Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözünü dinleyeceğini' belirtti. Ancak İnce, bu ifadesinin yanlış anlaşılmaması için 'görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceği sözleri memnuniyetle dinlerim' şeklinde düzeltme yaptı. İnce, ayrıca başka bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu ve cumhurbaşkanı adayı olarak yola devam edeceğini, görüşecek olmasının adaylığını pazarlık konusu yapmayacağını vurguladı. İnce'nin aday olabilmesi için gereken 100 bin imzaya ulaşmak için süresi devam ediyor ve şu ana kadar 51 bin imza toplamış durumda.
23 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin kapatılma riskine karşı seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceklerini duyurdu. HDP'nin kapatma davasında son savunması 11 Nisan'a ertelendi ve milletvekili aday listelerinin en geç 10 Nisan'da verilmesi gerekiyor. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklamasının ardından Sancar, Yeşil Sol Parti'nin 81 ilde seçime gireceğini ve ittifak güçlerinin de seçime katılacağını belirtti. Ayrıca, ortak liste konusunda anlaşmaya vardıklarını ve iktidarı değiştirme kararlılıklarını vurguladı.
22 Mart 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın kitabının tanıtımını yapan Halk TV'ye 'suçluyu övmek' gerekçesiyle para ve program durdurma cezası verdi. Ayrıca Tele1 ve FOX TV'ye de farklı gerekçelerle para cezaları kesildi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurumun seçim öncesi eleştirel yayın yapan yayıncıları hizaya getirmeyi hedeflediğini iddia etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Halk TV'nin provokatif yayınlar yaptığını ve Demirtaş'ın övülemeyeceğini belirtti. Demirtaş ise RTÜK Başkanı'na sert bir yanıt verdi.
22 Mart 2023

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Cumhur İttifakı'na katılma şartlarından biri olarak 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesini talep etmesine karşı çıktı. Zengin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın bu tutumu parti tabanında rahatsızlık yaratmıştı. YRP'nin ittifaka katılmayacağını açıklamasının ardından Zengin eleştirilere maruz kalmış, ancak kendisine yönelik saldırıların azınlıkta olduğunu ve çok sayıda destek aldığını ifade etmiştir.
20 Mart 2023

Uzun süre Halk TV'de görev yapan sunucu Can Coşkun, Sözcü TV'ye geçtiğini duyurdu. Coşkun, yeni görevine yarın başlayacağını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bu geçiş, Fatih Portakal'ın da Sözcü TV ile anlaşmasından dokuz gün sonra gerçekleşti. Ayrıca, Sözcü TV'de Yılmaz Özdil'in genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılması ve yönetimdeki değişiklikler de medya gündeminde yer almıştı.
20 Mart 2023

TGRT Haber'in eski sunucusu Ekrem Açıkel, işten çıkarılmasının ardından yeni bir iş bulduğunu ve Halk TV'ye geçtiğini duyurdu. Açıkel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Halk TV'deki ilk bültenini sunacağı saati ve tarihi belirtti. Aynı zamanda, Halk TV'de programı olan sunucu Can Coşkun da ayrıldığını ve yeni adresini resmi ayrılık sonrası açıklayacağını bildirdi.
19 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halk TV hakkında başlattığı inceleme ve kendisi hakkındaki ifadelerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Şahin, Halk TV'nin provokatif yayınlar yaptığını ve Demirtaş'ın övülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmişti. Demirtaş ise kendisinin örgüt üyeliğinden hüküm giymediğini ve haksız yere suçlandığını ifade ederek Şahin'e sert sözlerle karşılık verdi.
18 Mart 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV'nin provokatif yayınlar gerçekleştirdiğini ve bu nedenle kanal hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, seçimler öncesinde medyanın uyması gereken kuralların olduğunu, ancak Halk TV'nin bu kurallara uymadığını belirtti. Halk TV'de yapılan bir programda Türkiye'nin sömürgeci bir güç olarak nitelendirilmesi ve terör örgütü üyesi bir kişinin övülmesi RTÜK tarafından kabul edilemez bulundu.
18 Mart 2023

Halk TV sunucusu Serhan Asker, Adıyaman'da depremzedelerin sorunlarını aktarırken Selahattin Demirtaş'ın 'Dad' isimli kitabından bahsetti ve kitabı keyifle okuduğunu ifade etti. Bu durum sosyal medyada ve iktidar yanlısı medyada tepki çekti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Asker'in bu davranışını 'fırsatçılık' ve 'terör propagandası' olarak nitelendirerek kınadı ve çocukların bu tür anlayışlardan uzak tutulması gerektiğini belirtti.
18 Mart 2023

