Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinin eklenmesi sonrası başlayan tartışmalara yanıt verdi. HDP'nin, bu dillere neden Kürtçe'nin eklenmediğini sorması üzerine Koca, eklenen dillerin turistler ve yabancı uyruklu hastalar için olduğunu, Türk vatandaşları için bu dillerde reçete yazılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Koca, Türkiye'nin sağlık turizmindeki gelişmeler ve yabancı hastaların kendi dillerini konuşan hekimlerden hizmet alma imkanının artması nedeniyle bu dillerin eklenmesinin bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
28 Ağustos 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'E-Reçetem' sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerini eklediğini duyurmasının ardından, Kürtçe'nin neden eklenmediğini sordu. HDP, sosyal medya üzerinden Türkçe ve Kürtçe iki ayrı mesaj yayınlayarak, Kürtçe'nin bu toprakların kadim dili olduğunu ve sisteme neden eklenmediğini sorguladı.
27 Ağustos 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem Sistemi'ne beş yeni dilin eklendiğini duyurdu. İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinin test işlemleri tamamlanarak canlı ortama alındı. Bakan Koca, bu yeniliği Twitter hesabından paylaştı.
26 Ağustos 2023
İşaretlediklerim