Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik hizmeti için başvuranların ödemelerini 23 Haziran 2023 tarihine kadar tamamlamaları gerektiğini açıkladı. 2023 yılının ilk yarısı için belirlenen bedelli askerlik ücreti 104 bin TL olarak belirlenmişti. Bakanlık, 1 Temmuz itibarıyla geçerli olan bedel ve ek tutarın geçerliliğini yitireceğini ve Kurban Bayramı tatilinin de 27 Haziran'da başlayacağını hatırlattı.
8 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararla, ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılacak. Kömür miktarları, bölgesel iklim koşulları ve geçmiş dağıtım miktarları gibi faktörler dikkate alınarak belirlenecek. Yardım alacak haneler, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından tespit edilecek. Kömür sevkiyatları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından gerçekleştirilecek ve dağıtım takvimine uygun yapılacak.
29 Nisan 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre, 20 Nisan'dan 24 Nisan 07:00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyollar ve bazı köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen yollar bu uygulamanın dışında tutulmuştur. Ayrıca, 21-24 Nisan tarihleri arasında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediye toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz sağlanacak.
14 Nisan 2023

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) alacak tahsilatında borç ödeme ve mal bildirim süreleri 7 günden 15 güne çıkarıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmelikle, yurt dışına çıkış yasağı gibi tedbirlerin anlaşma metninden çıkarılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile Bankacılık Kanunu kapsamındaki bazı alacaklar TMSF'nin alacakları arasına eklendi.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim