Areda Piar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 73,1'i para biriktiremiyor. Araştırmaya katılan 1534 kişinin yüzde 49,8'i para biriktirebilecek bir gelire sahip olmadığını belirtti. Para biriktiremeyenlerin en büyük gerekçesi yüksek aylık harcamalar ve borçlar. Katılımcıların yüzde 70,4'ü Türkiye'de tasarruf yapmanın çok zor olduğunu düşünüyor.
7 Haziran 2024

ABD, Türkiye'ye F-16 savaş uçakları satışında önemli bir adım atıldığını duyurdu. Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma füzesi aldığı için F-35 programından çıkarılmıştı ve 32 aydır F-16 filosunu yenilemek istiyordu. ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bu adımın hem ABD'nin hem Türkiye'nin ulusal güvenliği ve NATO'nun birlikte çalışabilirliği açısından önemli olduğunu belirtti.
6 Haziran 2024

İsrail ile Mısır askerleri Refah sınırında çatıştı. İsrail'den yapılan ilk açıklamada, iki ülke askerlerinin birbirlerine ateş açtıkları belirtildi. Mısır tarafı, olayda bir askerlerinin öldüğünü duyurdu. İsrail ise kayıp bildirmedi ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını, Mısır makamlarıyla temasta olduklarını açıkladı.
27 Mayıs 2024

Demirören Holding, Ziraat Bankası'ndan aldığı ve altı yıldır ödemediği kredilerin bu yılki taksitlerini karşılamak amacıyla bazı binaları devretti. Demirören, Doğan Holding'den satın aldığı medya kuruluşları için aldığı 895 milyon dolarlık krediyi altı yıldır ödemiyordu. Bu yıl ödemesi gereken 70 milyon dolarlık taksitler için yayın grubuna ait gayrimenkulleri Ziraat Bankası'na devretti. Bu kapsamda Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık bünyesindeki bazı gayrimenkuller 1 milyar 287 milyon 922 bin TL karşılığında bankaya satıldı.
23 Mayıs 2024

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'a, ABD'ye iade davasına itiraz hakkı verildi. Assange, 2010 yılında ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları içeren gizli belgeleri yayımlamıştı. ABD'nin casuslukla suçladığı Assange, 2012'de Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğine sığınmış ve 2019'da gözaltına alınmıştı. Yüksek Mahkeme'nin kararı, Assange'ın avukatları ve destekçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim