Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki İkizköy sakinleri, Işıkdere mevkiindeki kömür madeni projesi için yapılan çalışmaların 4 bin yıllık tarihi eserleri yok ettiğini iddia ederek YK Enerji hakkında suç duyurusunda bulundu. İkizköy halkı, daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Muğla 3. İdare Mahkemesine başvurmuş, ancak herhangi bir yanıt alamamıştı. Avukat İsmail Hakkı Atal, yasaların ve uluslararası sözleşmelerin ihlal edildiğini belirtti. Yargı süreci devam ederken, şirketin arkeolojik bölgeyi kepçelerle kazdığı ve İkizköylülerin bu durumu jandarmaya ve savcılığa taşıdığı bildirildi.
7 Ocak 2023

ABD Temsilciler Meclisi'nde, 8 Kasım 2022 ara seçimlerinin ardından Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunlukta olduğu mecliste başkanlık seçimi 14 tur boyunca sonuçsuz kalmıştı. Parti içindeki bazı muhalif vekillerin adaya destek vermemesi nedeniyle yaşanan tıkanıklık, 15'inci turda Cumhuriyetçilerin adayı Kevin McCarthy'nin başkan seçilmesiyle sona erdi. Bu durum, ABD'de son 100 yılda ilk kez yaşandı.
7 Ocak 2023

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, CHP'den istifasının ardından partiyi eleştiren açıklamalar yapmaya devam ediyor. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuşan Baykal, muhalefetin iktidara gelmesi halinde kadın haklarının geriye gideceğinden korktuğunu belirtti. Ayrıca, Aslı Baykal'ın AKP'ye milletvekili adayı olmak için haber gönderdiği ve babası Deniz Baykal'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede Aslı Baykal'ı aday gösterilmesini istediği iddiaları gündeme geldi. Aslı Baykal, CHP ile ilgili iddiayı yalanlarken, AKP ile ilgili iddiaya ise net bir yanıt vermedi.
6 Ocak 2023

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifa ettikten sonra partiyi eleştiren açıklamalar yapmıştı. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Aslı Baykal'ın AKP'ye geçiş yapabileceğine dair iddialarda bulundu. Ancak Aslı Baykal, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a, babası Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde adaylık konusunun gündeme gelmediğini iletti. Odatv'ye konuşan Baykal, milletvekili adaylığı için AK Parti dahil birçok seçeneğin mümkün olduğunu ve Zafer Partisi'ne de girebileceğini söyledi.
5 Ocak 2023

Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit olarak kullanılan bölümünde çektiği ve Instagram hesabından 'mutlu yıllar sevgililerim' notuyla paylaştığı fotoğraf nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturmaya tabi tutuldu. Taşpınar, ifadesinde çekim yerinin ibadethane olduğunu bilmediğini ve fotoğrafları korktuğu için kaldırdığını belirtti. Dini değerlere saygı duyduğunu ve böyle bir niyetinin olmadığını ifade etti. İfade işlemleri sonrasında adliyeden ayrıldı.
4 Ocak 2023

ABD Kongresi'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde, 118'inci Kongre'nin ilk oturumunda meclis başkanı seçimi için yapılan üç tur oylama sonucunda bir başkan seçilemedi. Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCarthy, partisinden yeterli desteği alamayarak başkanlık seçimlerini kazanamadı. Meclis başkanı seçilmeden Kongre'nin yasama faaliyetlerine başlayamayacağı için oylama ertesi güne ertelendi. Bu durum, son 100 yılda Temsilciler Meclisi'nde ilk kez yaşanıyor ve Cumhuriyetçi Parti içindeki bölünmeyi gözler önüne seriyor.
4 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi 'Servet Operasyonu', Jason Statham başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızını ve Türk oyuncuları bir araya getiriyor. Film, bir MI6 ajanının ölümcül bir silahı ortadan kaldırma hikayesini konu alıyor ve çekimlerinin bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. Türk oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde rol alıyor. Film, 13 Ocak'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek ve Türkçe dublajlı fragmanı yayımlanmıştır.
3 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan CHP Frankfurt Birliği ofisine yılbaşı gecesi saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda ofisin vitrin camı kırıldı, ancak binanın boş olması sebebiyle yaralanan olmadı. CHP Frankfurt Birliği Başkanı Ali Ercan, saldırının planlı olabileceğini ve camın balyoz ya da benzeri bir aletle kırılmış olabileceğini belirtti. Saldırganın Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu camı hedef aldığı ve ardından kaçtığı ifade edildi.
2 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından, davanın eski hakimi Hüseyin Zengin'in yerine başka bir hakim atanmıştı. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Zengin'in ceza verme telkinini reddettiği için görev yerinin değiştirildiğini yazdı. Terkoğlu, Zengin'e yakın bir kaynağın, Anadolu Adliyesi Başsavcısının Zengin'e 'ceza verirsen yukarı mahkemeler de hazır' şeklinde baskı yaptığını iddia etti. Bu durum, yargı sürecinin tarafsızlığına dair endişeleri gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın, CHP'den istifa ettikten sonra yaptığı açıklamalarla AKP'ye yakınlaştığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediği gözlemlenmişti. Son iddialara göre, Aslı Baykal AKP Antalya milletvekili listesinde birinci sırada yer almak için parti yetkililerine haber gönderdi. Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı'nın iddiasına göre, Baykal'ın adaylığı şu an için kabul görmedi ancak AKP'nin duruma göre Baykal'a seçilebilecek bir sıra teklif edebileceği belirtiliyor.
2 Ocak 2023

META, eski ABD başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Facebook ve Instagram'dan süresiz olarak engellenmesinin ardından, bu platformlara geri dönüşüne izin verip vermeyeceğine karar verecek. Financial Times'ın haberine göre, bu kararın ocak ayının ilerleyen günlerinde açıklanması bekleniyor. META, karar vermek için bir çalışma grubu oluşturdu. Bu gelişme, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Trump'a yönelik kalıcı yasağı iptal etmesinin ardından geldi. Trump ise Twitter'a dönmeyi planlamadığını belirtti.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim