CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel seçimden bu yana ilk kez erken seçim çağrısında bulundu ve 1,5 yıl içinde erken seçimin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ancak, yazar Melih Aşık, CHP'nin mevcut iktidardan farklı politikalarının olup olmadığını sorguluyor. Eğitimden sağlığa, ekonomiden dış politikaya kadar çeşitli sorunlarda CHP'nin çözümlerinin belirsiz olduğunu ve partinin bir siyasi programının olmadığını öne sürüyor.
29 Haziran 2024

Mısır Çarşısı'nda 25 yıl önce meydana gelen patlamaya ilişkin davada sosyolog Pınar Selek'in dördüncü beraat kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Selek'in avukatları, müvekkillerinin Fransa'da sosyolog olarak çalıştığını ve PKK/KCK etkinliğine bu sıfatla katıldığını belirtti. Mahkeme, Selek hakkındaki tutuklama kararının devamına ve duruşmanın 7 Şubat 2025'e ertelenmesine karar verdi. Selek, 25 yıldır süren dava kapsamında dört kere beraat etmiş, ancak beraat kararlarının hepsi Yargıtay tarafından bozulmuştu.
28 Haziran 2024

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, Türkiye’den Almanya’ya net göç 2022'de 81 binken 2023'te 126 bine yükseldi. Almanya'ya geçen yıl toplamda 1 milyon 933 bin kişi göç ederken, ülkeyi terk edenlerin sayısı 1 milyon 270 bin oldu. Ukrayna'dan gelen göçmen sayısında ise 2022'ye kıyasla yüzde 75 azalma yaşandı. Türkiye ve Almanya, göçmenler konusunda 10 maddelik bir anlaşmaya vardı.
27 Haziran 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen 'Kalkan-24' denetimlerinde 1456 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimler, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından Mobil Göç Noktası araçlarıyla yapıldı. Yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.
25 Haziran 2024

Rahmi Turan, Türkiye'den çıkış harçlarının 150 liradan 3000 liraya çıkarılmasını ve kira gelirlerinden yüzde 20 vergi alınmasını eleştiriyor. Turan, bu uygulamaların vatandaşları ekonomik olarak zor durumda bırakacağını ve adaletsiz olduğunu savunuyor. Ayrıca, 10 milyonu aşkın sığınmacının ülkeye bedava girdiğini belirterek, hükümetin vergi politikalarını ve sığınmacı sorununu ele alıyor.
23 Haziran 2024
İşaretlediklerim