Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkını iş insanı Vahit Karaarslan'a verdi. 2021'de yapılan ihaleyi Koç Holding kazanmış ancak bu ihale cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti. 2022'de yapılan ihale ise yeterli teklif alınamadığı için iptal edilmişti. Karaarslan, 16 Temmuz'daki ihalede 505 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.
15 Eylül 2024

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilmesi için yapılacak ihale başvuru süresi 25 Haziran saat 17.30'a kadar uzatıldı. Daha önceki ihalelerden biri Koç Holding tarafından kazanılmış ancak cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti. 2022'deki ihale ise yeterli teklif alınamadığı için iptal edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, başvuruların ihale şartnamesine uygun olarak hazırlanması gerektiğini belirtti.
10 Haziran 2024

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla yeniden ihale düzenlenecek. Daha önceki iki ihale, çeşitli sebeplerle iptal edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, ihale için geçici teminat bedeli 120 milyon lira olarak belirlendi ve son teklif verme tarihi 29 Mayıs olarak açıklandı. İhale, kapalı zarf ve pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.
6 Nisan 2024
İşaretlediklerim