Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki konutunun yakınlarında silah sesleri duyuldu ve bir şüpheli yakalandı. FBI, olayın suikast girişimi gibi göründüğünü belirtti. Trump’ın kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, Trump’ın güvende olduğunu açıkladı. Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’in olayla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.
16 Eylül 2024

ABD Gizli Servisi, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin ardından 6 Ocak 2025'te Kongre'ye yapılacak olası bir baskına karşı güvenliği artıracağını duyurdu. Kongre Binası'nı korumaktan sorumlu Polis Şefi J. Thomas Manger, ulusal muhafızlarla koordinasyon içinde çalıştıklarını ve Kongre Binası'nda görevli emniyet mensubu sayısının artırıldığını belirtti. 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının tekrarlanmaması için alınacak önlemler arasında Kongre binasının etrafının tel örgülerle çevrilmesi ve ek polis memurlarının görevlendirilmesi yer alıyor.
12 Eylül 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Gizli Servis'in 'çok tehlikeli olduğu' gerekçesiyle kalabalık yerlere gitmesine izin vermediğini açıkladı. Bu açıklama, özellikle Cumhuriyetçi hesaplar tarafından sosyal medyada yoğun şekilde kullanıldı. Gizli Servis, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişimini önceden engelleyemediği için büyük tepki toplamıştı. Bu olayın ardından Gizli Servis direktörü istifa etmişti.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim