Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'dan alınan örneklerin Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nca inceleneceğini duyurdu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak 24 kişi gözaltına alındı ve amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklandı. Otopsi işlemleri tamamlanmış olup, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılacak.
9 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, daha önce üç defa arama yapılan bir dere yatağında bulundu. Diyarbakır Baro Başkanvekili Mehdi Özdemir, cenazenin bulunduğu alanda daha önce arama yapıldığını ve soruşturmanın genişletileceğini belirtti. Narin Güran'ın kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı.
8 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı, aralarında Narin’in amcası S.G. de bulunuyor. Diyarbakır başsavcılığı, olayla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.
8 Eylül 2024

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturması kapsamında gözaltına alınan abisi E.G'nin kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan inceleme sonucunda hazırlanan rapor, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Narin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.
29 Ağustos 2024

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Tahir Elçi davasında yargılanan üç polis memuru hakkında beraat kararlarının gerekçesini açıkladı. Mahkeme, Elçi’nin ölüm anına ilişkin herhangi bir görüntü bulunamadığını ve cinayet silahının hangi istikametten kim tarafından ateşlendiğinin tespit edilemediğini belirtti. Forensic Architecture tarafından hazırlanan raporda, Elçi’nin üç polis memurundan birinin ateşiyle öldürülmüş olabileceği belirtilmişti, ancak somut delil bulunmadığı için sanıkların beraatine karar verildi.
10 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın Sur ve Kayapınar ilçelerinde bir grup, Starbucks ve Burger King şubelerine girerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Olayın ardından 16 kişi gözaltına alındı ve işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Gözaltına alınan şahıslar bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.
24 Haziran 2024

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, gazeteciler Derya Us ve Nurcan Yalçın da dahil olmak üzere sekiz kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin soruşturma dosyalarına gizlilik kararı uygulandı ve avukatlarıyla görüşmelerine rağmen, henüz suçlamalar hakkında bilgi sahibi değiller.
6 Mayıs 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da öldürülmüştü ve olayla ilgili üç polis memuru yargılanmaktadır. Savcı, bu polislerin beraatini talep etti, çünkü olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda Elçi'yi vuran kurşunun kaynağı tespit edilememiştir. Diyarbakır Barosu, savcının bu talebine tepki göstererek, adaletin sağlanması için 12 Haziran'da yapılacak karar duruşmasına katılım çağrısı yaptı.
29 Nisan 2024

Eski HDP Diyarbakır milletvekili İdris Baluken, altı yıl beş ay bir gün süren hapis cezasının infazını tamamladı ve Sincan Cezaevi'nden serbest bırakıldı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Baluken'in serbest bırakılmasını Twitter üzerinden duyurdu. Baluken, 2016 yılında tutuklanmış ve Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dokuz yıl iki ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kısa bir süre tahliye edildikten sonra itiraz üzerine tekrar tutuklanan Baluken, cezasını tamamlamasının ardından serbest kaldı.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim