Muğla'nın Fethiye ve Datça ilçeleri açıklarında toplam 53 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Fethiye açıklarında lastik botta 19, Datça açıklarında ise yelkenli teknede 34 düzensiz göçmen tespit etti. Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
11 Eylül 2024

Muğla’nın Datça ve Dalaman ilçelerinde toplam 53 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Datça ilçesinde 26 düzensiz göçmeni karada yakalarken, Dalaman ilçesinde Yunanistan’ın Türk kara sularına geri ittiği 27 düzensiz göçmeni can salında kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
28 Ağustos 2024

Muğla'nın Marmaris ve Datça açıklarında toplam 80 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Marmaris'te bir düzensiz göçmeni karada yakalarken, Datça'da motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik bottaki 32 göçmeni kurtardı. Ayrıca, Datça açıklarında tespit edilen iki lastik botta yedisi çocuk 47 düzensiz göçmen daha yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
27 Ağustos 2024

Küresel iklim değişikliği nedeniyle deniz seviyesinde beklenen yükselme, Türkiye'deki Efes ve Milet Antik Kentleri de dahil olmak üzere birçok arkeolojik alanı tehdit ediyor. Doç. Dr. Enes Zengin'in belirttiğine göre, Doğu Akdeniz kıyılarındaki 464 tarihi alan incelendi ve bu alanların sular altında kalma riski beş seviyede değerlendirildi. Orta seviye risk senaryosuna göre, deniz suyunun üç metre yükselmesi durumunda, Aydın'daki Efes ve Milet Antik Kentleri kısmen ya da tamamen sular altında kalabilir.
26 Ağustos 2024
İşaretlediklerim