Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye'nin geçici yönetimiyle yapılan anlaşma doğrultusunda Halep'ten çekilmeye başladı. Anlaşma, SDG birliklerinin Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne entegre edilmesini ve Kürtlere anayasal haklar tanınmasını öngörüyor. SDG, 10 yıldır kontrol ettiği Halep'in kuzeyindeki mahalleleri terk etti. Çekilmenin önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.
4 Nisan 2025

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması sonrası Türkiye'de geniş çaplı protestolar düzenlenirken, Avrupa Birliği'nin sessiz kalması eleştiriliyor. Avrupa medyası, AB'nin Türkiye'nin sığınmacı sorunu ve savunma sanayisindeki rolü nedeniyle sessiz kaldığını öne sürüyor. Uzmanlar, Türkiye'nin NATO'daki stratejik konumu ve Avrupa'nın savunma sanayisindeki zorlukları nedeniyle Erdoğan'a karşı güçlü bir tepki verilmediğini belirtiyor. Avrupa'daki bazı belediye başkanları İmamoğlu'na destek mesajı yayınlarken, ABD de durumu yakından takip ettiğini açıkladı.
25 Mart 2025

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'den yedi kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Bu kulüpler arasında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük takımlar da bulunuyor. Ayrıca, çeşitli gerekçelerle bazı kulüp yöneticileri ve futbolcular da disipline sevk edildi. Bu gelişme, Türk futbolunda disiplin konularının önemini bir kez daha gündeme getirdi.
18 Mart 2025

Suriye'nin geçici Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, geçici anayasa bildirgesini imzaladı. Bildirgede, cumhurbaşkanının dininin İslam olduğu ve İslam hukukunun yasaların temel kaynağı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, vatandaşların eşit haklara sahip olduğu, ifade özgürlüğünün güvence altına alındığı ve devletin insan haklarını koruma taahhüdü gibi maddeler yer alıyor. Geçiş sürecinin beş yıl süreceği ve bu sürede yeni bir anayasa hazırlanacağı açıklandı.
13 Mart 2025

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Heyet Tahrir eş-Şam güçleri ve Esad yanlısı gruplar arasındaki çatışmalarda 745 sivilin öldüğünü bildirdi. Çatışmalar, özellikle Alevilerin yoğun yaşadığı Tartus ve Lazkiye'de yoğunlaştı ve toplam ölü sayısı 1000'i aştı. Dünya Sağlık Örgütü, çatışmaların sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini belirterek tarafları sağlık hizmetlerine saygı göstermeye çağırdı. Suriye'deki geçici cumhurbaşkanı Ahmed Şara, krizin güvenli bir şekilde atlatıldığını iddia etti.
9 Mart 2025

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Heyet Tahrir eş-Şam güçleri ve Beşar Esad yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 340 Alevi sivilin öldüğünü bildirdi. Çatışmalar, çoğunlukla Alevilerin yaşadığı Tartus ve Lazkiye'de yoğunlaştı. SOHR, sivillerin hükümet yanlısı savaşçılar veya güvenlik güçlerince infaz edilerek ya da yağmalar sırasında öldürüldüğünü belirtti. Suriye'nin geçici cumhurbaşkanı Ahmed El Şara, isyancılara silahlarını bırakmaları çağrısında bulundu.
8 Mart 2025

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Heyet Tahrir eş-Şam güçleri ile Beşar Esad yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 340 Alevi sivilin öldüğünü açıkladı. Çatışmalar, çoğunlukla Alevilerin yaşadığı Tartus ve Lazkiye'de yoğunlaştı. SOHR, sivillerin hükümet yanlısı savaşçılar veya güvenlik güçlerince infaz edilerek ya da yağmalar sırasında öldürüldüğünü belirtti. Suriye'nin geçici cumhurbaşkanı Ahmed El Şara, isyancılara silahlarını bırakmaları çağrısında bulundu.
8 Mart 2025
İşaretlediklerim