Almanya merkezli Deutsche Welle'nin Türkçe servisi (DW Türkçe), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çalışma lisansının uzatılmaması sebebiyle Türkiye'deki ofisini kapatma kararı aldı. Geçen yıl DW Türkçe'nin televizyon yayıncılığı lisansı için başvuru yapmadığı gerekçesiyle web sitesine erişim engellenmişti. DW Türkçe'ye iki yıllık çalışma izninin uzatılması için yapılan başvuru, faaliyet alanının yanlış seçildiği gerekçesiyle ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın görüşü doğrultusunda reddedildi. Ofisin kapanmasıyla çalışanlar telifli modele geçirilecek ve yeni bir basın şirketi kurulması planlanıyor.
17 Mart 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Halk TV iş birliğiyle düzenlenen 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasında, depremzedeler için toplanan 330 milyon TL taahhüdün 93 milyon TL'si henüz yatırılmadı. Kampanya, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evsiz kalan vatandaşlar için başlatılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, taahhüt edilen ancak yatırılmayan miktarı kamuoyu ile paylaştı. Benzer bir durum daha önce 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında da yaşanmış ve söz verilen yardımların büyük bir kısmı yatırılmamıştı.
16 Mart 2023

Eski milli futbolcu ve Hatayspor Antrenör Yardımcısı Gökhan Zan, Halk TV'de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın kendisine deprem yardımı konusunda destek sözü verdiğini ancak gereken yardımın yapılmadığını belirtti. Zan, bekledikleri kepçe ve vinç gibi ekipmanların gelmediğini, insanların hala çadır ihtiyacı içinde olduğunu ve yardımların koordineli bir şekilde dağıtılmasının önemine değindi.
14 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, bir mafya grubu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağına dair duyumlar aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu daha önce kendisine suikast ihbarları geldiğini ve bunun nedenini Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan büyük miktarda para ile ilişkilendirmişti. Aldemir, yetkilileri uyararak Millet İttifakı liderlerinin can güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayına da değinildi ve bu cinayetle ilgili soruşturmanın MHP'li isimlere uzandığı bilgisi verildi.
7 Mart 2023

İYİ Parti'nin baş danışmanı Turhan Çömez, partinin ve Meral Akşener'in ortak kanaati olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında olan herhangi bir adayı destekleyeceklerini belirtti. Bu açıklama, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda net bir pozisyon almadığı bir dönemde geldi. Ayrıca, hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti'den aday olup olmayacağına dair spekülasyonlar da gündemdeydi, ancak Çömez, Şen'in adaylığının olası olmadığını ifade etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, kendisinin ve İYİ Parti'nin itibarını zedelemek amacıyla 'Beşli Çete' temsilcisiyle görüştüğü yönünde ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iddiaları iftira olarak nitelendirdi ve bu iftirayı atanlar hakkında yargı süreci başlatacağını duyurdu. Ayrıca, İYİ Parti'nin 'Beşli Çete' kavramını ilk kez ortaya attığını ve iktidara gelmeleri halinde bu gruplardan hesap soracaklarını belirtti. Bu iddialar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli Çete'ye yönelik eleştirileri ve İYİ Parti'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki tutumu arasında bağlantı kurulması sonucu gündeme gelmişti.
5 Mart 2023

İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansının az olduğunu ve Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın şansının daha yüksek olduğunu belirterek altılı masadan ayrıldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli Çete' olarak adlandırdığı ve AKP döneminde büyüyen holdinglere yönelik eleştirileri ve bu holdinglerden '418 milyar dolarlık' hesap soracağı yönündeki açıklamaları, İYİ Parti'nin başka adaylar önermesiyle bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Serpil Yılmaz'ın iddialarına göre, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu İYİ Parti içindeki muhalefeti güçlendirdi ve 'Beşli Çete'nin İYİ Parti ile temas kurduğu yönünde kulis bilgileri var.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırdı. Ancak Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın canlı yayında belirttiğine göre, Yavaş aday olmayacağını ifade etmiş. Yavaş, CHP'li bir belediye başkanı olduğunu ve altılı masa dışında bir tarafın aday göstermesi durumunda aday olmayacağını uzun süredir dile getiriyormuş. Ekrem İmamoğlu ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ve altılı masanın kararını kabul edeceğini ifade etmiş.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim