Mustafa Yalçıner, generallere af getirilirken halkı savunanların yüksek cezalara çarptırılmasını eleştiriyor. Yalçıner, bu durumun hukuksal değil, tamamen siyasal bir işlem olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Kobanê davasında halkı savunanların cezalandırıldığını, affedilen generallerin ise halka zulmeden kişiler olduğunu vurguluyor. Yalçıner, bu affın insani bir yaklaşım olarak sunulmasının da gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor.
21 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'nın Leipzig ve Hannover kentlerindeki havalimanlarında güvenlik personelinin grevi nedeniyle yarın gerçekleşmesi planlanan bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen seferler arasında 'TK 1339 İstanbul-Leipzig', 'TK 1340 Leipzig-İstanbul' ve 'TK 1554 Hannover-İstanbul' bulunmaktadır. THY, iptallerle ilgili bilgilendirmeyi basın müşavirliği aracılığıyla duyurdu.
14 Mart 2024

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'daki havalimanlarında güvenlik ve yer hizmetleri personelinin grevi sebebiyle 1 Şubat'ta gerçekleşmesi planlanan Hamburg, Berlin ve Leipzig'den İstanbul'a ve İstanbul'dan bu şehirlere yapılacak olan bazı uçuşların iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen seferler arasında Hamburg-İstanbul, Sabiha Gökçen-Hamburg, Berlin-İstanbul, Berlin-Sabiha Gökçen ve İstanbul-Leipzig rotaları bulunmaktadır.
30 Ocak 2024

ABD'deki Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası (UAW), altı haftadır süren grev sonrasında Ford Motor ile 4,5 yıllık geçici bir anlaşmaya vardı. Anlaşma, UAW Ulusal Ford Konseyi tarafından oylanacak ve onaylanırsa üyelere gönderilecek. Anlaşma, ücret artışları, yaşam maliyeti düzenlemeleri, emeklilere yıllık ikramiyeler ve diğer ekonomik kazanımlar içeriyor. UAW Başkan Yardımcısı Chuck Browning, Ford'da çalışan UAW üyelerinin, gelecek 4,5 yılda son 22 yılın toplamından daha fazla ve genel ücret artışı alacaklarını belirtti.
26 Ekim 2023

ABD'li oyuncu Dwayne Johnson, Paris'teki Grevin Müzesi'nde sergilenen balmumu heykelinin ten renginin kendisini yansıtmadığını belirterek itiraz etti. Sosyal medyada da heykelin ten rengi nedeniyle eleştirilere maruz kalan müze, Johnson'ın heykelini kaldırdı. Johnson'ın heykelinin, kendisinden daha çok 'Hızlı ve Öfkeli' serisinden rol arkadaşı Vin Diesel'e benzediği belirtildi.
24 Ekim 2023

İzlanda'da kadınlar ve non-binary'ler, ücret eşitsizliği ve toplumsal cinsiyet temelli şiddeti protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi düzenliyor. Başbakan Katrin Jakobsdottir de greve katılacak. Bu eylem, ülkede 48 yıl sonra yapılan ilk 'kadın grevi' olma özelliği taşıyor. Grev organizatörleri, toplumsal cinsiyet temelli ücret eşitsizliğine ve cinsel şiddete dikkat çekmek için toplumu durma noktasına getirmeyi hedefliyor.
23 Ekim 2023

ABD'deki film ve dizi sektörünün merkezi Hollywood'da, Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları'nın (AFTRA) başlattığı grev, yapımcıların anlaşmaya varamaması üzerine devam edecek. SAG-AFTRA, yapımcı şirketlerin, yapay zekaya karşı koruma, maaşları artırma ve film kazançlarından yüzde iki oranında pay vermeyi kabul etmediğini belirtti ve üyelerini yeniden greve çağırdı. Grev, iş garantisi ve maaş güvencesi talepleri üzerine başlamıştı.
12 Ekim 2023

Sputnik'teki sendikalı gazetecilerin grevini kırmakla suçlanan gazeteci Ceyda Karan, Birgün'deki yazılarını sonlandırdığını açıkladı. Sputnik'teki TGS üyeleri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından grev kararı almıştı. Karan, grevdeki gazetecilere rağmen yayına başlayacağını duyurmuştu. Bu durum, grevdeki gazeteciler ve diğer kişiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
13 Eylül 2023

Hollywood'daki yazar ve oyuncuların grevi nedeniyle 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2' ve 'Godzilla x Kong: The New Empire' filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi. Grev, çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle başladı ve grev sırasında hiçbir oyuncu sette yer alamıyor veya projenin tanıtımına destek olamıyor. Bu durum, pek çok büyük yapımı etkiledi.
25 Ağustos 2023

