Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen 28. Geleneksel Çamköy Boğa Güreşi Festivali'nde elde edilen gelir, SMA Tip-2 hastası Linda Pekşen'in tedavisi için kullanılacak. Festivale 5 bine yakın kişi katıldı ve 54 çift boğa güreşti. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, festivalin bu yıl Linda'nın yararına yapıldığını belirtti. Linda'nın babası Ahmet Pekşen, kampanyayla gerekli paranın üçte birini topladıklarını ve destek verenlere teşekkür etti.
5 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Seine Nehri'ndeki ikinci antrenmanı, nehrin kirliliği nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için canlı yayında nehre atlamıştı, ancak şiddetli yağışlar nehrin kirliliğini artırdı. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların göz ardı edilmesinden şikayetçi. Triatlon sporcularının 30-31 Temmuz'da nehirde yarışması planlanıyor.
29 Temmuz 2024

2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Fransa'da tren hatları büyük ölçüde kesintiye uğradı. Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, bu kesintinin 'kötü niyetli kişilerin eylemleri' nedeniyle gerçekleştiğini ve birçok trenin farklı hatlara yönlendirildiğini veya iptal edildiğini açıkladı. Ayrıca, Belçika ve Londra'ya giden trenlerde de aksamalar yaşandı. Yolculardan, mümkünse seyahatlerini ertelemeleri ve istasyonlara gitmemeleri istendi.
26 Temmuz 2024

ABD'li yüzücü Michael Phelps, Olimpiyat oyunları tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu olarak zirvede yer alıyor. Phelps, beş olimpiyatta toplam 23 altın, üç gümüş ve iki bronz madalya kazandı. İkinci sırada ise SSCB'li cimnastikçi Larissa Latynina, 18 madalyayla bulunuyor. Phelps'in bu başarısı, onu Olimpiyat tarihinin en başarılı sporcusu yapıyor.
21 Temmuz 2024

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

663’üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde sıcak hava koşulları pehlivanları olumsuz etkiledi. Küçük-orta-büyük boy kategorisinde yarışan Murat Gonca, güreş sırasında bayıldı. Hakem ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle pehlivan sedyeyle er meydanından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Olay, sıcaklığın 36 derece ölçüldüğü Edirne'de gerçekleşti.
7 Temmuz 2024

19 Mayıs bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir program düzenledi. Programda milli sporculardan oluşan bir heyet, Erdoğan ile sohbet etti. Can Ataklı, bu programın önceden kaydedildiğini ve montajlandığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ile bir sporcunun diyaloğunun, Atatürk ve güreşçi Mehmet Çoban arasında geçen bir konuşmaya benzer olduğunu belirtti.
21 Mayıs 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'den Selçuk Can ve Alperen Berber altın madalya kazandı. Selçuk Can, grekoromen stil 72 kiloda Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0, Alperen Berber ise grekoromen stil 82 kiloda Islam Ismailovich Aliev'i 4-3 mağlup ederek altın madalyaların sahibi oldu. Bu başarılar, Türkiye'nin güreş alanındaki uluslararası prestijini pekiştirdi.
14 Şubat 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

Türkiye Güreş Federasyonu, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda hakeme saldıran Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Erdoğan Karaali'yi görevden aldı. Saldırı sonrası Dünya Güreş Birliği Disiplin Kurulu, Karaali'ye iki ay men ve Türkiye Güreş Federasyonu'na para cezası verdi. Federasyon, 'sporda şiddet ve doping konularında sıfır tolerans' ilkesi çerçevesinde Karaali'nin görevine son verdi. Ayrıca, Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın da bir hakeme saldırısı sonucu tutuklandığı ve görevden alındığı belirtildi.
15 Aralık 2023

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kiloda altın madalya kazandı. Detaylar henüz açıklanmadı.
21 Eylül 2023

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

İspanya'daki Hayvan Hakları ve Çevre Partisi (PACMA) tarafından düzenlenen bir gösteriyle, boğa güreşlerinin yasaklanması talep edildi. Madrid'deki Las Ventas, dünyanın en büyük boğa güreşi arenalarından biri önünde toplanan binlerce kişi, bu sporun ülke genelinde yasaklanmasını istedi. Gösteriye, Portekiz, Şili, Hollanda gibi ülkelerden hayvan hakları savunucusu siyasi partilerin temsilcileri ve yabancı aktivistler de katıldı. Ayrıca, boğa güreşlerinin yanı sıra, boğaların boynuzlarına ateş toplarının bağlandığı 'toro embolado' adlı etkinliklerin de yasaklanması talep edildi.
16 Eylül 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile planlanan dövüş öncesi boyun ve sırt problemi yaşadığını ve ameliyat olması gerekebileceğini belirtti. Musk, daha önce Zuckerberg'e, Twitter alternatifi bir platform kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, bu teklifi kabul etmiş ve antrenmanlara başlamıştı. Musk, dövüşün canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını söylemişti.
7 Ağustos 2023

İstanbul Modern, 'Hep Buradayız' adlı yeni sergiyle Türkiye'den 11 kadın sanatçının eserlerini sergiliyor. 2016 yılında kurulan İstanbul Modern Kadın Sanatçılar Fonu'nun desteklediği bu sergi, beden politikaları, bellek ve tarih yazımı gibi temaları içeren çalışmaları içeriyor. Resim, heykel, desen ve video gibi farklı ifade araçları kullanılarak üretilen eserler, Mehtap Baydu, Hera Büyüktaşcıyan, İnci Eviner ve diğer sanatçıların farklı dönemlerdeki işlerini kapsıyor. Sergi, aynı zamanda İstanbul Modern'in koleksiyon sergisinde de yer alıyor.
17 Temmuz 2023

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk ile yapacağı kafes dövüşü için antrenman yaparken çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı. Antrenmanlarını UFC şampiyonları Israel Adesanya ve Alexander Volkanovski ile sürdüren Zuckerberg, daha önce de Brezilya Jiujitsusu ile ilgilendiği ve turnuvalarda madalya kazandığı biliniyor. Musk da UFC dövüşçüsü George St-Pierre ile antrenman yapmıştı. UFC başkanı Dana White, iki CEO'nun dövüşü gerçekleştirmek istediklerini ve etkinliği düzenlemeye yardımcı olabileceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

Kızılay yönetim kurulu yedek üyesi ve Koza Holding CEO'su Mahmut Çelik, Saadet Partisi Avrupa Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Merve Nalbant'ın, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için destek isteyen bir kadının fotoğrafını paylaşmasına, 'Allah seni ve senin gibileri helak etsin' şeklinde yorum yaptı. Nalbant, Çelik'e tepki gösterdi ve Çelik daha sonra yorumunu sildi. Çelik aynı zamanda Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeliği gibi görevler de üstleniyor.
21 Mayıs 2023

İstanbul'daki Maçka Sanat Galerisi tarafından düzenlenen ve kentleşme temalı 'Neredeyiz?' sergisi, Didem Çapa'nın küratörlüğünde Ankara'daki Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde açılıyor. Sergi, kent ve insan ilişkisini, geniş bir sanatçı katılımıyla ve son 70 yıl içinde değişen kent olgusunu merkeze alarak ele alıyor. 29 Nisan-3 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan sergide, birçok sanatçının eserleri yer alacak.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim