Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Hatay'daki depremzedeleri ziyaret ettiği sırada, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı da ziyaret etti. Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, Sezen Aksu'nun samimiyetini ve alçak gönüllülüğünü övdü ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Sezen Aksu'nun 10 gündür Antakya'da olduğu ve ziyaretin duygusal anlar içerdiği belirtildi.
10 Mart 2023

6 Şubat depremleri sonrasında 11 şehirdeki sağlık hizmetleri ve çalışanları büyük zarar gördü. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, depremde 100'den fazla hekim ve toplamda 500 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 500'den fazla yaralı olduğunu ve sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin göz ardı edildiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının ailelerini güvenli yerlere yerleştirdikten sonra hastanelere koştuğunu, ancak kendi kayıpları ve zorluklarıyla baş etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
9 Mart 2023

Ünlü piyanist Fazıl Say, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'nin ittifak masasına getirilemeyeceğine dair sözlerini eleştirdi. Say, HDP seçmenlerinin de insan olduğunu ve taleplerinin masaya gelmesi gerektiğini belirterek, Akşener'in tavrının Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, ittifakın önünün açılması gerektiğini ve ayrımcılık yapılmaması gerektiğini vurguladı.
8 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan ilk kampanya afişinde, Türkiye'de yaşanan bazı toplumsal olaylar ve bu olaylarda hayatını kaybeden veya mağdur olan kişilere yer verildi. Afişte, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara, öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, öldürülüp yakılan trans kadın aktivist Hande Kader ve bacakları kesilerek öldürülen yavru köpek gibi figürlerin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli sorunlarına da dikkat çekildi.
7 Mart 2023

İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında çekilen video, binaların deprem güvenliği konusundaki endişeleri artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbulluların binalarının deprem güvenliğini merak ettiğini ve binlerce başvuru aldıklarını belirtti. İBB'nin üç yıldır yaptığı hızlı tarama sonucunda 107 bin 36 binayı ziyaret ettiği, ancak 29 bin 287 bina sahibinin incelemeye izin verdiği açıklandı. Yazar, yaşadığı binanın durumunun kötü olduğunu ve yeni bir ev arayışına girdiğini, ancak yüksek kira bedelleri ve çürük binaların çokluğu nedeniyle zorlandığını anlatıyor. Ayrıca, İstanbul'daki çürük binaları ifşa etmek amacıyla 'İstanbul'un Çürük Evleri' isimli bir Twitter hesabının oluşturulduğu bilgisi veriliyor.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ve divan kuruluna, Millet İttifakı'ndaki son gelişmelere rağmen sükunetli olmaları ve ittifak devam ediyormuş gibi davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu çağrı, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp altılı masadan ayrılmasının ardından geldi. Kılıçdaroğlu da benzer bir yaklaşım sergileyerek, partililerden olumsuz tavır almamalarını ve mevcut durumu korumalarını istedi.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda İYİ Parti'den hoşnutsuzluk mesajları gelmekte. Reuters'a konuşan bir İYİ Parti yetkilisi, anketlerde öne çıkan diğer adayların da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Daha önce yapılan ittifak toplantısında altı liderin ortak aday konusunda 'ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin olağanüstü toplantı çağrısı ve parti içi istişarelerin devam ettiği bildirildi.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, kendisinin ve Cumhur İttifakı'nın deprem bölgesine iki kez gittiğini ve sürekli olarak bölgeyle ilgilendiklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin deprem sonrası uzun süre sessiz kaldığı ve daha sonra eleştirilere sert yanıtlar verdiği ifade edildi. Diğer siyasi parti liderleri ise deprem bölgesinde daha uzun süre kaldı ve aktif olarak ziyaretlerde bulundu. CHP, HDP, TİP, DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Memleket Partisi ve Zafer Partisi liderleri deprem sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve destek sağladı.
1 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'imar affı' benzeri uygulamaların engellenmesi için anayasal düzenleme talep etti. Ancak 2018'de torba yasa ile geçen 'imar affı' maddelerini savunmuş ve anayasaya uygun bulduğunu belirtmişti. Meclis tutanaklarına göre, CHP, HDP ve MHP milletvekilleri yasaya karşı çıkarken, AKP milletvekilleri desteklemişti. 2018'de kabul edilen 'imar affı', kaçak ve ihtilaflı yapılar için düzenleme getirmiş, ancak uzmanlar bu uygulamanın deprem riskini artıracağı konusunda uyarılarda bulunmuştu. İktidar, 'imar affı'ndan yararlanan veya kaçak yapılan binalar hakkında bilgi vermekten kaçınıyor.
26 Şubat 2023

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, Hatay'da deprem sonrası yaşanan sorunlara dikkat çekti. Sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu, meslektaşlarının tükendiğini ve bölgede sağlık hizmeti seferberliği başlatılması gerektiğini belirtti. Antakyalı Dr. Ali Çerkezoğlu, yönetim krizine ve halkın yaşadığı mağduriyetlere işaret etti. İstanbul Tabip Odası, bölgeye destek için Hatay ve Adıyaman tabip odalarıyla işbirliği yaparak, sağlık hizmetleri ve malzeme desteği sağladı. Ayrıca, bölgede yaşanan sağlık hizmetlerindeki organizasyon ve koordinasyonsuzluğu eleştirdi.
24 Şubat 2023

Çok uluslu yatırım yönetimi şirketi China International Capital, yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT'den 2023 yılı için küresel piyasa görünümü hakkında bir rapor yazmasını istedi. ChatGPT, hisse senetleri ve altın için yükseliş beklerken, tahviller ve emtialar için daha temkinli bir görüş bildirdi. Ancak, analistler ChatGPT'nin bağımsız pazar analizi yeteneklerinden yoksun olduğunu ve doğrudan yatırım kararlarına rehberlik etmek için kullanılmaması gerektiğini belirtti. Bu deney, yapay zekanın insanların yerini alıp alamayacağı tartışmaları arasında gerçekleştirildi.
23 Şubat 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ı ziyaret etti ve bölgedeki çadır sorununun hala çözülmediğini belirtti. Depremin 17. gününde hala çadır sorunu yaşandığını ve vatandaşların çadır bulamadıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, çadır sorununun çözülmesi için hükümete çağrıda bulunarak, çözülememesi durumunda CHP olarak sorunu çözmeye hazır olduklarını söyledi.
22 Şubat 2023

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

Türkiye'de yaşanan büyük depremler sonrası, 14 Mayıs'a çekilen seçim tarihinin ne zaman olacağı belirsizliğini koruyor. İktidar cephesi henüz net bir pozisyon belirtmezken, muhalefet seçim ertelenmesine karşı çıkıyor. Anayasa, seçimlerin sadece savaş nedeniyle ertelenebileceğini belirtiyor. İktidar ve muhalefet partileri arasında seçimlerin zamanında yapılıp yapılmayacağına dair tartışmalar sürerken, AKP'li kurmayların yeni bir seçim kampanyası hazırlığı içinde oldukları ve seçimlerin ertelenmeyeceği yönünde sinyaller verildiği belirtiliyor.
22 Şubat 2023
İşaretlediklerim