Abbas Güçlü, devlet okullarının da mezunlarının mağdur olmaması için notları şişirdiğini iddia ediyor. Bu durumun sadece özel okullara özgü olmadığını, devlet okullarının da bu kervana katıldığını belirtiyor. Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ni (ÖSYM) bu duruma seyirci kalmakla suçluyor. Eğitimde adil ve objektif bir notlandırma sisteminin gerekliliğini vurguluyor.
30 Haziran 2024

Sayıştay'ın geçmiş yıllardaki raporlarında, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait bazı yurtlardaki asansörlerin gerekli şartları sağlamadığı belirtildi. Bu durum, Aydın'da bir KYK yurdunda asansörün düşmesi ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesi olayının ardından gündeme geldi. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini ancak asansörün tamir edilmediğini dile getirdiler. Sayıştay'ın raporlarında, yurt olarak kullanılan binaların asgari şartları sağlamadığı ve bazı sözleşmelerin süresinin uzatıldığı belirtildi.
26 Ekim 2023

Resmi Gazete ilanlarının satır ücretine yeni bir zam geldi. 29 Ocak 2022'de 17 liradan 25 lira 50 kuruşa yükseltilen ilanların satır ücreti, yeni zamla birlikte 40 liraya çıktı. Bu, ilan ücretlerine yüzde 56,8'lik bir artış anlamına geliyor.
7 Ağustos 2023
İşaretlediklerim