Oyuncak şirketi Mattel, görme engelli çocuklara aidiyet duygusu aşılamak amacıyla bastonlu bir Barbie bebek üretti. Bu yeni Barbie, pembe saten tişört ve mor tül etek gibi kıyafetlerle donatıldı ve görme engelli çocuklarla yapılan testler sonucunda tasarlandı. Mattel ayrıca Down sendromlu ilk siyah bebeğini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
23 Temmuz 2024

Sağlık Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinde engelli kalan kişi sayısına dair veriye sahip olmadığını açıkladı. Engelliler Federasyonu ve Türkiye Sakatlar Derneği yetkilileri, deprem sonrası birçok kişinin engelli kaldığını belirtiyor ancak resmi bir sayıya ulaşamadıklarını ifade ediyorlar. Türk Tabipler Birliği de depremle ilgili genel raporunda engellilerin durumu ve veri eksikliğine dikkat çekmiş, engelli bireyler için özel olarak düzenlenmiş konteyner kentlerin olmadığını ve psikososyal destek mekanizmalarının yetersiz olduğunu belirtmiştir.
26 Ocak 2024

Kocaeli'de, Türkiye Beyazay Derneği tarafından 'Karanlık İşler' adlı bir empati etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, gözleri siyah bantla kapatılan katılımcılar, bir masada yemek yemeye çalıştı ve görme engelli bireylerle sohbet ederek masadaki malzemeleri bulmaya çalıştı. Etkinliğin amacı, görme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları anlatmak ve empati oluşturmaktı.
3 Kasım 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ulusal Engelliler Konferansı'nda engelli vatandaşlara yönelik yeni adımlar açıkladı. 2024 yılından itibaren engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ücretleri tamamen geri ödenecek. Ayrıca, engelli vatandaşların halka açık yerlere erişimini kolaylaştırmak için 1,5 milyar avro ayrılacak ve her okulda engelli öğrenciler için bir referans öğretmeni bulunacak.
27 Nisan 2023

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, evde engelli bakımı yapanlara mali destek ve sosyal güvenlik sağlamayı amaçlayan bir kanun teklifi verdi. Teklif, ağır engelli bireylere asgari ücretin bir buçuk katı, engelli bakımını üstlenenlere ise bir asgari ücret tutarında aylık bağlanmasını öngörüyor. Ayrıca, engelli bakımı yapanların sigortalı sayılması ve emeklilik hakkına sahip olmaları gibi düzenlemeler içeriyor. Girgin, engelli bakımının ağırlıklı olarak kadınlar tarafından üstlenildiğini ve bu durumun sosyal ve ekonomik zorluklara yol açtığını belirtti.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim