A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2026 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliğinin Türkiye'de olacağını açıkladı. Şampiyonanın ortak bir ev sahipliği olacağını belirten Üstündağ, final aşamalarının da Türkiye'de gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca 2027 için de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
26 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanarak olimpiyat biletini aldı ve 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan yedi ülke, elemelerin sona ermesiyle belirlendi. A grubunu ilk iki sırada tamamlayan Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan, B grubunu ilk iki sırada tamamlayan Türkiye ve Brezilya, C grubunu ilk iki sırada ABD ve Polonya olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Ev sahibi Fransa da olimpiyatlara doğrudan katılacak.
25 Eylül 2023

2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Son maçında Belçika'yı 3-0 mağlup eden Filenin Sultanları, tüm maçlarını kazanan tek takım oldu. Ayrıca, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti ve 2023 sezonunu üç kupayla noktaladı.
24 Eylül 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı, sonrasında istifa etti. Ayrıca 'cinsel taciz ve zorlama' suçlamaları dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Rubiales, Hermoso'ya 200 metreden fazla yaklaşamayacak.
16 Eylül 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

FIFA'nın kararıyla görevinden uzaklaştırılan eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales, istifa ettiğini açıkladı. Rubiales, RFEF başkanlığı ve UEFA başkan yardımcılığı görevlerinden ayrıldığını duyurdu. İstifasının nedenini ailesinin yaşadığı durum ve İspanya, Portekiz ve Fas'ın 2030 Dünya Kupası organizasyonu için sunduğu ortak adaylığın kazanmasına olanak sağlamak olarak açıkladı. Rubiales, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndaki finalde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmesi nedeniyle tepki almıştı.
11 Eylül 2023

2023 FIBA Dünya Kupası'nın final maçında Almanya, Sırbistan'ı 83-77 yenerek şampiyon oldu. Filipinler, Japonya ve Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın final maçı Filipinler'in Pasay kentindeki Mall of Asia Arena'da oynandı. Almanya'da Dennis Schröder 28 sayı, Franz Wagner 19 sayı ve yedi ribauntla galibiyette önemli pay sahibi oldu. Almanya, bu sonuçla tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu.
10 Eylül 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te düzenlenen 2023 Rugby Dünya Kupası'nın açılış töreninde yuhalandı. Macron, Fransa Stadyumu'nda konuşma yaparken, izleyicilerin bir kısmı tarafından yoğun şekilde ıslıkla protesto edildi. Macron'un konuşması zor duyuldu ve konuşmasını turnuvanın 10'uncusunun başladığını ilan etmesi ardından sonlandırdı. Rugby Dünya Kupası, tamamı Fransa'da düzenlenen ilk kupa olma özelliğini taşıyor.
9 Eylül 2023

Brezilyalı futbolcu Neymar, Dünya Kupası elemelerinde Bolivya'ya karşı oynanan ve 5-1 kazanılan maçta iki gol atarak milli takım kariyerinde 78. golüne ulaştı. Bu sayede Neymar, efsane futbolcu Pele'nin 'Brezilya milli takımında en çok gol atan oyuncu' rekorunu geçmiş oldu. Pele'nin milli takımda 77 golü bulunuyordu.
9 Eylül 2023

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i, Dünya Kupası madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan öptüğü için görevinden uzaklaştırdı. FIFA disiplin komitesi, Rubiales'in bu davranışını soruşturma kararı aldı. Rubiales, disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırıldı. İspanya Kadın Milli Takımı oyuncuları da Rubiales'i protesto ederek, milli maçlara çıkmayacaklarını duyurmuştu.
26 Ağustos 2023

FIFA, Kadınlar Dünya Kupası final maçı sonrasında İspanyol oyuncu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, Rubiales'in FIFA'nın disiplin yönetmeliğinin 13.1 ve 13.2 maddelerini çiğnediği iddiası üzerine açıldı. Bu olay sonrasında İspanya'da birçok kişi ve kuruluş, Rubiales'in istifasını talep etti. RFEF Genel Kurulu, Rubiales'in durumunu değerlendirmek için olağanüstü toplanacak.
24 Ağustos 2023

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, ülkesinin Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen kutlamada oyuncu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öptü. Bu davranışı nedeniyle siyaset ve spor dünyasından tepki aldı. Dünya Oyuncular Birliği (FIFPRO), Rubiales'in davranışını 'son derece üzücü' olarak nitelendirdi. Rubiales, tepkilerin ardından yayımladığı bir videoda özür diledi.
22 Ağustos 2023

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde attığı golle İspanya'ya şampiyonluğu getiren Olga Carmona'nın babası, maçtan sonra hayatını kaybetti. Real Madridli sol bek Carmona'nın babası uzun süredir bir hastalıkla mücadele ediyordu. İspanya Futbol Federasyonu ve Real Madrid, Carmona ve ailesine başsağlığı diledi.
21 Ağustos 2023

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Hırvatistan'a 84-71 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde oynama hakkını kaybetti. Hırvatistan ise elemelerde mücadele etme hakkı kazandı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 12 takım mücadele edecek.
21 Ağustos 2023

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçı Avustralya ve Yeni Zelanda'da gerçekleşti. İspanya ve İngiltere takımları karşı karşıya geldi. Maç, Avustralya'nın Sidney kentindeki Accor Stadı'nda oynandı. İspanya, İngiltere'yi 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
20 Ağustos 2023

Son olarak Japonya’nın Vissel Kobe takımında oynayan İspanyol futbolcu Andres Iniesta, 39 yaşında Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club’a transfer oldu. Iniesta, Barcelona formasıyla dokuz lig ve dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2018 yılında Vissel Kobe ile anlaşmış ve 2021’de iki yıllık sözleşme yenilemişti. 39 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerinde İspanya ile dört Dünya Kupası’na katılmış ve FIFA 2010 Güney Afrika’da kupayı kaldırmıştı.
10 Ağustos 2023

45 yaşındaki İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, aktif futbol kariyerini sonlandırdığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Profesyonel kariyerine Parma'da başlayan Buffon, Juventus ve Paris Saint-Germain gibi kulüplerde de forma giydi. İtalya Milli Takımı'nın formasını en fazla giyen isim olan Buffon, 2006'da FIFA Dünya Kupası'nı kazandı.
3 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sırasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u hediye etti. Katar Emiri ise Erdoğan'a FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde kullanılan ve Lionel Messi'nin imzaladığı futbol topunu gösterdi. Bu ziyaret, eski ekonomi bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıları çekme ve döviz bulma amacıyla Körfez ülkelerini ziyaret etmesinin ardından gerçekleşti.
19 Temmuz 2023

Dünya Kupası Finali'nde kuralları çiğneyerek sahaya inen ve FIFA tarafından hakkında soruşturma başlatılan Nusret Gökçe, bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağını belirtti. Gökçe, sahaya reklam amacıyla girmediğini, sahada en az bin kişi olduğunu ancak sadece kendisinin konuşulduğunu ifade etti. Gökçe'nin sahaya girişi ve kupayla fotoğraf çektirmesi uluslararası yankı uyandırmıştı.
25 Haziran 2023
İşaretlediklerim