Real Madrid, 2009 yılından bu yana takımda oynayan ve birçok başarıya imza atan Fransız futbolcu Karim Benzema ile sezon sonunda sözleşmesini sonlandırma kararı aldı. Kulüp, Benzema'nın 14 sezon boyunca kazandığı 25 şampiyonlukla önemli bir oyuncu olduğunu ve Real Madrid için rekor sayılabilecek başarılar elde ettiğini belirtti. Benzema, Real Madrid'de en çok maça çıkan beşinci oyuncu ve en çok gol atan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti. Ayrıca, 2022'de Altın Top ödülünü kazanmıştı.
4 Haziran 2023

Paris Saint-Germain, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'yi kulüpten izin almadan Suudi Arabistan'a gittiği için iki hafta süreyle kadro dışı bıraktı. Bu süre zarfında Messi antrenmanlara ve maçlara katılamayacak ve maaşında kesintiye gidilecek. Messi'nin, Suudi Arabistan'ın turizm elçisi olduğu ve sezon sonunda PSG ile sözleşmesinin bitmesinin ardından kulüpten ayrılabileceği belirtiliyor. Messi'nin 21 Mayıs'taki Auxerre maçında takıma dönmesi beklenirken, bu sezon PSG ile 37 maçta 20 gol ve 19 asistlik bir performans sergiledi.
3 Mayıs 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Benfica'nın Arjantinli futbolcusu Enzo Fernandez'i 121 milyon avro karşılığında transfer etti. Bu transfer, Premier Lig tarihindeki en yüksek transfer ücreti olarak kayıtlara geçti ve daha önce Jack Grealish'in Manchester City'ye transferi sırasında kırılan rekoru geçti. Fernandez, 2022 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin Milli Takımı'nın da bir üyesiydi.
1 Şubat 2023

İran İnsan Hakları Derneği, 2023'ün ilk 26 gününde İran'da en az 55 kişinin idam edildiğini, bunlardan 37'sinin uyuşturucu suçları nedeniyle olduğunu bildirdi. Ayrıca, Mahsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan protestolarda en az 488 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü, 64'ü çocuk ve 39'u kadın olmak üzere, ve en az 107 protestocunun ölüm veya hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. İdam edilenlerin yasal süreç ve adil yargılanma haklarından mahrum bırakıldığı ifade edildi.
28 Ocak 2023

Adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda kullanılacak olan futbol topunu helikopterle tanıttı. Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan turnuva, Temmuz ayında Yeni Zelanda ve Avustralya'da gerçekleştirilecek. Turnuvanın açılış töreni 20 Temmuz 2023'te, final maçı ise 20 Ağustos'ta yapılacak. Turnuvada 32 takım mücadele edecek ve resmi maskotun adı 'Tazuni' olarak belirlenmiştir.
25 Ocak 2023

Paris Saint-Germain (PSG), Suudi Arabistan'ın Al-Nassr ve Al Hilal takımlarının karması ile oynadığı Riyad Sezon Kupası maçını 5-4 kazandı. Maç, futbol dünyasının iki büyük yıldızı Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yu karşı karşıya getirdi. Messi maçın 3. dakikasında gol atarak PSG'yi öne geçirdi, Ronaldo ise 34. dakikada penaltıdan skoru eşitledi ve ilk yarı 2-2 sona erdi. İkinci yarıda atılan karşılıklı gollerle PSG, maçı 5-4 kazanarak sahadan galip ayrıldı.
20 Ocak 2023

Amerikalı rapçi 50 Cent, bir radyo programında 2022 Dünya Kupası için kendisi ve Eminem'e yapılan 9 milyon dolarlık performans teklifini Eminem'in istememesi üzerine reddettiklerini belirtti. Teklifte Eminem'e 8 milyon, 50 Cent'e ise 1 milyon dolar önerilmişti. Ayrıca, 50 Cent ve Eminem'in 2002 yapımı '8 Mil' filminin dizi versiyonu üzerinde çalıştıkları bilgisini paylaştı.
12 Ocak 2023

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wout Weghorst ile yollarını ayırdı. Weghorst, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı ile gösterdiği performansın ardından Manchester United ile anlaşma sağladı. Beşiktaş, oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için Manchester United'dan 3 milyon avro bonservis bedeli aldı. Weghorst'un ayrılığı sonrası Beşiktaş, eski futbolcusu Vincent Aboubakar ile görüşmelerini sürdürüyor.
12 Ocak 2023

İran'da, 22 yaşındaki Mehsa Emini'nin 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girip hayatını kaybetmesi sonucu başlayan protestolar devam ediyor. Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü'ne göre, en az 481 kişi öldürüldü ve en az 109 kişi idam cezasına çarptırıldı ya da suçlamayla karşı karşıya kaldı. Dört kişinin idamı infaz edildi. İran'da zorunlu başörtüsü kuralına uymayan kadınların sayısının artması üzerine, Genel Başsavcı Yardımcısı Abdussamed Hurremabadi polise, bu ihlallerle kararlı şekilde mücadele etme talimatı verdiğini açıkladı.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim