Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekilmesi, hem CHP hem de DEM Parti için bir rahatlama sağladı. DEM Parti'nin İstanbul adayı olarak Meral Danış Beştaş ve Celal Fırat'ın isimleri öne çıkıyor. Başak Demirtaş'ın adaylığı öncelikle AKP yanlısı medya ve sosyal medya trol hesapları tarafından gündeme getirildi ve bu durum, AKP tarafından Kürt seçmenlerden oy kazanma umuduyla olumlu karşılandı. Ayrıca, bu adaylık meselesi üzerinden AKP'nin geçmişteki Kürt politikaları ve Selahattin Demirtaş'a yönelik tutumu eleştirilerek siyasi bir propaganda yürütüldü.
8 Şubat 2024

31 Mart seçimlerine doğru İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmaları hız kazandı. 14 Şubat'ta 24 saatlik bir çalışma temposuna girecek olan İmamoğlu, ilçe ziyaretleri ve açılışlar yapacak. Ayrıca, Başak Demirtaş'ın DEM partisinden aday olması, İmamoğlu'nun seçim stratejisini ve oy potansiyelini nasıl etkileyeceği konusunda bilgiler verildi. İmamoğlu'nun kampanya ekibi, DEM, İYİ Parti ve AKP'den oy almak için çalışacaklarını ve anket sonuçlarına göre İmamoğlu'nun yüzde 2 farkla önde olduğunu belirtti.
7 Şubat 2024

Türkiye'de Mayıs seçimlerinin ardından muhalefet partileri, rejimi yenme amacına ulaşamadıkları için yeni stratejiler geliştiriyorlar. CHP ile aralarına çizgi çeken muhalefet partileri, kendi talep ve beklentilerini ön plana çıkararak bağımsız pozisyonlara yöneliyorlar. Bu durum, yerel seçimlerde muhalefetin ortak bir hedef etrafında birleşmesini zorlaştırıyor. DEM Parti ve İYİ Parti, İstanbul'da seçim kazanma hedefiyle aday belirlemiş olsalar da, gerçekte bu iki partinin İstanbul'u kazanma planı yok. CHP'nin yeni yönetimi ise önceki dönemden kalan siyasi enkazın faturasını ödüyor ve geniş bir yerel seçim birlikteliği oluşturmakta zorlanıyor.
7 Şubat 2024

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki yerel seçimlerde kaybettikleri büyükşehir belediyelerini, özellikle İstanbul'u geri almayı hedefliyor. Muhalefet cephesinde ise, özellikle Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve diğer sol, sosyalist partilerin tutumu merak konusu. DEM Parti, İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Selahattin Demirtaş'ın DEM Parti'nin bağımsız bir tutum sergilemesi gerektiğine dair ifadeleri ve parti içi stratejiler, siyasi tartışmaların odağında yer alıyor.
7 Şubat 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için hazırladıkları afişlerin Ankara, İstanbul ve İzmir'de engellendiğini iddia etti ve bu durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu iddialara karşı çıkarak engellemenin kendileri tarafından yapılmadığını ve sorunun firmalardan kaynaklandığını belirtti. İmamoğlu, kendilerine yönelik eleştirilere alışık olduklarını ve demokrasiye karşı sorumluluk hissettiklerini ifade etti.
31 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday gösterebileceği iddiaları üzerine yorum yapmaktan kaçındı. İmamoğlu, bu konunun DEM Parti'nin karar vereceği bir konu olduğunu belirtti. Başak Demirtaş ise henüz kendisine bir teklif gelmediğini, ancak teklif gelirse düşünebileceğini ifade etti.
23 Ocak 2024

İstanbul'da bir özel halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterilerek bir çekim yapıldığı ve bu çekim için valilikten resmi izin alındığı ortaya çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu durumu 'kumpas' olarak nitelendirerek, valiliğin geniş yetkiler veren izin verdiğini belirtti. İBB'nin incelemeleri sonucunda otobüs şoförünün 15 bin lira karşılığında reklam filmi için otobüsü kullandırdığı ve şoförün ruhsatının iptal edildiği anlaşıldı.
15 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi konusunda yorum yaptı. İmamoğlu, Hatay'da yaşanan deprem felaketinin ardından Savaş'ın durumunu değerlendirirken, insanların objektif olamayabileceğini ve yaşanan büyük acıları göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, herhangi bir soğukluk veya problem varsa bunun giderilmesi gerektiğini ve Lütfü Savaş'a destek olacaklarını ifade etti.
15 Ocak 2024

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Murat Kurum, seçim kampanyasına mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nun daha önceki seçimlerde kullandığı bir slogana benzer ifadelerle başladı. 'Heyecanımız var, gençliğimiz var, enerjimiz var' diyerek kampanyasını duyuran Kurum, İstanbul için deprem riskini azaltma, tarihi restorasyonlar ve trafik sorununu çözme gibi vaatlerde bulundu. Kurum'un bu slogan kullanımı sosyal medyada dikkat çekti ve tartışma konusu oldu.
8 Ocak 2024

TFF'nin Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynatma kararı ve Suudi yönetiminin Atatürk resimleri ve Türk kulüplerinin sloganlarına itirazı sonucu Türk takımları maça çıkmama kararı aldı. Bu gelişmelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları Türk Bayrakları ve Atatürk resimleriyle Beşiktaş Barbaros Meydanı'na davet etti. İmamoğlu'nun çağrısı, sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla duyuruldu.
30 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Twitter hesabı üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik ağır ifadeler içeren bir paylaşımda bulundu. İmamoğlu'nun bir televizyon röportajında TOKİ Başkanı ile ilgili yaptığı yorumlar sonrasında Saral, İmamoğlu'nu 'kibir abidesi cüce, kıt beyinli, müptezel' olarak nitelendirdi. İmamoğlu'nun röportaj sırasında TOKİ Başkanının canlı yayına bağlanma talebinin program formatı gereği reddedildiği belirtildi.
29 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 yerel seçimleri kapsamında 35 seçim bölgesinden toplam 126 il ve ilçe belediye başkan adayını duyurdu. Bu duyuru, CHP'nin önceki hafta 227 adayını açıklamasının ardından geldi. Adaylar arasında Konya, Manisa, Samsun, Çanakkale gibi önemli iller de bulunuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi tarafından adaylar belirlendi.
21 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada ikinci kez beraat etti. İmamoğlu, 2022'de bir açılış töreninde Yazıcı'ya yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçuyla suçlanmıştı. İlk beraat kararının ardından Yazıcı'nın itirazı üzerine dava yeniden görülmüş, İmamoğlu bugün ikinci kez beraat etmiştir.
15 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını duyurdu. Parti Meclisi toplantısının ardından, dört büyükşehir ve altı il belediyesi dahil olmak üzere toplam 227 aday belirlendi. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterildiği açıklandı. Ayrıca Balıkesir, Bursa ve Bolu için de adaylar belirlendi.
14 Aralık 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP tarafından bir kez daha aday olarak belirlendi. Haberin detaylarına ilişkin daha fazla bilgi verilmedi ve 'ayrıntılar gelecek' ifadesiyle duyuru yapıldı.
14 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2016 yılında kaldırılan 'yaz-kış saati' uygulamasının yerine getirilen kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirdi. İmamoğlu, uygulamanın güvenlik sorunlarına yol açtığını, insanları depresif bir hale getirdiğini ve çalışanlar ile öğrencilerin güne kötü başlamasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, uygulamanın mantıklı bir gerekçesinin olmadığını ve tasarruf sağlamadığını ifade etti.
11 Aralık 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında İBB'nin dört buçuk yıldır kamu bankalarından hiç kredi kullanamadığını belirtti. İller Bankası'ndan altyapı projeleri için kredi talep ettiklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını ifade etti. Danışmanı Murat Ongun, İmamoğlu'nun bu açıklamalarını sosyal medyada paylaşarak, Dezenformasyonla Mücadele Birimi'nin konu hakkında sessiz kaldığını vurguladı. İmamoğlu ayrıca İBB'nin 28 milyar lira borcu olduğunu ve Almanya'dan 110 milyon avroluk kredi aldıklarını söyledi.
5 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için çalışma hedeflerini ve İstanbul'daki görev süresince edindiği tecrübeleri paylaştı. Gökce, İzmir'in tarihi ve kültürel varlıklarını koruyarak şehri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma taşıma, yerel yönetim tecrübesiyle şehri geliştirme ve sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirme hedeflerini belirtti.
1 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılanıyor ve bu dava kapsamında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Mart 2024'teki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayının İmamoğlu olması beklenirken, Büyükçekmece 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması, dosyanın Sayıştay denetçileri tarafından incelenmesi için ve seçim sonrasına, 24 Nisan 2024 tarihine ertelendi.
30 Kasım 2023
İşaretlediklerim