Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye genelinde 20 ilçe ve 1 beldede yapılan yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazları değerlendirdi ve bu itirazları reddetti. İtirazlar, seçimin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelikti. İtirazlar arasında AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi tarafından yapılan başvurular bulunmaktaydı. YSK'nın bu kararları, yerel seçim sonuçlarına yönelik yapılan itiraz süreçlerinin bir parçası olarak değerlendirildi.
13 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 20 ilçe ve bir beldede yapılan seçimlerin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelik siyasi partiler tarafından yapılan başvuruları reddetti. AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin çeşitli bölgelerdeki itirazları karara bağlandı. Bu itirazlar arasında belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi seçim sonuçlarına yönelik talepler yer alıyordu. YSK, ayrıca Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi'nin bazı bölgelerdeki itirazlarını da reddetti.
12 Nisan 2024

DEVA Partisi, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yüzde 33,65 oy oranıyla seçimleri önde tamamlarken, Demokrat Parti Antalya'nın Kumluca ve Gümüşhane'nin Şiran ilçelerinde sırasıyla yüzde 42,63 ve yüzde 39,41 oy oranlarıyla birinci oldu. DEVA Partisi'nin en yakın rakibi AKP olurken, Demokrat Parti'nin Kumluca'daki en yakın rakibi de AKP, Şiran'daki ise MHP oldu.
1 Nisan 2024

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, öğrencilerin temiz ve sağlıklı suya erişimini sağlamak amacıyla okullara ücretsiz içme suyu çeşmeleri yerleştirme kampanyası başlattı. Bu kampanya kapsamında, bir ortaokulda suyu filtre eden ve 1. kalitede içme suyu sağlayan bir çeşme yaptırıldı. Çeşmenin maliyeti 40 bin lira, suyun kalitesini ölçtürmek için ise 6 bin lira harcandı. Kampanya, tüm okullarda bu tür çeşmelerin yerleştirilmesi hedefiyle devam edecek.
9 Mart 2024

CHP, DEVA ve Saadet Partisi'nden birer milletvekiline ait olan üç dokunulmazlık dosyası, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Dosyalar, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci ile ilgili. Bu dosyalar, 'Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri' olarak adlandırılıyor ve Anayasa ile Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.
15 Şubat 2024

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması ve en az 500 kişinin ölümüne neden olması üzerine Türkiye'deki siyasilerden tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin bombalanmasını 'İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneği' olarak nitelendirdi ve 'bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye' çağırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyı kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
17 Ekim 2023

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre halkın en çok beğendiği ilk üç siyasetçi sırasıyla Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Hakan Fidan yüzde 45,8, Tayyip Erdoğan yüzde 45,4 ve Selçuk Bayraktar yüzde 43,7 beğeni oranına sahip oldu. Muhalefetten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 40,1 ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yüzde 39,1 beğeni oranıyla takip etti.
10 Ekim 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin tüzük kongresinde yaptığı konuşmada, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Bu karar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesinin ardından geldi. Bu durum, iktidarın genel seçimleri kazanmasıyla bozulan millet ittifakının yerel seçimlerde devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizliği artırdı.
30 Eylül 2023

DEVA Partisi'nin Spotify hesabı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sahte belge kullanılarak ele geçirildi. Parti, hesabın geri alınması için ilgili birimler tarafından süreç başlatıldığını duyurdu. Hesabın profil fotoğrafına AKP logosu konuldu.
28 Eylül 2023

