Diken'in elde ettiği belgelere göre, Sağlık Bakanlığı boğmaca tanısı konan hastaları gizliyordu. CHP Bursa milletvekili Kayıhan Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bu konuyla ilgili dokuz soru yöneltti. Sorular arasında aşısız çocukların sayısı ve oranları, aşı reddi başvuruları ve bakanlığın bu konuda bir eylem planı olup olmadığı yer alıyor. Bu durum, aşı reddi nedeniyle bebek ölümlerinin artmasıyla birlikte Meclis gündemine taşındı.
10 Haziran 2024

İspanya'nın Valencia şehrinde yeşil enerji üretimini artırmak amacıyla mezarlıklara binlerce güneş paneli yerleştiriliyor. 'Requiem in Power' adı verilen proje, yaklaşık 2,8 MW elektrik üretme kapasitesiyle ülkenin en büyük kentsel güneş enerjisi çiftliği olacak. Proje tamamlandığında her yıl 140 tona kadar karbon salınımının önüne geçeceği tahmin ediliyor. Bu girişim, yeşil enerji üretimini artırarak çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hedefliyor.
10 Haziran 2024

İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), 'unutulma hakkı' adı altında birçok kamuyu ilgilendiren haberin sansürlendiğini ve bunun toplumsal hafızayı yok ettiğini belirten bir rapor yayımladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, bu sansürün ifade ve basın özgürlüğüne zarar verdiğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi, 5651 sayılı yasanın 9. maddesini iptal etmesine rağmen, sulh ceza hakimliklerinin bu madde kapsamında karar vermeye devam ettiğini belirtti. İFÖD, arşiv değeri olan birçok haberin sansürlendiğini ve bu durumun toplumsal hafızaya zarar verdiğini raporladı.
7 Haziran 2024
İşaretlediklerim