Ahbap Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Nairobi'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında konuştu. Gazze'deki duruma dikkat çekerek, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar ve BM çalışanları hakkında bilgi verdi. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya çocukların ölümünü nasıl haklı gösterebileceğini sordu. Ayrıca, Ahbap Derneği'nin Gazze'ye yardım ulaştırma çabalarından ve karşılaştıkları zorluklardan bahsetti.
10 Mayıs 2024

Yeni seçilen CHP üst yönetimi, Kasım ayında yerel seçimlerde adayların önseçimle belirleneceği vaadinde bulunmuştu. Ancak, bu söz kısa sürede unutuldu ve İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki genel başkanın isteğiyle, önseçim yapılmadan belirlendi. İlçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi de büyükşehir başkan adaylarına bırakıldı. Ayrıca, belediye meclisi üyelikleri için yapılan önseçimde, üyelerin sadece yarısını belirleme hakkı verildi, bu da katılımcı demokrasi anlayışına ters düştü.
18 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik protestoların bir kısmının organik Hataylılar tarafından yapıldığını, ancak bu grupların organize edildiğini ifade etti. Özel, Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın aday gösterildiğini ve protestoların çoğunun iktidara yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, Gökhan Zan'ın büyük bir grubu organize ettiğini ve sonrasında TİP'in Hatay adayı olduğunu açıkladı. Özel, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerine ve DEM Parti ile yapılan görüşmelere de değindi.
15 Şubat 2024

CHP, sanatçı Haluk Levent'e kurumsal bir adaylık teklifi yapmadığını duyurdu. Bu açıklama üzerine Haluk Levent, kendisine yazılı olmasa da sözlü olarak üst düzeyden adaylık teklifi yapıldığını ve bu konuda üç kez arandığını belirtti. Levent, bu durumu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi ve TİP'in Gökhan Zan'ı aday göstermesi gibi konular da gündemde yer aldı.
12 Şubat 2024

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığını çekmek gibi bir gündemlerinin olmadığını belirtti. Savaş, depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilere maruz kalmış ve deprem anmasında protesto edilmişti. Ayrıca, CHP'nin sanatçı Haluk Levent'e adaylık teklif ettiği iddiaları ortaya atılmış, ancak Yücel bu iddiaları yalanlamıştır. Lütfü Savaş, yaşanan protestoları eleştirerek güvenlik endişelerini dile getirmiştir.
12 Şubat 2024

Şarkıcı Haluk Levent ve komedyen Hasan Can Kaya, Pençe – Kilit Harekatı'nda şehit düşen Müslüm Özdemir'in depremde evi yıkılan ailesine ev satın aldı. Ev eşyalarının masraflarını şarkıcı Melek Mosso üstlenecek. Haluk Levent, bu yardımın yanı sıra şehit haberleri geldiği günlerde konserlerini şehit ailelerine bağışlama kararı aldığını ve bu konuda esnafın ve müzisyenlerin zarar görmemesi için çaba gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Kahramanmaraş Valisi ve diğer destekçilere teşekkürlerini iletti.
19 Ocak 2024

6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılan ve 72 kişinin ölümüne sebep olan Adıyaman'daki İsias Oteli ile ilgili 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan iki yıl sekiz aydan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor. KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve diğer ilgililer duruşmaya katıldı. Şampiyon Melekler Derneği Başkanı ve şarkıcı Haluk Levent depremzedelerin yanında olduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.
3 Ocak 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent ile bir araya geldi. Görüşmede, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan iyileştirme çalışmaları, AFAD ile Ahbap Derneği arasındaki işbirliği ve Gazze'ye yönelik insani yardım çalışmaları ele alındı. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Haluk Levent ve Ahbap ailesine afet ve acil durumlardaki işbirliği ve gayretleri için teşekkür etti.
31 Ekim 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta yedi yeni film vizyona giriyor. Dardenne kardeşlerin göçmenlerin hayatta kalma mücadelesini anlattığı 'Tori ve Lokita', Mahsun Kırmızıgül'ün 'Prestij Meselesi', Ben Affleck'in başrolünde olduğu 'Hypnotic: Zihin Avı', Robert De Niro'nun oynadığı 'Eyvah Babam', Salvador Dali'nin hayatını anlatan 'Dali Diyarı', animasyon filmi 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' ve korku filmi 'The Boogeyman' izleyicilerle buluşuyor.
2 Haziran 2023

ABD merkezli Time dergisi tarafından her yıl yayımlanan 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine bu yıl Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile şarkıcı Haluk Levent de dahil oldu. New York'ta düzenlenen gala gecesine, listedeki bazı isimler katılmadı, aralarında Haluk Levent de vardı. Galada, çeşitli sanat ve medya dünyasından ünlüler yer aldı. Haluk Levent, galaya katılmama kararını daha önce Elif Şafak'ın yazısına atıfta bulunarak açıklamıştı.
27 Nisan 2023

Time dergisinin her yıl yayınladığı 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine bu yıl Ahbap Derneği kurucusu ve şarkıcı Haluk Levent de girdi. Ancak Levent, listeye giriş gerekçesini anlatan Elif Şafak'ın yazısında Türkiye Cumhuriyeti devletinin eleştirilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirterek ödülü reddettiğini ve ABD'ye gitmeyeceğini açıkladı. Elif Şafak'ın yazısında, Türk hükümetinin deprem sonrası acziyetine karşın Haluk Levent ve Ahbap'ın sahada etkin çalışmalar yaptığını vurguladı.
14 Nisan 2023

Yalova Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi Çiğdem Kurt'un online derste 6 Şubat depremi sonrası devletin yardım etmediğini ve Haluk Levent'in yardımlarda bulunduğunu söylemesi üzerine soruşturma açtı. Yeni Şafak gazetesinin haber yapmasının ardından Kurt, sosyal medya trolleri tarafından hedef gösterildi. Üniversite, Kurt'un sözlerinin dezenformasyon içerdiğini belirterek soruşturma başlatıldığını duyurdu. Deprem sonrası provokatif paylaşımlar yapan 43 kişi tutuklanmış, 179 kişi gözaltına alınmıştı.
13 Mart 2023

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kızılay'ın deprem sonrası çadır ve gıda satışı yaparak itibarına zarar verdiğini belirtti ve yönetimin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Kızılay'ın depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne çadır sattığı ve bölgede hala çadır bekleyen depremzedeler olduğu bilgisi verildi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satıştan elde edilen paranın yine çadır üretimi için kullanıldığını savundu.
3 Mart 2023

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Kızılay'ın depremin üçüncü gününde Ahbap Derneği'ne çadır satışını eleştirerek, afet sırasında satış yapılmaması gerektiğini belirtti. Turan, Kızılay'ın bu satışının diğer yardımlarını gölgelediğini savundu. Kızılay'ın çadır ve gıda malzemeleri satışı kamuoyunda tepki çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli Kızılay'a desteklerini fotoğraf çekilerek göstermişlerdi. Turan, Meclis'te yaptığı konuşmada, Kızılay'ın yaptığı yardımların bu satış nedeniyle göz ardı edildiğini ifade etti.
2 Mart 2023

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Kızılay'ın deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği'ne sattığı ve gıda malzemesi olarak konserve de sattığı iddiaları üzerine Kızılay yetkilileri hakkında 'güveni kötüye kullandıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. TBB, Kızılay'ın bu davranışının ceza sorumluluğunu doğurduğunu ve insancıl hukuka, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Hareketi temel ilkelerine, uluslararası insan hakları hukukuna aykırı olduğunu belirtti.
28 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine satış yapması ve gıda malzemesi olarak konserve de satması kamuoyunda tepki çekti. Bu durumun araştırılması için CHP tarafından verilen Meclis araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise sosyal medyada yaptığı paylaşımla eleştirilere yanıt verdi.
28 Şubat 2023

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, deprem sonrası Ahbap Derneği'ne çadır ve gıda malzemesi sattığı için eleştirilere maruz kalmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adıyaman'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Kınık ile fotoğraf çektirerek ona desteklerini gösterdiler. Erdoğan, AFAD ve Kızılay'a yönelik eleştirilere kulak asılmaması gerektiğini belirtti. Kınık ise satıştan elde edilen parayı yine çadır üretmek için kullandığını iddia etti.
27 Şubat 2023

Türkiye'deki depremler sonrasında yeterli ve hızlı yardım sağlayamadığı için eleştirilen Kızılay, portföy şirketi aracılığıyla yatırım planı hazırlayıp kamuoyuyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay'ı savunurken, Kızılay'ın çadır ve yiyecekleri parayla sattığı bilgisi ortaya çıktı. Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin tüzüğünde yapılan değişiklikle, şirketin altın ve diğer kıymetli madenlere yatırım yapabilmesinin önü açıldı.
27 Şubat 2023

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'in Kızılay'ın çadır satışının yanı sıra gıda malzemesi olarak konserve de sattığını açıklamasının ardından, bu malzemelerin Kızılay'a bağlı şirketler tarafından satıldığını belirtti. Kınık, Kızılay'ın bağışları satmadığını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ve Kızılay Lojistik A.Ş.'nin gelirlerini Kızılay'a aktardığını ifade etti. Ayrıca, Kınık Twitter'daki tepkileri engellemek için tweet'lerini yoruma kapattı.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın eleştirilerin odağında olmasının ardından, Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, Kızılay'ın deposundan depremin üçüncü günü 46 milyon liraya çadır satın aldıklarını ve KDV ödediklerini belirtti. Levent, çadırları hızlıca almak zorunda olduklarını ve aynı şartlar altında yine alacaklarını ifade etti. Ayrıca, Kızılay'ın çadırları parayla satmasını ahlaki bulmadığını ve konserve de satın aldıklarını söyledi.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim