Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP tarafından bir kez daha aday olarak belirlendi. Haberin detaylarına ilişkin daha fazla bilgi verilmedi ve 'ayrıntılar gelecek' ifadesiyle duyuru yapıldı.
14 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2016 yılında kaldırılan 'yaz-kış saati' uygulamasının yerine getirilen kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirdi. İmamoğlu, uygulamanın güvenlik sorunlarına yol açtığını, insanları depresif bir hale getirdiğini ve çalışanlar ile öğrencilerin güne kötü başlamasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, uygulamanın mantıklı bir gerekçesinin olmadığını ve tasarruf sağlamadığını ifade etti.
11 Aralık 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında İBB'nin dört buçuk yıldır kamu bankalarından hiç kredi kullanamadığını belirtti. İller Bankası'ndan altyapı projeleri için kredi talep ettiklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını ifade etti. Danışmanı Murat Ongun, İmamoğlu'nun bu açıklamalarını sosyal medyada paylaşarak, Dezenformasyonla Mücadele Birimi'nin konu hakkında sessiz kaldığını vurguladı. İmamoğlu ayrıca İBB'nin 28 milyar lira borcu olduğunu ve Almanya'dan 110 milyon avroluk kredi aldıklarını söyledi.
5 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için çalışma hedeflerini ve İstanbul'daki görev süresince edindiği tecrübeleri paylaştı. Gökce, İzmir'in tarihi ve kültürel varlıklarını koruyarak şehri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma taşıma, yerel yönetim tecrübesiyle şehri geliştirme ve sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirme hedeflerini belirtti.
1 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılanıyor ve bu dava kapsamında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Mart 2024'teki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayının İmamoğlu olması beklenirken, Büyükçekmece 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması, dosyanın Sayıştay denetçileri tarafından incelenmesi için ve seçim sonrasına, 24 Nisan 2024 tarihine ertelendi.
30 Kasım 2023

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, partisinin yerel seçimlerde tüm iller için aday çıkarma kararını desteklemediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı. Aynı gün içinde eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu. Erdem, siyasete katılma amacının Türkiye'nin zorlu dönemini atlatma ve adil bir hukuk devleti yapısının yeniden sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. İstifa kararını, İYİ Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde başarı getiren güç birliğini sonlandırma kararını yanlış bulması ve mevcut kazanımların riske atılmasını kabul edememesi olarak gerekçelendirdi.
10 Kasım 2023

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kurultayında ikinci turda seçimden çekilmediğini belirtti. İlk turda Özgür Özel'in az bir farkla önde olmasına rağmen salt çoğunluğa ulaşılamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Kılıçdaroğlu, ikinci turda adaylıktan çekilme kararını bir tweet ve bir muhtarın 'hakkını helal etmeme' ifadesinin etkilediğini ifade etti. İkinci turda Özel, CHP'nin yeni genel başkanı olarak seçildi.
8 Kasım 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı. İlk turda Özgür Özel 682 oy alırken, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci tur seçimler saat 00.30'da başladı ve 2.30'da sona erecek.
5 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen İBB seçimlerini hatırlatarak rakibini bildiğini ifade etti. İmamoğlu, 31 Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanmış, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal etmesi üzerine 23 Haziran 2019'da tekrarlanan seçimde AKP'li Binali Yıldırım'a 806 bin oy fark atarak tekrar kazanmıştı. İmamoğlu, iptal edilen seçimi hatırlatarak, hakkımız olan seçimi elimizden aldıklarını ve bu durumun demokrasiye bir tokat olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma (ÜniKuir) Derneği'nin raporuna göre, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Tayyip Erdoğan LGBTİ+’ları en çok hedef gösteren aday oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise olumlu ya da olumsuz hiçbir söylemde bulunmadı. Rapor, seçim sürecindeki adayların ve siyasi aktörlerin LGBTİ+’ları ve haklarını nasıl ele aldıklarını izledi. Erdoğan, 139 etkinlikte LGBTİ+’lara yönelik 57 nefret içerikli, ayrımcı veya düşmanlaştırıcı söylem üretti.
30 Ekim 2023

Aydın'daki bir KYK yurdunda asansörün arızalanması sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurduna verilecek. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini, ancak asansörün tamir edilmediğini belirtmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'deki İBB yurdunun açılışında Zeren Ertaş'ın isminin öğrenci yurduna verileceğini açıkladı.
30 Ekim 2023

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, yurt genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'de tören düzenledi. İstanbul Valiliği tarafından Vatan Caddesi'nde düzenlenen törene Vali Davut Gül, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi'nin bahçesinde düzenlenen törende, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitler ve gaziler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
29 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 28-29 Ekim tarihlerinde İstanbul'da kişiselleştirilmiş kartlara ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. İmamoğlu, bu bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Ücretsiz geçiş için vatandaşların kartlarını kişiselleştirmeleri gerektiğini belirtti.
27 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet’in 100’üncü yılını Maltepe’de gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 210 kişinin sahne alacağı etkinliklerde, Haluk Bilginer’in seslendireceği temsili Cumhuriyet ağacı, bir kız çocuğuyla yolculuğa çıkacak. Sahnenin ortasında ise 16 metre yüksekliğinde Cumhuriyet çınarı yer alacak. İskender Paydaş yönetimindeki 60 kişilik orkestra ve 40 kişilik koroyla birlikte sahneye sırasıyla Duman, Kubat, Edis, Sıla ve Zülfü Livaneli çıkacak.
24 Ekim 2023

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması ve en az 500 kişinin ölümüne neden olması üzerine Türkiye'deki siyasilerden tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin bombalanmasını 'İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneği' olarak nitelendirdi ve 'bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye' çağırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyı kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
17 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Twitter'da Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki bir metro istasyonunda yürüyen merdivenin durdurulduğunu gösteren bir video paylaştı. Ongun, yürüyen merdivenleri durduran, bozan ve sabote eden kişiler hakkında rutin olarak suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. İBB daha önce de metroda yürüyen merdivenlerin durdurulduğuna dair görüntüler paylaşmıştı.
17 Ekim 2023

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre halkın en çok beğendiği ilk üç siyasetçi sırasıyla Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Hakan Fidan yüzde 45,8, Tayyip Erdoğan yüzde 45,4 ve Selçuk Bayraktar yüzde 43,7 beğeni oranına sahip oldu. Muhalefetten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 40,1 ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yüzde 39,1 beğeni oranıyla takip etti.
10 Ekim 2023
İşaretlediklerim