Bilişim uzmanı Füsun Sarp Nebil, seçim günü CHP'nin bilişim sisteminin sorunsuz çalıştığını, ancak CHP teşkilatı ve altılı masa ortaklarından yeterince veri gelmediğini aktardı. Nebil, Türk Telekom'un CHP hatlarına bant daraltma uyguladığının raporlandığını da belirtti. Nebil, seçimde yaşanan aksaklıkların bilişim sistemlerinden değil, CHP'nin sandıklardaki görevlilerindeki eksiklikler ve 6'lı masanın diğer ortaklarının yapmadıklarından kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel'in istifasının ardından, Adıgüzel'in kurduğu sistemin sorunlu olmadığını, sorunun sandık kurullarının veri aktarımının zayıf olmasından kaynaklandığını belirtti.
13 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden ve Meclis'te çoğunluk sağlayamayan altılı masanın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Karamollaoğlu, mitinglerde çok sayıda kişinin konuşmasının bir acemilik olduğunu belirtti. Ayrıca, İmamoğlu ve Yavaş'ın gelmesiyle son zamanlardaki karışıklığın seçim sonuçlarını etkilediğini ifade etti.
25 Ağustos 2023

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, AKP'nin başörtüsü teklifine destek bulabileceğini ifade etti. Ekmen, teklifin referanduma gitmesi halinde gereksiz karşıtlaşma yaşanacağını belirtti. Ekmen, AKP'nin teklifinin anayasa yazımı açısından hatalı ve uzun olduğunu, sadeleştirilmiş bir metinle gelmesi halinde muhalefetten destek bulabileceğini dile getirdi. Ekmen, teklifin referandumda ele alınmasının hem insan hakları açısından sorunlu hem de toplum açısından sakıncalı olduğunu belirtti.
22 Ağustos 2023

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Kaya, Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Berk Esen'i eleştirdi. Esen'in seçim stratejileri hakkındaki görüşlerini ve eleştirilerini reddeden Kaya, Esen'e 'akademisyen sınırlarını bilmeli' dedi. Esen ise bu duruma 'AKP'li bir siyasetçiyle mi konuşuyorum, muhalif bir siyasetçiyle mi' şeklinde tepki gösterdi.
10 Ağustos 2023

CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Akbelen Ormanı'ndaki kömür madeni ve ağaç kesimine karşı TBMM'yi olağanüstü toplanmaya çağırdı. Köylüler, 2019'dan bu yana Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı mücadele ediyor. Muhalefet partileri, ormanlara zarar verecek hiçbir faaliyet ve eyleme izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Meclis'in olağanüstü toplanabilmesi için 120 milletvekilinin imzası ve TBMM başkanının olumlu yanıtı gerekiyor.
2 Ağustos 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, seçim dönemi millet ittifakı listeleri hazırlanırken İYİ Parti'ye teklif götürdüğünü ve 'sağ seçmenin CHP'ye oy vermemesi için birlikte olalım' dediğini belirtti. Üçlü DEVA-Gelecek-Saadet ittifakı olmayınca İYİ Parti'yle ve Saadet Partisi'yle tekrar görüştüğünü, ancak sonuç alamadığını söyledi.
1 Ağustos 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin son zamlar ve yurttaşların ekonomik sorunlarını konuşmak üzere TBMM'nin açılması için yaptığı başvuru kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'yi 25 Temmuz Salı günü toplantıya çağırdı. Muhalefetin önergesinde, AKP iktidarının uyguladığı ekonomi politikalarının ve ekonomi yönetiminin hatalarının yarattığı sorunların büyüdüğü, Türk lirasının değer kaybettiği, enflasyonun yükseldiği, işsizlik sorununun devam ettiği ve yurttaşların yoksulluk ve güvencesizlikle karşı karşıya kaldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

İYİ Parti, akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştay'a dava açtı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla benzin ve motorine litre başına yaklaşık 6 lira zam yapılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararın anayasaya aykırı olduğunu ve telafisi imkansız zararlara yol açabileceğini belirterek iptalini talep etti. DEVA Partisi de benzer bir dava açmıştı.
18 Temmuz 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak bir grup toplantısı düzenledi. Bu toplantı, iki partinin Meclis'teki altıncı grubu oluşturma kararının ardından gerçekleşti. Grubun başkanı Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ olarak belirlendi. Toplantıda her iki partinin genel başkanları Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu da konuşma yaptı.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim