Edirne’de Meriç Nehri’nde düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası’nda Türkiye, 18 madalya kazandı. Türkiye Kürek Milli Takımı, 21 kategoride 50 sporcuyla yarışarak yedi altın, beş gümüş ve altı bronz madalya elde etti. Erkeklerde birinci olan Türkiye, genel klasmanda ise ikinci sırada yer aldı. Kürek Milli Takımı Başantrenörü Sonat Doğan, Edirne’yi kürek şehri yapma hedeflerini ve sporun popülerliğini artırma planlarını dile getirdi.
15 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çankırı, Adana ve Hatay illerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. İstanbul için ayrıca AKOM tarafından da sağanak uyarısı yapıldı.
15 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

Türkiye'de 2024 yılı ağustos ayında ortalama sıcaklık 26,4 dereceyle mevsim normallerinin 1,3 derece üzerine çıktı. Bu, 1991-2020 dönemi ortalaması olan 25,1 dereceye kıyasla önemli bir artış gösterdi. Ağustos 2024, son 53 yılın en sıcak dördüncü ağustosu olarak kaydedildi. En yüksek sıcaklık 46,1 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde görüldü.
12 Eylül 2024

İzmir'de etkili olan sağanak yağışın ardından İzmir Körfezi'nde atık kirliliği dikkat çekti. Karşıyaka sahilinde sabah saatlerinde kıyıya vuran atıklar, derelerden körfeze geldiği tahmin ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, denizden ve karadan atıkların toplanması için çalışma başlattı. Toplanan atıkların içinde ölü balıkların bulunmadığı ve sağanak sonrası kötü kokunun azaldığı gözlendi.
12 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 23 kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yedi il için 'sarı' kodlu sağanak uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
11 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Edirne, Çanakkale ve Balıkesir illeri için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı 18 kent arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de ise 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 24 kentte gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Kuzey ve Doğu Marmara, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olacağı belirtildi. Uyarı yapılan kentler arasında İstanbul, Ankara, Trabzon ve Erzurum gibi büyük şehirler de bulunuyor.
7 Eylül 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), sokak köpeklerini 'uyutma'yı içeren ve 30 Temmuz'da Meclis'ten geçen tartışmalı kanun teklifini esastan incelemeye karar verdi. Kanunun 2 Ağustos'ta yürürlüğe girmesinin ardından Niğde ve Ankara Altındağ'da çok sayıda köpek ölü bulunmuştu. CHP, 15 Ağustos'ta kanunun 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için AYM'ye başvurmuştu. AYM, başvuruyu eksiksiz buldu ve davanın esastan görülmesine karar verdi.
5 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne ve İstanbul için sarı, Kırklareli ve Tekirdağ için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'ndeki bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un bazı ilçelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
31 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Turuncu kodla uyarılan iller Kırklareli ve Tekirdağ iken, sarı kodla uyarılan iller arasında Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye yer alıyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin 1965 yılından beri devam ettiğini ve bu durumun yeni olmadığını belirtti. Tugay, körfezdeki kirliliğin evsel, endüstriyel ve tarımsal atıklardan kaynaklandığını ve balık ölümlerinin planktonların ani çoğalmasıyla ortaya çıktığını ifade etti. Çevre felaketi karşısında tüm kurumlarla işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Tugay, İzmirlilerden körfezi kirletmemek adına dikkatli olmalarını istedi ve denetimlerin süreceğini belirtti.
26 Ağustos 2024

Mersin'de yapılan operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda ise yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el kondu. İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip edilen bir tırda metamfetamin ele geçirilirken, Edirne'de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırda elektronik sigaralar bulundu. Her iki olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
24 Ağustos 2024

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı provaları nedeniyle bu pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. Vatan Caddesi'nde yapılacak provalar nedeniyle 06:00'dan prova bitimine kadar D-100 kuzey ve güney yön, 10'uncu Yıl Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Sofular Caddesi, Halıcılar Caddesi, Akdeniz Caddesi, Akşemsettin Caddesi, Edirnekapı Caddesi, Keçeci Meydan Sokak, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı trafiğe kapalı olacak. Sürücüler alternatif güzergah olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 kara yolu ve O-3 hal yolunu kullanabilecek.
23 Ağustos 2024

Kuraklık nedeniyle Edirne'deki Tunca Nehri'nde su seviyesi dip seviyeyi gördü ve bazı yerlerde su akışı tamamen durdu. Nehrin Bayezid Köprüsü ve Tunca Köprüsü altındaki bölümlerde su akışı durmuş, yüzey yosun ve su mercimekleriyle kaplanmış durumda. Tarımsal sulamada da kullanılan nehrin debisi Devlet Su İşleri’nin Suakacağı İstasyonu’nda saniyede 2 metreküp olarak ölçüldü. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte nehir yatağı ortaya çıktı ve nehirdeki çöpler su yüzüne çıktı.
22 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bilecik, Kütahya, Sinop, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Edirne bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
21 Ağustos 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir kişinin köpek saldırısı sonucu ölmesinin ardından belediye, üç köpeği Yedikule Hayvan Barınağı'na götürdü. Bu olay, sokak köpeklerini 'uyutma'yı içeren tartışmalı kanun teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından gerçekleşti. Kanunun yürürlüğe girmesiyle Niğde, Ankara ve Edirne'de de çok sayıda köpek öldürülmüştü. Fatih Belediyesi, saldırının ardından altı köpeği tespit etti ve üç köpeği barınağa götürdü, diğer üç köpek ise aranıyor.
20 Ağustos 2024
İşaretlediklerim