Sputnik Türkiye çalışanları, işten çıkarıldıktan ve ücretlerin yükseltilmesi talepleri karşılanmadıktan sonra greve çıktı. Grev, İstanbul ve Ankara'daki Sputnik Türkiye bürolarının önünde düzenlenen basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyuruldu. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 24 üyelerinin işe geri alınacağını, taleplerinin kabul edileceğini ve toplu iş sözleşmesi imzalanacağını belirtti. Durmuş, sendika üyelerine istifa baskıları yapıldığını ve grev ilanının hukuksuz bir biçimde indirildiğini ifade etti.
17 Ağustos 2023

Gaziantep'teki Şireci Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 'sefalet zammı'na karşı greve çıktı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, greve destek veren EMEP ve BİRTEK-SEN'i hedef alarak, 'işçileri provoke etmeye çalışan bazı siyasi kesimlerin orada olduğunu' ifade etti. Gürban, tepkiler üzerine Twitter'da birçok yurttaşla tartışmaya girdi. Gazeteci Bahadır Özgür, Gürban'ın 2021'de 'piyasa dolandırıcılığı'ndan ceza aldığını hatırlattı.
12 Ağustos 2023

Bursa'da bulunan Togg fabrikasında çalışan işçiler, iki aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek grev kararı aldılar. İşçiler, maaşları ödenene kadar greve devam edeceklerini duyurdu. İşçiler, Yapı Merkezi firmasının taşeronu Anel Elektrik ve Sinay Enerji bünyesinde çalışıyorlar ve grev kararlarını İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'nın Twitter hesabı üzerinden duyurdular.
4 Ağustos 2023

İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası'na üye metro ve tramvay çalışanlarının başlattığı grev, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması üzerine sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ve tramvayların tekrar çalışmaya başlayacağını duyurdu. Grev sırasında işçilerin en düşük 33 bin 813 lira, belediyenin ise en düşük 22 bin 105 lira teklif ettiği belirtildi.
1 Ağustos 2023

Hollywood'da senarist ve yazarların ardından oyuncuların da greve gitmesi nedeniyle 18 Eylül'de düzenlenecek olan 75'inci Emmy Ödülleri töreni ertelendi. Oyuncular Birliği'nin 160 bin üyesi, çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle televizyon yapımcısı şirketlerle yaptıkları görüşmeden sonuç alamayınca grev kararı almıştı. Tören için net bir tarih açıklanmasa da, Fox'un törenin ocakta, Televizyon Akademisi'nin de kasımda gerçekleşmesini istediği öğrenildi.
28 Temmuz 2023

Hollywood'da senaristlerin grevine oyuncuların da katılma ihtimali bulunuyor. Bu durum, Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filminin Londra prömiyerinin bir saat öne çekilmesine neden oldu. Böylece, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve diğer yıldız oyuncuların grev başlamadan etkinliğe katılımları sağlandı. Grevin başlaması durumunda oyuncular ne sette yer alabilecek ne de tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunabilecek.
13 Temmuz 2023

Almanya'da Verdi ve EVG sendikalarının düzenlediği grevler nedeniyle toplu ulaşım hizmetleri durma noktasına geldi. Grev, havalimanları, limanlar, tren yolları, otobüsler ve metro hatlarını kapsayarak 24 saat sürecek şekilde başladı. Sendikalar, yükselen enflasyon karşısında üyeleri için daha yüksek ücret artışları talep ediyorlar. Deutsche Bahn ise grevi 'gereksiz ve aşırı' olarak nitelendirdi.
27 Mart 2023

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında Gama Holding ve Türkerler Holding tarafından yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen ve taşeron firma Emu Elektromatik bünyesinde çalışan işçiler, Aralık ayından kalan ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası öncülüğünde greve başladı. İşçiler, maaşlarını alamadıkları için ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve ev sahipleri tarafından evlerinden çıkarılmakla tehdit edildiklerini belirtiyor. 2019 yılında da benzer bir durum yaşanmış ve yüzlerce taşeron işçi maaşlarını alamadıkları için iş bırakmıştı.
1 Şubat 2023

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı öngören yasa tasarısına karşı genel grev başlatıldı. Grev nedeniyle büyük kentlerde toplu taşıma ve şehirler arası tren seferleri durma noktasına geldi, birçok okul kapandı ve kamu hizmetleri aksadı. Sendikalar, tasarının yasalaşmaması için mücadele ediyor. Hükümetin parlamentoda çoğunluğu olmadığı için muhafazakar Cumhuriyetçi Parti'den destek aradığı, ancak bu partide bile tasarıya karşı çıkan milletvekilleri olduğu belirtiliyor.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim