TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Orta Vadeli Program'da (OVP) 2024 yılı için belirlenen yüzde 41,5'lik enflasyon beklentisinin gerçekçi olduğunu belirtti. Turan, 2025 yılı enflasyon oranını ise iyimser bulduklarını ve 2026'da tek haneli enflasyonun yakalanabileceğini ifade etti. Ayrıca, büyüme beklentisindeki aşağı yönlü revizyonun işsizliği artıracağını ve nitelikli insan kaynağını çekecek politikalara ihtiyaç olduğunu vurguladı.
5 Eylül 2024

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hitap etmek üzere Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abbas'ı daha önce Meclis'te konuşma yapmaya davet ettiklerini ancak Abbas'ın gelmediğini belirtmişti. Abbas ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi ve Abbas, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek.
14 Ağustos 2024

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşik Arap Emirlikleri Toplumsal Gelişim Bakanlığı arasında aile ve kadının güçlendirilmesi, kadınların istihdamına yönelik politikaların geliştirilmesi ve engelli bireylerin toplumsal hayata katılımının sağlanması gibi konularda işbirliği mutabakatı imzalandı. İstanbul’da Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’nin yeniden inşası ve geliştirilmesi de bu mutabakat kapsamında yer alıyor. Törende Türkiye adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, BAE adına ise Toplumsal Kalkınma Bakanı Shamma bint Sohail Faris Al Mazrouei imza attı.
2 Temmuz 2024

Eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve bu görüşmeye ilişkin açıklama yapılmaması, İYİ Parti içinde rahatsızlığa neden oldu. İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, Akşener'in bu görüşmenin içeriği hakkında açıklama yapmamasını eleştirdi ve bu durumun partiye zarar verdiğini belirtti. Aydın, Akşener'in çevresinden yapılan çelişkili açıklamaların da parti içindeki güven kaybını hızlandırdığını ifade etti.
13 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin temel sorunlarını konuştuğunu açıkladı. Görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak gerçekleşti. Dervişoğlu, Akşener’in kendisini telefonla bilgilendirdiğini ve genel olarak Türkiye’nin meselelerinin konuşulduğunu belirtti. Akşener’e cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesi iddialarını ise Dervişoğlu ihtimal vermediğini söyledi.
6 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşme kapalı kapılar ardında gerçekleşti ve toplantıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu görüşmenin içeriği ve sonuçları hakkında kamuoyuna bilgi verilmedi.
5 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor. Bu görüşmenin içeriği ve sonuçları hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.
5 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, bugün saat 17.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek. Görüşme, İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından sosyal medya platformu X üzerinden duyuruldu. Bu buluşma, Akşener'in İYİ Parti Genel Başkanlığı'ndan ayrılmasının ardından gerçekleşecek.
5 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze’yi ağırladı. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Erdoğan ve Kobakhidze’nin huzurunda 'Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı' imzalandı. Anlaşma, Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gürcistan adına ise Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili tarafından imzalandı. Bu anlaşma ile Türkiye, satın aldığı LNG’yi Avrupa’ya satma imkanına sahip olacak.
16 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki ilişkiyi kendi aleyhine bir ittifak olarak gördüğünü ve bu nedenle Özel'in siyasi olarak daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, 28 Şubat sürecinde mahkum edilen yaşlı generallerin affedilmesi gerektiğini, bu adımın Türkiye'de siyasi yumuşama sağlayacağını öne sürüyor. Selvi, ayrıca Gezi Parkı olaylarından mahkum olanların yeniden yargılanması gerektiğini, bu durumun Türkiye'nin uluslararası imajını olumlu yönde etkileyeceğini savunuyor.
13 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin iptal edildiğine dair iddialar yalanlandı. ABD ve Türkiye'deki yetkililer, 9 Mayıs'ta planlanan Biden-Erdoğan görüşmesi için hazırlıklarını sürdürüyorlar. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar vekili John Bass, bu görüşmeler için Ankara'ya gelmiş ve Türk yetkililerle görüşmüştür. Erdoğan'dan ziyareti iptal etme talimatı gelmediği, her iki ülkede de hazırlıkların devam ettiği belirtilmiştir.
24 Nisan 2024

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uyuz vakalarında endişeye sebep olabilecek bir artış olmadığını, ancak kısmi bir artış tespit ettiklerini belirtti. Uyuz hastalığı, bulaşıcı bir cilt rahatsızlığı olup, son yıllarda Türkiye'de görülme oranı artmıştır. Bakan Koca, Türkiye genelinde uyuz vakalarında prevalansın geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7 oranında arttığını, deprem bölgesinde ise bu artışın yaklaşık yüzde 13 oranında olduğunu ifade etti.
1 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik sorunlarını kabul ederek, bu sorunları aşacak irade, potansiyel ve programın mevcut olduğunu belirtti. Ekonomik sıkıntıların küresel krizlerin etkisiyle arttığını ve bu durumun vatandaşları bunalttığını ifade etti. Ayrıca, enflasyonun vatandaşların günlük hayatından çıkarılacağını ve bu konuda atılacak adımlara destek beklediğini söyledi.
21 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oylarını İstanbul'da kullandı. Erdoğan, oyunu kullanmasının ardından sandık kurulu üyelerine başarılar dileyerek süreci İstanbul'dan takip edeceğini belirtti. Ancak daha sonra plan değişikliği yaparak İstanbul'dan Ankara'ya geçti ve seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde takip etmeye başladı.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınacak tedbirler ve deprem felaketinin etkilerinin bertaraf edilmesine yönelik konular ele alındı. Ayrıca terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar ve Yunanistan ile ilişkilerdeki son durum değerlendirildi.
30 Mart 2023

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türkiye'nin F-16 savaş uçakları alımı, IŞİD ve PKK terör örgütleriyle mücadele ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar ele alındı. Çavuşoğlu, F-16 alımının İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle şartlandırılmaması gerektiğini vurguladı. Blinken ise ABD yönetiminin F-16 satış ve modernizasyonuna destek verdiğini ancak Kongre'ye resmi bildirimde bulunmadan özel bir değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Rusya yaptırımlarını delmesine izin vermediği ve bu konuda ABD ve AB ile iş birliği içinde olduğu ifade edildi.
20 Şubat 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konutlar için bir kampanya üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ancak, bu kampanyanın kısa vadede hayata geçirilmesinin beklenmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, konut fiyatlarındaki artışa müsaade edilmeyeceğini ve bu konuda şeffaf ve denetlenebilir bir süreç için bir komisyon kurulacağını söyledi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim