İstanbul'da 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra firar etmiş ve yeniden yakalandığında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı kendi silahıyla öldürmüştü. Çatışmada bir polis memuru ve Geçit'in annesi yaralanmıştı. Geçit, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çöp poşeti giydirilerek adliyeye sevk edildi ve kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme suçundan tutuklandı.
23 Eylül 2024

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaralı olarak bulunan bir kulaklı orman baykuşu, yerel halk tarafından fark edildikten sonra jandarma ekiplerine haber verilmiş. İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından alınan baykuş, tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından baykuşun yeniden doğaya salınacağı açıklanmıştır.
25 Aralık 2023

Çorum'un Dodurga ilçesinde, yaz aylarında birçok leyleğe ev sahipliği yapan bölgede, leyleklerin göç etme zamanında sürüden ayrılan bir leylek göç etmeyi tercih etmedi. Yalnız kalan leylek, belediye ekipleri tarafından besleniyor. Leyleğin sağlık durumu iyi ve yaralı olmadığı belirtiliyor. Havaların soğumasıyla besin bulması zorlaşan leylek için belediye ekipleri haftanın belirli günlerinde yemek bırakıyor ve durum hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bilgi verilecek.
14 Kasım 2023

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, anneleri ölen iki köpek yavrusunu bir eşek sahiplenerek emziriyor. Besicilik yapan Soner Yaşar'ın köpeği iki yavru dünyaya getirdi ancak bir süre sonra öldü. Bu durum üzerine eşek, köpek yavrularını emzirmeye başladı. Yaşar, bu durumu cep telefonuyla görüntüleyerek paylaştı.
8 Ekim 2023

ABD'nin Alaska eyaletinde, askeri üsteki bir mağazaya teslimat için duran minibüse iki ayı girdi ve donutları yedi. Mağaza Müdürü Shelly Deano, ayıların 20 dakika boyunca donut ve diğer hamur işlerini yediğini, ardından mağaza ve civardaki benzin istasyonunda dolaştıktan sonra ormana döndüğünü belirtti. Deano, askeri üste ve mağaza çevresinde ayı görmenin alışıldık bir durum olduğunu, ancak daha önce böyle bir olayın yaşanmadığını ifade etti.
19 Eylül 2023

Antarktika'da Bellingshausen Denizi'nde bulunan 10 bine yakın penguen yavrusu, üzerinde bulundukları buzun erimesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, uydu görüntülerinin analizi sonucu fark edildi. Araştırmacılar, penguenlerin ölümünü bilimsel bir dergide duyurdu ve bu durumun küresel ısınmanın bir sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, bu yıl da buz oluşumunun yavaş ilerlemesi nedeniyle kolonilerin tüm yavrularının öleceği tahmin ediliyor.
25 Ağustos 2023

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Fransa'da doğan ilk panda olan Yuan Meng, neslinin devamı için Çin'e gönderildi. Yuan Meng, 2012'de Çinli yetkililerce Fransa'ya ödünç verilen ilk pandalar Yuan Zi ve Huan Huan'ın erkek yavrusu. Covid-19 salgını nedeniyle Çin’e gidişi ertelenen Yuan Meng'i uğurlamaya yüzlerce kişi geldi. 12 saat sürecek yolculuk boyunca bir veteriner Yuan Meng'e eşlik edecek ve yanına 90 kilogram bambu ağacı bitkisi konuldu.
25 Temmuz 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaralı bir karaca bulundu. Yerel halkın jandarmaya haber vermesi üzerine, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından karaca ormanlık alandan alınarak kurtarıldı. Yaralı karaca, Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi ve tedavisinin ardından doğaya salınması planlanıyor.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim