2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 6 Eylül programında, Kübra Korkut madalya rekoru kırarken, Klasik Yay Karışık Milli Takımı gümüş, Cahide Eke bronz madalya kazandı. Golbol Kadın Milli Takımı üst üste üçüncü kez şampiyon olurken, Ecem Taşın Çavdar ve Nazmiye Muratlı bronz madalya kazandı. Milli atlet Serkan Yıldırım'ın altın madalyası geri alınırken, Aysel Önder gümüş, milli para okçu Öznur Cüre Girdi ise altın madalya kazandı.
6 Eylül 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para masa tenisinde kadınlar S7 sınıfında milli sporcu Kübra Korkut, finalde Hollandalı Kelly Van Zon'a karşı mücadele etti ve gümüş madalya kazandı. İlk iki seti kazanan Kübra, sonraki setlerde rakibinin geri dönüşüne engel olamayarak maçı 3-2 kaybetti. Bu sonuçla Türkiye'nin oyunlardaki madalya sayısı 20'ye yükseldi ve tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını geçirdi.
5 Eylül 2024

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın finalinde İsrail'i 8-3 yenerek üst üste üçüncü kez altın madalya kazandı. Bu başarıyla birlikte takım, Rio 2016 ve Tokyo 2020'den sonra bir kez daha Türk spor tarihine geçti. Başantrenör Gültekin Karasu yönetimindeki takım, Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip oldu. Türkiye'nin oyunlardaki toplam madalya sayısı 19'a yükseldi.
5 Eylül 2024
İşaretlediklerim