Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Nefroloji Uzmanı Dr. Ayhan Haspulat'ın intiharı, hekimlerdeki tükenmişlik sorununu yeniden gündeme getirdi. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey üyesi Dr. Murat Erkan, mevcut sağlık sisteminin hekimler üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu belirtti. Dünya genelinde hekim intiharlarını önlemeye yönelik çeşitli programlar uygulanırken, Türkiye'de bu konuda henüz sistematik bir adım atılmadığı vurgulandı. Hekimlerin yüksek stres, kötüleşen çalışma koşulları ve damgalanma korkusuyla yardım aramaktan çekinmeleri intihar riskini artıran faktörler arasında yer alıyor.
12 Ağustos 2024

Türk Tabipler Birliği'nin 28-30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 76’ncı Büyük Kongresi'nde seçilen Merkez Konseyi, görev dağılımını tamamladı. Dr. Alpay Azap başkan olarak seçilirken, diğer üyeler de çeşitli pozisyonlara getirildi. Toplantı sonrası önceki dönem ve yeni seçilen Merkez Konseyi üyeleri bir araya gelerek dayanışma mesajları verdi. Kongrede 'Etkin Demokratik TTB- Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı' kazanan taraf oldu.
7 Temmuz 2024

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) yönetimine aday olan sol bloktaki Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi, tek liste üzerinde uzlaştı. Yarın yapılacak seçimde bu ittifak, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile TTB’nin iki yıllık yönetimi için yarışacak. Seçim, Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde gerçekleştirilecek. Sol blok, TTB’yi iktidarın arka bahçesi yapmaya çalışmakla suçladığı Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile rekabet edecek.
29 Haziran 2024
İşaretlediklerim