İrlanda'da bulunan Southeast Teknik Üniversitesi, 'İçerik Üretimi ve Sosyal Medya' adlı yeni bir lisans bölümü açtı. Bu bölüm, 'influencer'lık üzerine yoğunlaşacak ve dijital pazarlama, medya çalışmaları, sosyal medya pazarlaması, sosyal medya girişimciliği, yaratıcı dijital medya, yaratıcı video, yazarlık, anlatım, sosyal psikoloji, halkla ilişkiler, gazetecilik ve kriz yönetimi gibi konuları içerecek. Bölüm, kasımda başvuru almaya başlayacak.
26 Eylül 2023

Fransa Ulusal Meclisi, sosyal medya influencer'larının ticari faaliyetlerini denetlemeyi amaçlayan bir yasa tasarısını ikinci kez görüşerek oy birliğiyle kabul etti. Tasarının senatoda da onaylanmasının ardından yasalaşması bekleniyor. Yasa, influencer'lara içki ve estetik operasyon reklamları yapma yasağı getiriyor ve ticari içeriklerde 'reklam' veya 'ticari işbirliği' ibaresinin kullanılmasını zorunlu kılıyor. İhlallerde hapis ve para cezası gibi yaptırımlar öngörülüyor.
1 Haziran 2023

Fransız senatosu, sosyal medya fenomenlerinin ticari faaliyetlerini denetlemeyi amaçlayan bir yasa tasarısını oy birliğiyle onayladı. Bu tasarı, influencer'ların faaliyetlerine hukuki bir çerçeve getiriyor ve alkol ile estetik operasyon reklamlarına yasak koyuyor. Daha önce 30 Mart'ta Fransız ulusal meclisi de benzer bir tasarıyı kabul etmişti. Şimdi tasarı, mecliste ikinci bir görüşme için geri dönecek.
10 Mayıs 2023
İşaretlediklerim