Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanlığı seçimini eski milletvekili 35 yaşındaki Daniel Noboa kazandı. Oyların yüzde 91,46'sının sayıldığı seçimlerde, Ulusal Demokrasi Hareketi adayı Noboa oyların yüzde 52,28'ini, solcu Halk Devrimi adayı Luisa Gonzalez ise yüzde 47,72'sini aldı. Gonzalez, sonuçların kesinleşmesinin ardından yenilgiyi kabul etti. Seçimlerde, güvenlik krizi nedeniyle yaklaşık 100 bin asker ve polis görevlendirildi.
16 Ekim 2023

Nijerya'nın Yobe eyaletinde difteri salgını nedeniyle 117 çocuk yaşamını yitirdi. Aralık 2022'den bu yana ülkede 7 binden fazla difteri vakası tespit edildi ve 450'den fazla kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci salgın dalgasının yaşandığını doğruladı. Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı Direktörü Faisal Shuaib, aşılama oranının düşük olmasının salgının yayılmasından sorumlu olduğunu belirtti.
10 Ekim 2023

Kenya'nın batısında bulunan bir lisede yaklaşık 95 kız öğrenci, teşhis edilemeyen bir hastalık nedeniyle yürüyemez hale geldi. Bölge eğitim yetkilisi Bonface Okoth, hastalık nedeniyle öğrencilerin bacaklarının felç olduğunu ve çoğunun yürüyemez hale geldiğini belirtti. Olayın ardından okul süresiz olarak kapatıldı ve öğrencilerden hastalığın belirlenebilmesi için kan örnekleri alındı.
5 Ekim 2023

Kanada Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota, İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler için savaşan Ukraynalı Yaroslav Hunka'yı 'savaş kahramanı' olarak tanıttı ve parlamentoda ayakta alkışlattı. Bu durum tepkilere neden oldu ve Rota, istifa çağrılarına bir süre direndikten sonra istifa etti. Rota, istifa konuşmasında pişmanlığını dile getirdi.
27 Eylül 2023

Kamboçya'da 26 Temmuz'da istifa eden Kamboçya Halk Partisi'nin lideri Hun Sen'in yerine oğlu Hun Manet başbakan olarak atandı. Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni, Hun Manet'in başbakanlık görevine getirildiğini sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Hun Manet, ulusal meclisten güvenoyu alana kadar yeni bir hükümet kurmakla görevlendirildi. Ülkede yaklaşık 40 yıl sonra ilk kez başbakan değişikliği yaşanacak.
7 Ağustos 2023
İşaretlediklerim