Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'den itibaren konut ve otomobil satışında doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini duyurdu. Bu düzenleme ile tüketici mağduriyetinin önlenmesi ve sahte ilanlarla yapılan fiyat manipülasyonlarının engellenmesi amaçlanıyor. Konut satacak kişiler e-Devlet üzerinden emlakçı yetkilendirecek ve yetki belgesiz emlak işletmeleri ilan girişi yapamayacak. Uygulama, 1 Ocak 2025'ten itibaren tamamen devreye alınacak.
14 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Turkcell'in genel müdürlüğüne atandı. Bu atama, Bülent Aksu'nun 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmasının ve 25 Eylül'de görevine son verilmesinin ardından gerçekleşti. Ali Taha Koç, eski aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un kardeşi.
13 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunurken, Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, Musk'a Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı ve Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay programı kapsamında SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtti.
18 Eylül 2023
İşaretlediklerim