Trendyol Süper Lig’in 6’ıncı haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, Galatasaray 3-1’lik skorla galip geldi. Maçta Galatasaray’ın gollerini Lucas Torreira, Dries Mertens ve Gabriel Sara kaydetti. Fenerbahçe’nin tek golü ise Edin Dzeko’nun penaltısıyla geldi. Bu sonuçla Galatasaray puanını 18’e çıkararak liderliğini korurken, Fenerbahçe’nin 32 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.
21 Eylül 2024

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin ilk 11'leri açıklandı. Fenerbahçe'nin kadrosunda Livakovic, Mert Müldür, Djiku, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, Tadic, Alain-Saint Maximin ve Edin Dzeko yer alıyor. Galatasaray ise Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, İsmail Jacobs, Lucas Torreria, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Dries Mertens ve Victor Osimhen ile sahaya çıkacak. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, VAR hakemi ise Onur Özürtoprak olarak belirlendi.
21 Eylül 2024

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetimindeki ilk resmi maçında İsviçre temsilcisi Lugano'yu 4-3 yenerek Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turuna galibiyetle başladı. Maça erken bir golle geriden başlayan sarı lacivertliler, Edin Dzeko'nun üç ve Ferdi Kadıoğlu'nun bir golüyle galibiyeti elde etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Mourinho dönemine iyi bir başlangıç yapmış oldu.
23 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. İlk maç yarın Thun Stadı'nda oynanacak ve Portekizli hakem Tiago Martins tarafından yönetilecek. Fenerbahçe, Lugano'yu elemesi durumunda 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak. Rövanş maçı 30 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho'nun belirlediği 23 kişilik kadroda Cengiz Ünder yer almadı. Kadroda ayrıca Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de bulunmuyor. Fenerbahçe'nin maç öncesi iki oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Cenk Tosun ile prensip anlaşmasına vardı. Rennes'in Bertuğ Yıldırım için 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine Fenerbahçe, rotasını Cenk Tosun'a çevirdi. İki yıllık bir sözleşme üzerinde son detaylar görüşülüyor ve kısa süre içinde imzaların atılması bekleniyor. Fenerbahçe'nin hücum rotasyonunda transfer edilecek yabancı bir golcü, Edin Dzeko ve Cenk Tosun'un olması planlanıyor.
13 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'na talip olan Borussia Dortmund'tan santrafor Niclas Füllkrug'u istedi. TRT Spor muhabiri Doruk Tercimer'in haberine göre, taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. 31 yaşındaki Füllkrug, geçen sezon 31 maçta 12 gol ve sekiz asistle dikkat çekti. Ayrıca, Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'de kalmaya karar verdiği belirtildi.
25 Haziran 2024

Fenerbahçe'nin, Ferdi Kadıoğlu'na talip olan Borussia Dortmund'dan santrafor Niclas Füllkrug'u istediği iddia edildi. TRT Spor muhabiri Doruk Tercimer'in haberine göre, taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. Ayrıca, Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'de kalmaya karar verdiği ve yeni teknik direktör Jose Mourinho ile görüştüğü belirtildi.
25 Haziran 2024

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun Fenerbahçe ile anlaşması dünya genelinde gündem oldu. Diken, yapay zeka aracı GPT-4'e Mourinho'nun Fenerbahçe'de başarılı olup olmayacağını sordu. Yapay zeka, Mourinho'nun tecrübesi ve taktiksel bilgisi sayesinde başarılı olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak adaptasyon süreci ve uzun vadeli istikrar konularının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Mourinho'nun başarılı olabilmesi için doğru transfer stratejisi ve oyuncu seçiminin kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in son hafta maçında İstanbulspor'u 6-0 yenerek sezonu ikinci sırada tamamladı. Maçta Fenerbahçe'nin gollerini Edin Dzeko, Szymanski, Dusan Tadic, Osayi-Samuel, Serdar Dursun ve Joshua King kaydetti. Ancak, Galatasaray'ın Konyaspor'u 3-1 mağlup etmesiyle Fenerbahçe şampiyon olamadı. Fenerbahçe sezonu 99 puanla tamamlarken, Galatasaray 102 puanla şampiyon oldu.
26 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile karşılaştığı maçta ilk yarıda etkisiz bir performans sergiledi ve yalnızca birkaç zayıf atak girişiminde bulundu. İkinci yarıda teknik direktör İsmail Kartal'ın yaptığı değişikliklerle takım biraz daha baskılı oynamaya başladı, ancak sakatlıklar ve zorunlu değişiklikler planları olumsuz etkiledi. Maç boyunca Fenerbahçe'nin yaratıcılık ve motivasyon eksikliği, psikolojik baskı altında kaldıkları ve önemli puan kayıpları yaşadıkları gözlemlendi.
7 Mayıs 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynayacağı maç için 23 kişilik kamp kadrosunu açıkladı. Hatayspor maçında ayağına darbe alan Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kadroda önemli isimler ve yeni transferler bulunuyor.
6 Mart 2024

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Turkcell Süper Kupa öncesinde düzenlenen basın toplantısında Galatasaray ile oynayacakları maç hakkında konuştu. Kartal, Galatasaray'ın oyun hızını kesmek için sürekli yerde yattığını ve hakemin buna izin verdiğini söyledi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin tam kadro sahaya çıkacağını ve ekstra motivasyona ihtiyaçları olmadığını belirtti. Fenerbahçe kaptanı Edin Dzeko ise, derbide gerginlik yaşadığı Mauro Icardi ile arkadaşlıklarının devam ettiğini ifade etti.
28 Aralık 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son hafta maçında Spartak Trnava ile karşılaştı ve rakibini 4-0 gibi net bir skorla yendi. Ferdi Kadıoğlu, Takac'ın kendi kalesine attığı gol ve Edin Dzeko'nun iki golüyle galibiyeti elde eden Fenerbahçe, bu sonuçla grubunu 12 puanla lider tamamlayarak üst tura yükseldi.
14 Aralık 2023

Fenerbahçe'nin forvet hattını oluşturan Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci'nin bu sezon attığı toplam gol sayısı ligdeki 18 takımın attığı golden daha fazla. Fenerbahçe, ligde 10 maçta 29 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumunda. Ligde üçüncü sırada yer alan Adana Demirspor bu sezon 22 gol kaydetti. Ligdeki diğer 18 takımın attığı gol sayısıysa Fenerbahçeli üç ismin attığından daha az.
30 Ekim 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10'uncu haftasında Pendikspor'a konuk oldu ve karşılaşmayı 5-0 gibi üstün bir skorla kazandı. Fenerbahçe'nin ilk golü 30'uncu dakikada Erdem Canpolat'ın kendi kalesine atmasıyla buldu. Diğer gollerse 42'nci dakikada İrfan Can Kahveci, 65, 77 ve 87'nci dakikalarda Edin Dzeko'dan geldi. Bu galibiyetle Fenerbahçe, ligde ve Avrupa'da çıktığı 19 maçın tamamını kazanarak başarısını devam ettirdi.
29 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turu ilk maçında Moldova temsilcisi Zimbru'yu 5-0 mağlup etti. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da üstün performansını sürdüren Fenerbahçe, maçı 5-0'lık skorla tamamladı.
26 Temmuz 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü, dünyaca ünlü golcü oyuncu Edin Dzeko'nun sağlık kontrolleri ve transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini açıkladı. 37 yaşındaki Bosna Hersekli santrfor Edin Dzeko, son olarak İtalyan ekibi Inter'de oynuyordu ve bir süredir Fenerbahçe ile transferi konuşuluyordu.
22 Haziran 2023
İşaretlediklerim