Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 49,50 oy alarak ikinci tura kalmış ve millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 oy almıştır. Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D'nin ortak yayınında seçim sonuçlarını değerlendirmiş, 28 Mayıs'taki ikinci tur için seçmenleri oy kullanmaya çağırmış ve seçim stratejilerini anlatmıştır. Ayrıca, deprem bölgesini ziyaret edeceğini ve miting yapmayı düşünmediğini, ancak halkla bütünleşme amaçlı toplantılar yapabileceğini belirtmiştir. Partisindeki düşüşü ve milletvekili sayısındaki eksikliği de dile getirmiş ve bu konuda teşkilatın çalışmalar yürüttüğünü ifade etmiştir.
16 Mayıs 2023

Pablo Picasso'nun Paris'te 1900 yılında yaptığı tahmin edilen 'Le Moulin de la Galette' adlı tablosunun ilk halinde bir köpek yavrusu figürü olduğu ortaya çıktı. Bu keşif, Guggenheim Müzesi uzmanlarının teknik analizi sırasında yapıldı. Ressamın eserdeki köpeği daha sonra karaladığı ve eserde başka değişiklikler de yaptığı belirlendi. 2023 yılı, Picasso'nun ölümünün 50'nci yılı olması nedeniyle sanatçı, New York, Paris ve Madrid'de düzenlenen altı sergiyle anılıyor.
16 Mayıs 2023

ABD'nin önde gelen gazeteleri Türkiye'deki seçim sonuçlarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın performansını değerlendirdi. The New York Times, Türk halkının seçimlere olan güveninin sürdüğünü ve Erdoğan'ın milliyetçi söyleminin başarılı olduğunu belirtti. Washington Post, Erdoğan'ın negatif kampanya yürüterek muhalefeti terörizm destekçisi olarak gösterdiğini ve bu stratejinin işe yaradığını yazdı. CNN, Sinan Oğan'ın ikinci turda kilit bir rol oynayabileceğini ifade etti. CNBC ve Chicago Tribune ise Erdoğan'ın beklentileri aştığını vurguladı.
15 Mayıs 2023

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. ABD medyası, seçim sonuçlarını ve adayların durumunu yakından izliyor. Washington Post, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş bir koalisyon kurarak Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor. The New York Times ve CNN, Erdoğan için seçimlerin zorlu geçeceğini öne sürerken, CNBC ve ABC News, Erdoğan'ın kötüleşen ekonomik koşullar ve deprem müdahalesi nedeniyle halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. AP ise, ifade ve toplanma özgürlüğünün bastırılmasına rağmen yüksek seçmen katılımının demokrasiye olan inancı gösterdiğini yazıyor.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime iki gün kala 14 ana akım medya kanalı ile ortak bir yayın düzenledi. Yayında, muhalefet lideri Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesinden ve Rusya'ya yaptırım uygulama konusundan bahsetti. Seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirterek, demokrasinin gereğini yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin ile olan domates ticareti hakkında da konuştu.
12 Mayıs 2023

Yeni Şafak gazetesi, CHP İstanbul milletvekili adayı Türkan Elçi'yi, eşi Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra 'PKK terör örgütü değildir' ifadesini kullanmış gibi göstererek hedef aldı. Türkan Elçi, Twitter üzerinden bu iddiayı yalanladı ve o dönemde 'Kim vurdu' dediğini, eğer böyle bir açıklama yapmışsa bunun kaynağının gösterilmesini talep etti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
10 Mayıs 2023

Türkiye'den yaşanan 'beyin göçü' sonrası, Boğaziçi Üniversitesi mezunları 'Siz isteyin, biz döneriz' kampanyası başlattı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere dönme çağrısı yaptı. AKP MKYK üyesi Emre Cemil Ayvalı ise bu gençleri 'Batının ezik köleleri' olarak nitelendirerek eleştirdi. Ayvalı daha önce CNN Türk programında iktidar ve 'FETÖ' ilişkisine dair açıklamalar yapmıştı.
10 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Abdullah Öcalan ile herhangi bir görüşme yapılmadığını, İmralı Adası'na Adalet Bakanlığı'ndan sadece teknik ekip gönderildiğini ifade etti. Bozdağ, muhalefetin elindeki belgeleri çarpıttığını ve gerçek bir görüşmenin olmadığını savundu. Öte yandan, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın Öcalan ile görüştüğü yönünde iddialarda bulunmuştu. AKP'li Galip Ensarioğlu ise devletin Öcalan ile sürekli görüştüğünü belirtmişti.
5 Mayıs 2023

Demirören Holding, 2018 yılında satın aldığı medya grubu için Ziraat Bankası'ndan aldığı 800 milyon dolarlık kredinin 895 milyon dolara ulaştığını ve bu borcun sadece yüzde 3,2'sini ödediğini açıkladı. Holding, 2020'den bu yana bankalara toplam 1,3 milyar dolar ödediğini iddia etse de, kamuoyuna yansıyan bilgiler ve resmi açıklamalar bu iddianın aksini gösteriyor. Ayrıca, holdingin borçları nedeniyle bazı gayrimenkul varlıklarını kaybettiği belirtiliyor.
5 Mayıs 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 9 ilde ilan edilen OHAL'in 9 Mayıs'ta sona ereceği AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz tarafından açıklandı. Yavuz, alınan önlemler sayesinde herhangi bir sorun beklemediklerini ifade etti. Bu açıklama, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde geldi.
4 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı ve AKP milletvekili adayı Mahmut Özer, CNN Türk'te katıldığı bir programda 12'nci sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan muaf tutulacağını duyurdu. Bu kararın, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) rahat bir şekilde hazırlanabilmeleri için alındığını belirtti.
2 Mayıs 2023

Geçtiğimiz yıl vefat eden Avusturyalı milyarder ve sanat koleksiyoneri Heidi Horten'ın 700 parçalık mücevher koleksiyonu, Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de düzenlenecek çevrimiçi müzayedelerde satışa sunulacak. Müzayedenin toplamda 150 milyon doların üzerinde gelir getirmesi ve Elizabeth Taylor'ın mücevher koleksiyonunun 116 milyon dolarlık rekorunu geçmesi öngörülüyor. Elde edilen gelir, Heidi Horten Vakfı'na aktarılacak. Ayrıca, Christie's, müzayedenin gelirlerinin bir kısmını Yahudi soykırımıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını açıkladı.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Teknofest etkinliğinde CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'e esprili bir dille 'Aday yapacaktım, kayboldu ortadan' dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Öztürk'ün İkinci Karabağ Savaşı'nda gösterdiği cesaretten övgüyle bahsetti. CNN Türk, bu diyalogu 'gülümseten diyalog' başlığı altında haberleştirdi.
29 Nisan 2023

ABD'li televizyoncu ve 'Çöp TV'nin babası' olarak bilinen Jerry Springer, Chicago'daki evinde 79 yaşında vefat etti. 1991 ile 2018 yılları arasında kendi adını taşıyan tartışmalı talk show programıyla tanınan Springer, tabloid televizyon yayıncılığının öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Türk televizyonlarında yayınlanan reality şov programlarına kıyasla daha sert içerikler sunan Springer, yaptığı işin farkında olduğunu ve 'Çöp TV'nin babası' olarak anılmaktan rahatsızlık duymadığını belirtmişti. Ayrıca bir dönem Cincinnati şehrinin belediye başkanlığını da yapmıştı.
27 Nisan 2023

ABD merkezli Time dergisi tarafından her yıl yayımlanan 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine bu yıl Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile şarkıcı Haluk Levent de dahil oldu. New York'ta düzenlenen gala gecesine, listedeki bazı isimler katılmadı, aralarında Haluk Levent de vardı. Galada, çeşitli sanat ve medya dünyasından ünlüler yer aldı. Haluk Levent, galaya katılmama kararını daha önce Elif Şafak'ın yazısına atıfta bulunarak açıklamıştı.
27 Nisan 2023

CNN, sabah programı sunucusu Don Lemon'ı kadın düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle işten çıkardı. Lemon, Cumhuriyetçi başkan adayı Nikki Haley hakkında yaşına ilişkin cinsiyetçi yorumlar yapmış ve bu yorumlar tepki çekmişti. Lemon, yaptığı yorumlar için özür dilemiş ve eğitim almayı kabul etmişti, ancak kamuoyunun tepkisi devam etti. Ayrıca, Fox News sunucusu Tucker Carlson da kötü davranış iddiasıyla işten çıkarıldı.
25 Nisan 2023

HBO'nun popüler dizisi 'Succession' karakterlerinden Kendall Roy'un kullandığı Manhattan'daki lüks daire 29 milyon dolara satışa çıkarıldı. Daire, 500 metrekare büyüklüğünde, beş yatak odası, iki oturma odası, dört banyo, özel bir asansör ve geniş bir terasa sahip. Ayrıca binada basketbol ve futbol sahaları bulunan bir sosyal tesis bulunuyor. Daire daha önce 33 milyon dolara satışa çıkarılmış ancak alıcı bulunamayınca fiyatı 4 milyon dolar düşürülmüş.
20 Nisan 2023

Hürriyet Gazetecilik, faaliyetlerini durdurduğu üç şubesinde bulunan baskı makineleri, paketleme bölümleri ve yardımcı makineleri gibi teçhizatı, toplam defter değeri 7 milyon 338 bin 336 TL olan ekipmanları, Tayfurlar Ticaret Nakliye ve Geri Dönüşüm şirketine 77 milyon 800 bin TL'ye sattığını açıkladı. Bu satış, Hürriyet'in geçen aralıkta İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerini sonlandırma kararı ve 62 çalışanın işten çıkarılmasının ardından gerçekleşti. Ayrıca, Demirören Holding'in geçen ay medya binasını Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devrettiği bilgisi de verildi.
20 Nisan 2023

1936 yılında İngiliz Kralı 8. Edward'ın tahta çıkışı için üretilen ancak tahttan feragat etmesi nedeniyle kullanılmayan 'Coronation Ale' isimli kraliyet birası, 75 yıl mahzende bekledikten sonra 2011'de bulundu. Şimdi ise, Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninden bir gün önce açık artırmayla satılacak. Satıştan elde edilen gelir, Kral 3. Charles tarafından kurulan The Prince’s Trust vakfına bağışlanacak.
19 Nisan 2023
İşaretlediklerim