Dünyanın en uzun köpeği olarak Guinness Dünya Rekorları'na giren Danua cinsi Kevin, hastalığı nedeniyle girdiği ameliyat sonrası hayatını kaybetti. 97 santimlik boyuyla dikkat çeken Kevin, ortalama bir erkek Danua'dan 20 cm daha uzundu. Sahibi Tracy Wolfe, Kevin'in nazik bir dev olduğunu ve mükemmel bir dost olduğunu belirtti. Kevin'in elektrikli süpürgeden korkması ve mutfak tezgahlarından yiyecek çalabilmesi gibi ilginç özellikleri vardı.
25 Haziran 2024

Guinness Dünya Rekorları, Şubat 2023'te Bobi'ye verilen 'en yaşlı köpek' unvanını, yaşını kanıtlayan yeterli veri bulunmadığı gerekçesiyle geri aldı. Portekiz menşeli Alentejo çoban köpeği Bobi'nin, unvanı aldığı tarihte 30 yaşında olduğuna dair kanıt bulunamadı. Bobi, Ekim 2023'te 31 yaşındayken öldü. Unvanın önceki sahibi, 1939'da 29 yaş 5 aylıkken ölen Avustralya'dan 'Bluey' adlı köpekti.
23 Şubat 2024

Guinness Dünya Rekorları tarafından 'dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı köpeği' ilan edilen 31 yaşındaki 'Bobi' öldü. Bobi, Portekiz'in Leiria kentine bağlı Conqueiros köyünde yaşayan Leonal Costa'nın köpeğiydi. Bobi'nin uzun bir yaşam sürmesinin nedenleri, bilim insanları tarafından araştırılıyordu.
23 Ekim 2023

Birleşik Krallık'ta yaşayan 14 yaşındaki tekir kedi Bella, en yüksek sesle mırıldanarak Guinness Dünya Rekoru'nu kırdı. Bella'nın rekoru, Guinness Dünya Rekorları hakemi ve bir ses mühendisi tarafından kaydedildi. Bella, rekoru elde etmek için gereken 50 desibelden daha yüksek bir ses çıkardı ve 54,6 desibellik mırıldamasıyla hedefi aştı.
18 Ekim 2023

Fransız yüzücü Leon Marchand, Japonya'nın Fukuoka kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda erkekler 400 metre karışıkta yeni bir dünya rekoru kırdı. 21 yaşındaki sporcu, 4.02.50'lik derecesiyle ABD'li Michael Phelps'in 2008 yılında kırdığı ve 15 yıl boyunca elinde tuttuğu rekoru geçti. Phelps, kendi rekorunu kıran Marchand'ı ayakta alkışladı.
23 Temmuz 2023

Nijeryalı şef Hilda Effiong Bassey, sosyal medyada Hilda Baci olarak tanınmakta ve Nijerya'nın Lagos şehrinde 100 saat boyunca durmaksızın yemek pişirerek dünya rekoru kırmayı amaçlamıştır. 2019'da Hintli şef Lata Tondon tarafından kırılan 87 saat 45 dakikalık rekoru geçmeyi hedefleyen Bassey, Nijerya yemeklerini dünyaya tanıtma arzusuyla motive olmuştur. Guinness'in resmi onayı beklenirken, Bassey'e ülkesinden geniş destek gelmiştir. Nijerya mutfağı, çeşitli etnik grupların yemeklerini, aromalı soslar, baharatlar ve tropikal meyvelerle zenginleştirmektedir.
18 Mayıs 2023

Avustralya'da yaşayan 33 yaşındaki muhasebeci Lucas Helmke, bir saat içinde 3 bin 206 şınav çekerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Helmke, bu rekoru bir yaşındaki oğluna 'hiçbir şeyin imkansız olmadığını' göstermek için kırdığını ifade etti. Rekora hazırlık süreci iki ila üç yılını aldı ve her şınavın Guinness standartlarına uygun olması gerektiği için 34 şınav sayılmadı. Önceki rekor, Nisan 2022'de Daniel Scali tarafından 3 bin 182 şınavla kırılmıştı.
16 Nisan 2023

Portekiz'de yaşayan 30 yaşındaki 'Bobi' isimli köpek, Guinness Dünya Rekorları tarafından 'dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı köpeği' olarak ilan edildi. Saf Rafeiro do Alentejo ırkından olan Bobi, daha önce bu unvanı taşıyan 23 yaşındaki Chihuahua cinsi Spike'ı geride bıraktı. Bobi, Portekiz'in güneyindeki Conqueiros köyünde Costa ailesiyle birlikte yaşamaktadır ve 1 Şubat itibarıyla 30 yıl ve 266 gün yaşamıştır.
3 Şubat 2023
İşaretlediklerim