'Ölümlü Dünya 2', geçen yıl Aralık ayında vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde ederek ilk haftasında 400 bin izlenme sayısını geçmiş ve 12 gün içinde bir milyon seyirciye ulaşmıştı. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak gibi isimlerin yer aldığı film, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda izlenebilecek. Film, kanun kaçağı Mermer ailesinin örgütün eline düşen bir aile üyesini kurtarmak için yaptığı son vurgunu konu alıyor.
23 Nisan 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix'in yayınladığı 'Pieles' (Deriler) adlı filmin genelev sahnesini 'toplumun milli ve manevi değerlerine' aykırı bulduğu için platforma idari para cezası ve katalogdan çıkarma cezası verdi. RTÜK, haftalık olağan toplantısında diğer televizyon kanallarına ve dijital yayın platformlarına da çeşitli cezalar uyguladı. 'Pieles' filminde, deforme olmuş karakterlerin toplum tarafından dışlanmaları ve bu durumla başa çıkmaya çalışmaları konu ediliyor.
28 Aralık 2023

Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi, çevrimiçi oyunlarda kullanıcıların oyun içi satın almalarına ve oynama sürelerine sınırlamalar getiren taslak kuralları açıkladı. Bu düzenlemeler, irrasyonel harcama davranışlarını denetim altına almayı ve ulusal güvenlik veya itibara zarar verebilecek içerikleri yasaklamayı amaçlıyor. Çin'de çevrimiçi oyunlardan elde edilen gelirin 2023'te yüzde 14 artışla 303 milyar yuana ulaştığı ve ülkenin dünyanın en büyük çevrimiçi oyun pazarı olduğu belirtiliyor. 2021'de 18 yaş altı kullanıcıların oyun oynama sürelerine kısıtlamalar getirilmiş ve Çin Siber Uzay Dairesi de mobil uygulamalara erişim kısıtlamaları getirmişti.
24 Aralık 2023

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim