Banksy'nin 'balonlu kız' adlı eseri, Londra'daki Grove Gallery'den çalındıktan sonra bulundu ve olayla ilgili iki şüpheli tutuklandı. Güvenlik kamerası görüntülerinde maskeli bir adamın galerinin cam kapısını kırarak içeri girdiği ve eseri aldığı görüldü. Metropolitan polisi, eserin 270 bin avro değerinde olduğunu ve başka bir eserin çalınmadığını belirtti. Galeri yöneticisi, eserin geri alınmasının finansal değerini artıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024

ABD'nin Maine eyaletinde bir evin tavan arasında bulunan Rembrandt Harmenszoon van Rijn'in 'Bir Kızın Portresi' adlı tablosu 1,41 milyon dolara satıldı. Sanat eksperi Kaja Veilleux tarafından keşfedilen tablo, 1970'te Philadelphia Sanat Müzesi'ne ödünç verilmişti. Rembrandt uzmanı Gary Schwartz, portrenin Hollandalı ustaya ait olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Eserin sahibinin kimliği açıklanmazken, tablonun tavan arasına nasıl girdiği bilinmiyor.
10 Eylül 2024

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta İzlanda'yı 3-1 mağlup etti. Maçta Kerem Aktürkoğlu hat-trick yaparak takımına galibiyeti getirdi. İzlanda, 37. dakikada Palsson'un kafa vuruşuyla eşitliği sağladı ancak Aktürkoğlu'nun 52. ve 88. dakikalarda attığı gollerle Türkiye maçı kazandı. Bu sonuçla Türkiye, grupta 4 puana ulaştı.
9 Eylül 2024

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grup ilk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı golsüz sona erdi. Türkiye'de Barış Alper Yılmaz kırmızı kart görürken, Arda Güler 89. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Türkiye, ikinci maçını 9 Eylül'de İzlanda ile oynayacak.
6 Eylül 2024

Beşiktaş’ın genç oyuncusu Semih Kılıçsoy, sol kasığındaki zorlanma nedeniyle A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Kılıçsoy’un tedavisine kulübünde devam etmesinin uygun bulunduğunu açıkladı. UEFA Uluslar B Ligi 4’üncü Grup’ta Galler ile karşılaşacak olan milli takımda bu değişiklik yapıldı. Ayrıca, Mustafa Hekimoğlu’nun Ümit Milli Takımı’nın aday kadrosuna dahil olduğu belirtildi.
4 Eylül 2024

A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta Galler ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için aday kadrosu açıklandı. Kadroda yer alan oyuncular, 2 Eylül’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde toplanacak ve ilk antrenmanlarını aynı gün yapacak. Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroda, Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler gibi isimler bulunuyor.
30 Ağustos 2024
İşaretlediklerim