.
24 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yollarında binden fazla Togg otomobilinin olduğunu açıkladı. Kacır, üretimde adım adım ideal kapasiteye ulaşıldığını ve bu sürecin 'ramp-up' periyodu olarak adlandırıldığını belirtti. Bakan, 2023 sonuna kadar 28 bin Togg'un yollarda olacağını ve bunun 20 bininin ön satış kapsamında kurada hak kazanan müşterilere sunulacağını ifade etti.
22 Temmuz 2023

23 yaşındaki ABD'li asker Travis King, Kuzey Kore sınırını izinsiz ve isteyerek geçti. King'in sınırı geçerken koştuğu ve yüksek sesle kahkahalar attığı belirtildi. Bu durum, zaten gergin olan ABD ve Kuzey Kore ilişkilerindeki sorunları tekrar gündeme getirdi. King'in akıbeti hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır ve ABD yetkilileri, Kuzey Kore'den bilgi talep etmelerine rağmen henüz bir dönüş alamadıklarını belirtiyorlar.
20 Temmuz 2023

Amerikalı zenginlerden oluşan ilerici grup Patriotic Americans'ın başkan yardımcısı Stephen Prince, özel uçak kullanımının çevreye olan zararlı etkilerini göz önünde bulundurarak, dokuz yolcu kapasiteli Cessna 650 Citation III tipi özel uçağını satmaya karar verdi. ABD Politika Araştırmaları Enstitüsü'nün raporuna göre, özel uçuşlar ticari uçuşlara göre yolcu başına en az 10 kat daha fazla zararlı madde salımına yol açıyor. Prince, özel uçak kullanımının bağımlılık yaptığını kabul etse de, çevreye olan sorumluluğunu fark ederek bu kararı aldığını belirtti ve diğer milyonerleri özel uçaklardan vazgeçirmeye çalışmadığını, ancak zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğine inandığını ifade etti.
16 Temmuz 2023

Disiplin süreci devam ederken CHP'den ihraç edilme ihtimali bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden atılmasından bir gün önce istifa edeceğini söylemişti. Ancak CNN Türk yayınında arkadaşlarının uyarısıyla duygusal bir tepki verdiğini anladığını ve istifa etmeyeceğini belirtti. Özcan, partinin gerekçeli kararını merak ettiğini ifade etti.
15 Temmuz 2023

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimli dönemde, CNN Türk moderatörü Hande Fırat Türk vatandaşlarına Yunan adalarına gitmeme çağrısında bulunmuştu. Ancak ilişkilerin düzelmesiyle birlikte, Fırat Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir selfie çekti ve bunu Instagram hesabından paylaştı. Bu durum, Yunanistan merkezli bir haber sitesi tarafından da dikkate alınarak haberleştirildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis Litvanya'daki NATO zirvesinde bir araya gelerek el sıkıştılar.
13 Temmuz 2023

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde bir etkinlik sırasında kalabalığa ateş açılması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Yaralılardan dokuzu hastaneye kaldırıldı ve üçünün durumu ciddi. Saldırının gerçekleştiği etkinlik 'Brooklyn Günü' olarak adlandırılıyor. Saldırgan veya saldırganların kimliği ve saldırının nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2023
İşaretlediklerim