Cannes Film Festivali'nin ilk yarısında öne çıkan üç film, kadın karakterlerin hikayelerini merkezine alıyor. 'Wild Diamond', sosyal medya ve reality show dünyasında sınıf atlamaya çalışan bir genç kadını anlatırken, 'The Girl with the Needle' savaş sonrası sefalet içinde bir kadın hikayesi sunuyor. 'Bird' ise, zor bir aile ortamında büyüyen 12 yaşındaki Bailey'nin hikayesini işliyor. Her üç film de farklı açılardan kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri ele alıyor.
21 Mayıs 2024

Film platformu MUBI'nin Kasım seçkisinde öne çıkan filmler arasında Anthony Hopkins'li 'Baba', Cannes'da prömiyerini yapan ilk Pakistan filmi 'Joyland' ve 2022 Venedik Jüri Büyük Ödülü'nün sahibi 'Saint Omer' bulunuyor. Ayrıca Aki Kaurismäki'nin 'Kibritçi Kız', Laura Poitras'ın 'Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri', Saim Sadiq'ın 'Joyland', Florian Zeller'in 'Baba' ve Ahmet Uluçay'ın 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filmleri de seçkide yer alıyor.
25 Ekim 2023

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

Bu hafta sinema salonlarında biri yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona girdi. 'Başkalarının Çocukları' adlı Fransız drama filmi, bir kadının sevgilisinin çocuğunu kendi çocuğu gibi sevmeye başlamasını konu alıyor. Gerilim türündeki 'Nefes Alma', kaybolan genç bir adamın yaşlı bir adamın kapısını çalmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 'Venüs’te Görüşürüz', 'Meg 2: Çukur', 'Rubinin Ailesi', 'Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası', 'Orman Çocuğu: Güç Uyanıyor' ve 'Mir Anka' adlı filmler de bu hafta vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
4 Ağustos 2023

Bu hafta sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan 'Sürü', suça sürüklenen bir çocuğun hikayesini anlatıyor. 'Örümcek Ağı' evinde tuhaf olaylar yaşayan bir çocuğun hikayesini, 'Lilith Cinleri' cinler ile insanlar arasındaki savaşı, 'Kaygısız Baş' ise bir adamın işinden kovulup memleketine dönmesini konu alıyor. Haftanın animasyonları arasında 'The First Slam Dunk' ve 'Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş' bulunuyor.
28 Temmuz 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

BBC'nin film eleştirmenleri Nicholas Barber ve Caryn James, 2023 yılının ilk dört ayında öne çıkan filmleri belirledi. Listede 'Saint Omer', 'Close', 'John Wick: Chapter 4', 'Holy Spider', 'The Worst Ones', 'EO', 'Return to Seoul' ve 'Infinity Pool' gibi çeşitli türlerdeki filmler yer alıyor. Eleştirmenler, bu filmlerin konularını, performanslarını ve sinematografik özelliklerini değerlendirerek izleyicilere önerilerde bulunuyorlar. Filmler arasında dram, aksiyon, gerilim ve belgesel türleri bulunmakta ve bazıları henüz vizyona girmemiş veya dijital platformlarda yer almıyor.
16 Nisan 2023
İşaretlediklerim